Livet har sina goda stunder

Rolig och jobbig dag.
Har städat hela lägenheten (Marcus moppade golvet). Åkte till stallet där jag mockade tre boxar och fixade och donade lite. Sen kom Sandra och Eva och vi begav oss ut i solen på en liten runda. Misan ballade ur lite men hon är härlig den lilla hästen. Hela turen var härlig. Kl 18.00 var det dags för möte inför vårens dressyr tävlingar med laget. Ska bli riktigt spännande om nu bushästen går på transporten!

Nu sitter jag som vanligt i soffan och slappar, har chips i köket men är inte sugen!? Vad har hänt med mig kan man undra...

För övrigt kan jag bara säga att vissa verkar tro att de är bra mycket bättre och snyggare än vad de i själva verket är. Det är nog bland det löjligaste jag vet. Människor som skryter och inte riktigt verkar ha någon självinsikt. De som tror de är bäst är oftast de med sämst självförtroende och oftast är de inte speciellt bra heller!

Jag har vårkänslor och nu väntar Mankell!

I'm alive

För alla er som undrar, ja jag lever. Lektionen gick sådär. Misan var alldeles för pigg, speciellt var hon svårbromsad i högervarvet som vanligt. Kanske inte är så konstigt eftersom hon älskar att hoppa men inte får göra det mer än Men jag tänker icke sätta på ett skarpare bett på min lilla skrutt. Så fint som hon går nu i dressyren då vill jag inte in och greja i munnen på henne. Dessutom skulle jag känna mig så elak om hon fick ett hemskt bett i munnen, har haft det förr och det skäms jag för. I allafall pessoabettet som man nu vet inte är ett bra bett.
Nu är nästa steg kiropraktorn i helgen för att kolla att hon inte har någon låsning eller att ischiasen är på gång tillbaka. Är allt okej så ska vi börja träna ordentligt nu och även lägga in mer markarbetsträning. Måste få tag på en ny sadel också eftersom den inte ligger bra (hoppsadeln) min dressyrsadel gör jag mig aldrig av med.
Så om någon har 5-6000 till övers så säg till!

Idag har jag en slappis förmiddag. Ska till stallet senare och rida ut en sväng med Sandra och Carmen. Efter det är det möte med Div3 dressyr. Ska bli kul. Ser fram emot det nu. Iallafall om hon går som hon har gjort nu sista tiden.

Nu blev det en hel blogg bara om min häst.  Ska se om jag hittar något att irritera mig på senare som jag kan blogga om.


en osammanhängande blogg

Vilken kväll,natt,morgon. Vit långhårig katt med diarré = ingen hit, ja resten kan ni räkna ut själva tror jag. Men Marcus tog hand om det. Läste i min bok och blev så rädd att jag inte kunde sova. Fick tända en massa lampor och blunda hårt.
När jag sedan gick uppidag möttes jag av två härliga högar med spya. Suck! Men nu har det peppar,peppar varit lugnt i ett par timmar.

Funderar på att vara med och hoppa i kväll men kan verkligen inte bestämma mig. Det känns både roligt men otroligt skrämmande. Plus att jag som vanligt har stora problem med att vara borta från Marcus på kvällarna. Jag skulle verkligen vilja ha ett nytt psyke, kan man köpa det på Ge-kås tror ni? Får ringa och höra sen.

Det jag egentligen skulle skrivit ett långt inlägg om var om hur vissa människor behandlar sina hästar. Överbetsling,slag,sparkar med sporrar m.m men jag tar det en annan dag. När jag känner mig riktigt laddad.

Fick förresten reda på en rolig grej i går. E.M.D. kommer till "Varberg". Watch out Dannyboy ;) 

Nu har jag bestämt mig, det blir hoppning i kväll! GULP!

Scary

Jag har inte blivit anmäl än för föregående inlägg iallafall. Skönt det. Jag är frälst i semlor.
Åt en igår och en i dag. MUMMA! Vill nog ha en i morgon med. Har egentligen massa bra och vettiga saker att skriva om men jag orkar helt enkelt inte. Jag tycker det är mycket roligare att surfa omkring på olika hästsidor och läsa om dressyrövningar.  Jag är en riktig dressyrtant så det så!
Idag har jag jobbat,ridit,varit på stan och besökt mina föräldrar. På det stora hela en bra dag.
Får se om jag hinner i morgon förmddag då blir det en längre blogg. nu ska jag lägga mig och läsa i min Mankell bok. Den är läskig så jag måste ha lampan tänd sen resten av natten!

Polis,polis, potatisgris!

Jag kanske blir anmäld för det här inlägget nu för det verkar ju ligga på den nivån i det här landet.

Yrkeskåren jag pratar om är naturligtvis polisen. Jag har aldrig haft något förtroende för dem om det är jag inte ensam om. Enligt mig använder de sig allt som oftast av ett extremt övervåld.

I går på väg till jobbet svängde det ut en polisbil precis framför mig i en rondell, jag fick nita på bromsen. Sedan körde den framför mig. Han blinkade inte ur de tre rondeller som vi körde igenom vilket man enligt lag ska göra. Han låg och tryckte i röven på en annan bil, ingen tresekundersregel där inte. När stackaren framför sedan svängde av vägen ökade polisbilen farten. Jag körde efter för att kolla hur fort det egentligen gick. Ca 105 på 90 vägen låg den i. Den var inte i utryckning för den varken tutade eller blinkade. Detta gör mig om möjligt mer irriterad än någonting annat. Poliserna borde väl föregå med gott exempel? Följa lagarna till punkt och pricka när de är i tjänst. Precis som jag som ridlärare inte ska rida omkring utan hjälm.

Senast förra veckan hörde jag talas om en stackare som hade åkt dit för att han sagt "nöff,nöff" till en polis. Hallå säger jag då. Är det värre att man säger något "elakt" till en polis än till en civil människa? Lite får dom väl tåla. Ska jag anmäla människor som säger att det luktar skit när jag går förbi då eller? Nej, jag förstår verkligen inte det där. Jag tycker inte på något sätt att det skulle vara värre om man  använder våld eller okvädningsord gentemot en polis än mot en läkare eller förskolelärare t.ex.

En annan historia jag lästa om i tidningen för ett par år sedan den slår nog allt.
En man kör på motorvägen bakom ett långt led av bilar. Det går i ca: 100 km/h. Mannen påbörjar omkörning och ser att det ligger en polisbil först i ledet. Jaja tänker mannen de kör ju ändå under hastighetsbegränsningen så han fortsätter och kör om hela ledet och polisbilen. Knappt har han hunnit om förrän polisen börjar blinka med sina blåljus och stannar mannen. "Jaha,här gick det visst lite fort". Mannen tittar frågande på polisen. "Ja, det är 110 här och vi klockade dig på 111 km/h".  Han hade alltså kört EN km för fort och fick böter. Polisen klarade verlkligen inte av att bli omkörd. Detta är nog bland det mest sjuka jag har hört någonsin!

Det finns säkert jätte trevliga poliser där ute, det tror jag alldeles säkert.  Men tyvärr är det nog så att merparten använder sin makt på helt fel sätt vilket är oerhört tråkigt.  Polisen finns till för att människor ska kunna känna sig säkra inte tvärtom!


Kort update

Misan gick hur bra som helst idag på träningen. Fick bara beröm hela timmen. Lugn och samlad för det mesta iallafall. Den förvända galoppen satt som en smäck,öppnorna gick fin,fint och i skänkelvikningarna bara flöt vi fram. Det är så det ska kännas! Hon är allt för duktig min lilla förvuxna ponny.

I morgon mina damer och herrar kommer det en mycket intressant blogg. Caroline är irriterad,mycket irriterad över en utav samhällets fina yrkeskårer. Men nu ska jag äta en banan och krypa till kojs. Over and out,ät en scout!


Spektaklet

Okej då ska vi se vad vi tyckte om lördagens spektakel.
Som ni säkert alla vet så är jag ju ett stor beundrare av Danny som är en del av E.M.D. Jag var ändå väldigt skeptisk till att de skulle medverka i melodifestivalen. När jag sedan hörde titeln på låten "baby goodbye" då visste jag inte ens om jag ville titta.
Iallafall satt jag där i min slitna Klippansoffa tillsammans med Marcus,Lina och Sandra. Kladdkakan var bakad och chipsen var köpta. När det var dags för E.M.D. satt jag och bet på naglarna och verkligen hoppades på att det inte skulle bli ett fiasko .De kommer ut på scenen i frack och hatt!? Jag lovar jag skämdes alltså,så fruktansvärt fult. Men låten förvånade mig faktiskt. Riktigt trevlig och trallvänlig och klart den bästa utav bidragen. 

Om jag ska säga något om de andra bidragen så var väl Velvet i såfall den som var näst bäst. Molly Sandéns låt var väldigt slätstruken och det kändes som att tjejen inte helt fixade pressen, det skar sig lite här och var i bland. 

BWO vet jag inte ens vad jag ska säga om. Alexander Bard behöver tydligt proffessionell  hjälp. Psykiskt alltså. Kommer in i ridhjälm,ridstövlar m.m. Han har verkligen riktigt höga tankar om sig själv den "mannen".  finns det verkligen någon där ute som tycker han är något att hänga i granen? 

Mikael Rickfors, stackaren. Han satt och rynkade pannan hela kvällen. Hans låt lät precis som "jag ska köpa vingar för pengarna".  Vet inte riktigt vad jag ska säga mer,tragisk.

Sedan undrar jag lite varför man får ställa upp i svenska melodifestivalen och sjunga på grekiska? Helt sanslöst och oerhört irriterande. Att hon dessutom såg ut som en sliten överblonderad barbie gjorde ju inte saken bättre.

Nej over all får jag nog säga att rätt låtar gick vidare. Synd bara att Danny inte skippade de andra två och stod själv på scenen, det är ju han som gör hel showen ändå ;)


trött och pank

Lång dag på Skandinavium idag. Roligt,mycket att se på och dyrt. Lyckades köpa ett schabrak och lindor i olika nyanser av lila så de passar inte ihop. Blev trött,tröttare,tröttast. Ja,jag är så arg för detta att jag vill lägga mig.
I morgon tänkte jag ge er en härlig blogg om gårdagens spektakel. Visst är ni förväntasfulla? Tänkte väl det!
God natt!

Fire in the hole

Fy fasiken vad jag är trött nu. Jobbat från nio och sedan ridit. Skulle egentligen inte ridit i rudhuset idag men Sandra övertalade mig och eftersom det är vila i morgon och lektion på måndag så kan det ju vara bra att röra lite på energiknippet. Fy i hela världen vad bra hon gick, jag bara satt och njöt. Lugnt och fint,fina avbrott,halter,skänkelvikningar,samlad galopp, ja hon gjorde verkligen allt jag bad henne om. Underbara lilla häst.

Ikväll är det dags för spektaklet igen med E.M.D. Jag tittar ju bara påDanny men de andra grabbarna är väl helt okej de med. Lina och Sandra kommer hit också. Sandra har gjort en konstig kaka, som vanligt ;) Men de brukar smaka ypperligt.

Just nu sitter jag i soffan med fötterna på bordet,rödvinsglaset jämte mig och väntar på maten. Härligt. I morgon blir det GBG horseshow med min lilla, lilla, lillasyster. Kul!

Ha det bra alla och glöm inte att rösta på Danny, eller jag menar E.M.D.


Duktiga tjejer

YES! Blankt papper på besiktningen. Underbar bil det där! Besiktningsmannen sa till mig att jag skött min bil bra. Det var nog årets största skämt men den bara går och går min lilla bil.

Idag har även Misan skött sig. Det gick mycket bättre än igår. Hon fick massa godis och beröm. Duktig tjej. I morgon ska vi gå ut och gå en promenad tillsammans. Hovkratsen åker med.

Det var allt jag hade att komma med idag, ville bara meddela hur fantastiska min bil och häst är så ni andra kan känna sig riktigt avundsjuka!

Hugs and kisses

Time to go

Nu ska jag åka och besiktiga bilen. Wish me luck. Det brukar "peppar peppar" gå hyffsat.
När jag skulle besiktiga min första bil så var jag livrädd för att de skulle anmärka på rosten eftersom det oftast när ett för allvarligt fel att laga.
Jag gick omkring med en stor klump i magen ända fram till besiktningen. När vi väl kom dit ser jag en bekymrad blick på kontrollanten " ja den här högra balken måste jag nog ge dig en 2:a på rosten för". Caroline börjar då storböla eftersom vi hade bestämt att om den fick anmärkning på rosten så skulle vi göra oss av med den.
När det var klart och jag gick för att betala så kollar jag på det hemska pappret. Då har kontrollanten tagit bort anmärkningen för rosten. Han kollar på mig och ler lite grann. Jag jublade ju inombords och fattade ingenting men jag tackade och gick där ifrån.
Så om det nu skulle vara något allvarligt fel på denna bilen idag så blir det att ta till lipen igen :)



PMS i mitt hjärta ;)

Celebration

Idag har jag ägt min stjärna i ett helt år. Hoppas att det blir många fler.
Lägger ut lite bilder som jag tog på henne i går!







Jag älskar dig skruttis!

Halka runt i modden

Om jag någon gång skulle skriva en självbiografi skulle den utan tvekan heta "mitt liv som trött",
Det spelar ingen roll hur mycket/lite jag sover jag är ändå alltid trött. Tröttsamt ;).
Jag håller på att vela också,precis som vanligt. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska gå på Göteborg horse show på Söndag eller inte tuffa beslut. Jag är född i vågens tecken och tro mig det märks. Jag kan aldrig välja någonting.

Min häst var knäpp idag när jag red. Överskottsenergin var på topp. Hon visste inte ens vad förvänd galopp var för något. Jag slet som ett djur och hon sprang som en gasell. Jag blev irriterad och hon sprang ännu fortare. Till slut fick vi kompromissa och mötas på mitten så ingen utav oss fick helt sin vilja fram. Rolig häst det där. Jag vet vad hon behöver just nu, springa av sig på travbanan. Men det går ju inte nu tyvärr,får vänta tills snön försvunnit.

Ikväll har jag och Lina  varit hemma hos Elin och ätit scones. Trevligt. Det slår mig när jag träffar mina gamla vänner hur mycket man egentligen vet om varandra och man kan verkligen prata om allt! Desibel var också hemma naturligtvis,himla söt unge det där.

Höll förresten på att krocka innan idag. Det var mycket obehagligt. Tydligen är mina däck på bilen totalt värdelösa (oerhört bra eftersom jag ska besiktiga bilen i morgon). Jag körde på en smal liten väg då jag plötsligt fick möte. Jag bromsade och det hände ingenting,jag gled,jag sladdade och kom över på andra sidan vägen. Som tur var hade tanten i den andra bilen lite bättre däck så hon kunde väja. Puh, hade just varit snyggt att krocka, glad Marcus hade blivit då. Jagkan ju tillägga att jag kanska många gånger backat in i saker och ting, det är inte min grej det där med att köra bakåt!!


Desibl när hon var riktigt liten tjej!


What a waste on nature

Allt på datorn går helt segt idag. Känns som om man satt och surfade på ett 56k modem som på den gamla goda tiden. Man hinner koka kaffe under tiden en sida laddas. Kommer ni ihåg? Man tyckte att det var helt fantastiskt om man kunde lada ner en hel mp3 låt på 3.5 mb på bara en timme!!! Man använde programmet ICQ där man chattade med varandra och för er som var med på den tiden, man glömmer aldrig det där ljudet när man fick ett nytt meddelande, eller hur!?  Något man aldrig heller glömmer är ju ljudet av när modemet skulle koppla upp. Ja herregud, nu satt jag och blev alldeles nostalgisk här i min vita Klippansoffa.

Ser ut som att vintern har bestämt sig för att stanna nu. Finner detta oerhört onödigt. Snödropparna som höll på att slå ut i rabatterna utanför har nu vissnat igen. Jag som hade lagt undan hästens tjockaste vintertäcke fick glatt traska ner i källaren och dra fram det igen och jag ser gladeligen fram emot morgondagen då jag kommer få leda min häst till ridhuset och antagligen slå halvt ihjäl mig. I-lands problem jag vet men dock så jobbigt för mig! Obs ironi.

Marcus har förresten köpt världens mest meningslösa pryl. En mini dammsugare till tangentbordet. Bara själva grejen fick ju mig att fullständigt knäcka mig men detta var en alldeles nödvändig pryl enligt min sambo. Han såg så stolt ut när han pluggade in den i USB-porten och satte igång. Då inträffade det allra roligaste, den hade verkligen noll sug effekt. Det  hände ingenting. Inombords tyckte jag ju att det var oerhört underhållande men Marcus såg så ledsen ut att jag var tvungen att klappa honom lite på axeln och säga att den var jättefin ändå!

Ta en kik vettja :)

Gå in och kolla, den är jättefin!
Duktiga Matilda som har gjort den :) Så nu kan ni se massa fina bilder på oss och hästarna!

www.strommaasen.webs.com


good morning

Jag är så trött att jag inte för upp ögonen. Jag borde vara i stallet redan men det har inte gått så bra med de planerna.
Ska rida ut en sväng med Sandra och sen ska jag till jobbet där en utav chefena fyller år och ska bjuda oss på en fika. Trevligt!
Jag tycker ju egentligen om vintern men den har ju sina nackdelar. För det första är det ju hårt i marken och kallt när man ska rida. Men det jobbigaste är det som händer med kroppen. Hyn blir hur torr som helst,nare hela tiden och håret är helt torrt och livlöst. usch!
Provade en hårinpackning i går som jag fick av Marcus syster. Verkade faktiskt ha fungerat, tusen tack! Mitt hår är det som jag är mest rädd om på min kropp för det tycker jag faktiskt om! Trots att det är rött ;)

Nu ska jag bege mig. I kväll ska jag försöka att blogga ordentligt! Ut i kylan med er nu!


Livets ord

Jag skulle bloggat men jag orkar inte. Det är för mycket nu helt enkelt!
Jag hoppas att ni alla ligger och sover riktigt gott i era sängar, det ska jag göra nu!


Am I all alone?

Det säg att "ensam är stark" och att "det som inte dödar härdar". Jag vet inte om jag tror på det, jag tror inte jag vet någonting längre!



Slide

Jag avskyr den här känslan. Får mig att känna mig som 13 år igen. Om det är något så säg det i stället, I can take it. Tur att jag har min underbara sambo och världens sötaste och bästa häst. 

 
Idag har det varit kallt, riktigt kallt! Hästarna var knas på lektionerna, men det blev bara en avåkning som tur var!
Har hunnit med att rida ett dressyrpass på min lilla Mis också. Det gick fint, hon börjar lära sig att man kan bryta av till trav utan att köra upp huvudet. Bra vid snart 17 års ålder.... Haha, men det är det som är charmen med den lilla envisa förvuxna ponnyn. Hur kul hade det varit med en häst som gjorde precis som man ville hela tiden ;).


Milton

Man ska inte säga för mycket. Nu kommer han tillbaka.
Någon som vill ha en katt???



Away

Hemma igen,,,tyvärr. Vill bara vända och åka tillbaka. Bort från den här "staden" och all skit. Så fort jag kommer över länsgränsen så kommer ångesten tilbaka.
Jag orkar ärligt talat inte med det längre,det går inte. Jag mår inte bra här så enkelt är det! Får se vad som händer, det är ju inte så lätt att bara flytta heller när man har jobb och häst.

Appreciate what you've got!

Har precis kollat runt lite på bdb där jag lyckades komma in på några tjejer vars hästar precis gått bort. Alltså inte så att de hade dött av ålderdom utan av sjukdom. Den ena hittade till och med sitt femåriga sto livlöst i hagen. Fy fan säger jag bara. Jag läste deras bloggar sen och tårarna bara sprutade.
Det får mig dock att inse en sak. I stället för att oroa mig att något ska hände min lilla stjärna så måste jag värdesätta och njuta av varenda minut vi får ha tillsammans. Man spiller så oerhört mycket tid och energi genom att oroa sig för sådant som kan hända. Från och med nu ska försöka oroa mig mindre och bara njuta som jag gjorde idag. Då jag var på uteritt i solen barbacka på världens i särklass sötaste,snällaste och gladaste lilla häst. Hon gör mig lycklig genom att bara finnas till och jag älskar henne något helt otroligt.


Seperationsångest igen

Jag gick upp tidigare än jag brukar idag bara för att kolla på slalom på tv. Jag är knäpp i huvudet. Jag är totalt ointresserad egenligen och jag tröttnade ju mycket riktigt efter två åkare.

Ska åka bort i helgen och då får Caroline lite smått panik. Ska jag inte se min häst på en hel dag?? Herregud hur ska detta gå? Jag vet ju att hon  blir omhändertagen men ändå är jag hur orolig som helst. Suck, jag får ge mig någon gång. Jag ska vara borta från henne en dag och inte en vecka.


Hästpassaren & hästen

Min katt är knäpp. Hon ligger på golvet upp och ner och vibrerar med bakbenen.  Nu ballade den andra också ur... hon kom flygande upp i fåtöljen så att den höll på att välta bakåt.. Suck, vad har jag gjort för att få så konstiga djur?

Ne, nu ska jag ge mig ut och rida i solen!

Snyft

Jag har just nu ett svårt anfall av seperationsångest.  Min mobil! Min fina,lilla rosa mobil. Har haft henne i snart 2½ år och abonnemanget har gått ut för längesedan. 
Är rädd för att jag snart måste byta ut henne. Knapparna fungerar inte riktigt som de ska så det blir lite knepiga ord ibland. Min fina mobil har funnits konstant och då menar jag konstant vid min sida sedan den köptes. Hon är aldrig mer än max en meter ifrån mig och är aldrig avstängd. Tänk så många tusentals sms hon har skickat och tagit emot år mig. Hon har alltid fungerat perfekt och batteritiden har hållt sig. Det är som att förlora en vän. Jag får se hur jag gör... kanske behåller jag henne ändå tills hon ger upp totalt!


Fortsättning på ett mycket viktigt ämne

Jag ska fortsätta at prata lite om det här med djur och deras rättigheter.

Det finns ju många vegetarianer i världen, det är inget fel med det även om jag aldrig skulle klara av att vara det. Men en sak jag verkligen inte förstår är de som säger "men jag äter kyckling och fisk".  Jag blir lika konfunderad varje gång jag hör det och vill verkligen fråga men jag är alldeles för väl uppfostrad för det. Hur tänker man då? Jag antar att man oftast är vegetarian pga att man tänker på djuren och deras bästa. Men varför skulle det vara värre att äta en gris än en kyckling eller torsk? Ska man vara ärlig så har nog grisen oftast haft det bättre än en kyckling. Nej, det där kallar jag  dubbelmoral!  
Fisken och kycklingen har också känsel,jag lovar. Har ni sett hur en fisk ser ut när den ligger och kippar efter luft?

I mina ögon bör man behandla alla djur med respekt. Jag försöker att handla produkter där jag vet att djuren iallafall haft det ok. Jag köper bara ägg från frigående höns och bara svenskt kött. Jag skulle aldrig i mitt liv köpa en päls, men ja, jag vet att jag har andra skinnprodukter t.ex skor och skärp.

Lagarna som ska skydda djuren i vårt land måste skärpas. Det finns inte ens en lag som förbjuder tidelag, hur sjukt är inte det?

Man måste se över hur djuren på våra bondgårdar har det. Istället för att åka runt och kontrollera så hästarna inte har två cm för lågt i tak så kolla t.ex hur tjurarna mår när de står på varandra täckta i sin egen avföring.


stackars liten

Alltså, det är helt fantastiskt roligt! HELT fantastiskt. Det roliga är att du säkert tycker att du är bra. Men om man lyssnar på dom som kan så är det verkligen inte så.  Det får mig att må bra,bättre.bäst!

Nu ska jag planera...big things :)


Animal rights

Vet ni vad som är det allra roligaste med fester? Att man får reda på en massa smarriga fakta om människor.  hahaha..


Sitter just nu i soffan. som vanligt med kaffemuggen jämte mig och Oprah på tvn. Idag har amerikanerna kommit på att djuren de äter inte lever ett lyxliv innan de hamnar i de naiva amerikanernas magar.
Herregud säger jag bara, har dom kommit på det nu? Det är ju skrattretande. De som sitter i publiken tittar med stora ögon på bildskärmen där en repporter besöker en hönsfarm. Hönser sitter i burar! Man ser en kvinna skaka på huvudet,en annan sätter upp händerna framför ansiktet och klämmer fram en tår.

Är detta sant undrar jag, är dom verkligen så inskränkta och ovetandes i det landet? Eller är det en fasad? Ska de kanske reagera med chock när de ser människor eller djur som har det svårt? Jag hoppas ju för mänsklighetens skull att det är en fasad men jag tror tyvärr inte att det är så.

Även djur i sverige har det svårt, det tror jag alla vet. Men vet ni att det i en helt vanlig hästbox får stå jag tror det är sex stycken fullvuxna tjurar? Det är sjukt... Det får bara stå en häst och då är det 1000 regler som gäller men sex stycken tjurar. Jag har sett det en gång, de stod på varandra!!! Vad är det som gör att en häst är mer värd än en tjur? Det är ju djur bägge två och ungefär samma storlek. Detta tåls att tänka på tycker jag! överhuvudtaget tycker jag att alla djur borde behandlas med samma respekt. De ska kunna röra på sig ordentligt och bo i en så ren miljö som möjligt! Usch, nu blev jag upprörd,igen....



Vill man äta en gris som bott i i en sådan här bur i två år????

Guten nacht

Hur står du ut med dig själv? Stanna upp en sekund och tänk efter vad du egentligen gör! Du kan komma att ångra dig då det är för sent!

Tänkte skrivit ett långt och intressant inlägg men jag skiter i det. Jag går och lägger mig i stället, ja det gör jag!


Titta och njut!

Idag kommer jag bjuda på den här härliga bilden.... Nu ska jag iväg och rida lektion, ciao!



Årets största spektakel

Man läser överallt i tidningarna om "melodifestivalen som blev en flopp". Nu såg jag ju inte själva spektaklet men de står ju så varje år. Det är alltid något som gör någon upprörd och så är hela cirkusen igång. Det är röstningsskandaler och folk som är i tårar. Det hela är så otroligt töntigt. Resultatet blir väl som det blir. Det spelar inte så stor roll. Sverige kommer ändå aldrig ha chansen att vinna finalen ändå,vi är alldeles för "vanliga" och alla öststadsländer röstar på varandra.
Jag personligen tyckte bättre om melodifestivalen förr då det var en tävling bara. Nu blir det så fruktansvärt långtråkigt och uttjatat. Det är hur många deltävlingar och andra chanser som helst.
Det absolut värsta med melodifestivalen är när sedan låtarna börjar spelas på radion. De Spelas sönder och man spyr i princip när man hör dom.
Jag ser fram emot deltävlingen när E.M.D. ska vara med trots att jag egentligen inte tycker att de borde vara med. Varför förstöra sitt rykte på det viset och ställa upp i det fiaskot? Men det är ju trots allt lika roligt att se Danny på tv. Då är det dags för "största möjliga tystnad" och haklappen åker fram!


These f*cking feelings.

En söndag utan ångest, underbart.
Gårdagens tilställning var helt okej, kunde varit bättre på vissa plan!

Har suttit och grubblat mycket idag. Det är möjligt att jag kommer göra vissa ganska drastiska förändringar i mitt liv snart (nej,jag ska inte göra slut med Marcus). Jag känner att jag kanske måste, för min skull, men det blir till hösten i såfall.  Det beror helt på hur vissa saker utvecklar sig.
Vart jag än kommer i livet så blir jag utstött på ett eller annat sätt. Det har alltid varit så och det verkar förbli så också. Kanske är det mig det är fel på, eller ja det borde det ju vara men jag vet i ärlighetens namn inte vad jag gör för fel.

I morgon är det måndag igen. Ska rida lektion, ska bli roligt. Ser nästan fram emot att jobba också,då måste man fokusera på det i stället för ens egna problematiska liv. Mina elever är underbara, de uppskattar iaf mig och det känns skönt! Det är dom som gör att jag älskar mitt jobb för det mesta.

Varning klass ett

Ville bara ta tillfället i akt att varna er där ute. jag kommer att gå på fest i morgon och antagligen förtära någon form av alkohol. Detta kan leda till oönskade sms och telefonsamtal. Ber om ursäkt redan nu åt mina vägnar!


Oro & stress

Framtiden oroar mig. Där har vi mitt största problem. Jag oroar mig för allt! Hur länge kommer hästen leva,kommer jag förlora Marcus, kommer mina vänner svika, kommer jag få ha kvar mitt jobb. Allt är oroväckande. Jag får en riktigt stor klump i magen bara av att tänka på framtiden. Någon gång kommer ju något hemskt att hända, bäst att vara beredd.

Jag försöker ta en dag i taget och jag är en obotlig planerare. Jag har alltid ett minutiöst planerat schema att gå efter varje dag. Jag stressar som en galning för att hinna klart i stallet till kl 15.00 när jag är ledig. Varför undrar ni då? Jo för klockan tre så slutar Marcus och då måste (!?) jag ju vara hemma. Nej, detta är naturligtvis inget som Marcus själv har sagt utan det är min sjuka hjärna helt enkelt.
Skulle jag mot förmodan bli försenad sätter ångesten igång. Jag skapar mitt egna magsår på detta vis, utan att jag behöver. Hur förbannat idiotiskt är inte det? Jag har egentligen ingen som helst anledning till att stressa men ändå gör jag det mer än någon annnan jag känner. Jag "hinner" inte ens äta middag på dagarna. Pathetic.

Rodnad och tragik

Tvätten är avklarad nu återstår bara det jobbigaste, att lägga in det! Blä, men det är morgondagens problem.

Dagen har sett ut så här i korta drag

*Sov för länge
*Red dressyr på min fina häst som återigen överraskade mig positivt
*Blev retad på jobbet bara för att jag en gång råkat kläcka ur mig att en viss person var snygg. Jag kände mig som 15 igen.
*Jobbade, det gick bra
*Hem och tvätta
*Kolla på tv

Ja, och nu sitter här.

Kollade på "du är vad du äter" innan. handlade om Sanna Bråding. Stackars människa säger jag bara, men ja känner igen mig mycket i det hon säger. Hoppas hon är stark nog att ta sig ur skiten nu.

Kl 21.00 var det dags för ett av favoritprogrammen, "lyxfällan". Detta program är mest underhållande eftersom det oftast är så oerhört naiva och pantade människor som medverkar. Vi går 20000 back varje månad men vi vill ändå köpa den här nya 42 tums LCD tvn för 20000 så jag vet vad vi gör! Vi tar ett smslån. JA, vilken underbart bra idé. Knappt någon ränta alls. PUCKON!
Det allra bästa är när det är unga par med. Jag sitter och skrattar och skakar på huvudet om vartannat. Tragiskt
är det enda jag tänker, riktigt tragiskt!


Tvättstugeintriger

Jaha, så var snön borta igen. Skönt det! Snö är fint men jobbigt.
Idag är det ridning,jobb och tvättning som står på schemat. Tänkt att något kan vara så ofattbart tråkigt som att tvätta. Eller det tråkiga är väl att släpa det fram och tillbaka till tvättstugan. Jag vill ha en egen tvättmaskin.

Det här med tvättstugor kan annars vara ett ganska så intressant ställe. Det har förekommit en del bråk, vi har bland annat ett hål in i väggen på ett ställe.
Jag kan förstå att irritation upstår. Om jag kommer ner kl 17.00 då min tvättid börjar och finner att det tvättas i en utav maskinerna blir jag också irriterad. Jag väntar i ett par minuter, sedan sliter jag ut tvätten och kör ut den i korridoren så får den stå där och rinna.
Efteråt känner jag mig som en riktigt elak människa och får dåligt samvete. Oftast kommer det en liten utländsk kvinna och ser allmänt förskräckt ut. Jag försöker förklara men hon förstår inte svenska så hon ser bara ledsen ut.

I vår tvättstuga sitter det också en lapp över papperskorgen "släng inte tomma tvättmedelsförpackningar här, dessa får du ta med dig ut i sophuset".  No way tänker jag och tar bestämt min tomma förpackning och placerar strategiskt längst upp i påsen. Finns det en papperskorg så tänker jag använda den till mitt skräp.
Så det så!


Nattinufsan



God natt och sov gott önskar Caroline & Pyret, alias "Piraten"


Ego=framgång?

Livet är inte lätt och det är definitivt inte roligt alltid. Vissa människor tycks tro det. Vissa människor har också förmånen att glida igenom hela livet som på ett bananskal. Men dessa människor kommer att få sig ett abrupt uppvaknande en vacker dag.

Personen som myntade uttrycket "livet blir vad man gör det till" skulle ge vilja ge en käftsmäll. Det där är så långt ifrån sanningen man kan komma. Ok så om jag bestämmer mig för att bli frisk så blir jag det då eller!?
Alla människor föds med olika förutsättningar. Pengar,hälsa,familj,intellekt, alla dessa saker är sådant som spelar in.  Om jag hade haft obehindrat med pengar och ingen omgivning att ta hänsyn till hade min dröm varit att bli sångerska och vara bosatt i Florida eller LA. Det är ju inte direkt realistiskt.
Med detta menar jag inte att man inte ska några drömmar, det måste man.

Jag tror att de som uppnår sina drömmar är oftast de som tänker mest på sig själva.  De som tar den största bullen,den sista sittplatsen på bussen,den sista Metron i stället, ja ni fattar. I en stor folksamling ser dessa personer bara sig själva.
Det kanske är sådan man måste vara för att lyckas men då är jag faktiskt hellre den tragiska personen jag är!

"Det luktar skit"

Jag har dragit på mig någon slags nackspärr. Inte det minsta roligt. Men det hindrar då inte mig! Jag har minsann ridit en timmes dressyr idag och fy f*n vad min lilla häst går bra! Hon fick bara beröm hela timmen. Visst var hon lite bestämd någon gång men överlag gick hon som en klocka. Min duktiga lilla tjej!

Efter ridturen var det jobb som stod på schemat. Det gick bra men eleverna undrade var det var för fel på mig eftersom jag såg så stel ut. Jag kan nämligen bara vrida huvudet åt höger. Haha, jag känner mig som en robot ungefär.

Var på mitt älskade Willys efter jobbet. Det är alltid lika roligt att se människors reaktioner när man kommer in i sina ridkläder.  Vissa rynkar på näsan och kollar snett. Det roligaste är unga killar som ska vara lite coola och kläcker ur sig "det luktar skit". En gång var jag lika cool och svarade "ja du har näsan för nära munnen". Coolt sagt av en 25 åring va!? Nja, inte ett av mina stoltaste ögonblick kanske..
Jag kan förstå att folk som är allergiska reagerar men om man tänker efter så så finns det andra saker som är värre. Jag kan ju säga att mina vanliga kläder borde vara mycker mer alergiframkallande eftersom de är helt indränkta i katthår, det är det ingen som säger något om. Eller tanter som sprutar på sig så mycket  parfym att en "vanlig" människa får ett astmaanfall av att gå förbi.  Det måste väl ändå vara värre än lite hästlukt? Eller?

Boring nights

Kallt,kallt,kallt! Fast jag ska inte klaga, jag gillar ju inte värme.

Lugn och trevlig dag idag. Jag sov som vanligt för länge och hann inte dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro.  Stressade iväg till stallet där en glad häst och en svärmor väntade. Vi gav oss iväg på en promenad. Eller rättare sagt svärmor promenerade och jag red. Misan fick en massa komplimanger för att "hon är så himla söt". Misan tycker själv att hon är mycket söt och detta ska belönas med en massa godis, därav den "lite" för stora magen.
Har ju velat lite fram och tillbaka om jag ska tävla eller inte tävla. Men nu är det klart. Jag och Misan ska ingå i Tkrks div3 lag i dressyr. Om hon sköter sig på träningarna vill säga. Hon är ju lite väl bestämd ibland den lilla damen. Varför ska man skritta efter man har galopperat t.ex? Men det är bara att träna,träna och åter träna! Och skulle det mot förmodan gå helt åt helvete så har vi i allafall försökt!

Jag lider just nu av svår tristess. Vad ska man hitta på om kvällarna egentligen? Marcus har gått och lagt sig för att han ska upp kl 4 (!?) i morgon. Sandra sover hon med och ingen annan är online som jag är intresserad av att prata med. På tvn är det bara skit och min bok har jag läst ut. Jag är inte det minsta trött heller. Så, vad gör man? Någon som har ett bra tips? får väl leka med en katt, nehe, de sover visst dom också. Tråkiga djur! Jag önskar jag kunde ha min häst i lägenheten, då hade jag aldrig haft tråkigt! Kolla bara på den här.



Nu ska jag fördriva tiden med att äta en apelsin

This is who Iam

Snodde den här idén från min vän Sandra http://sandrastrandberg.blogg.se/.

Vem är jag? 

Jo jag är tjejen på 25 år som fortfarande får visa legitimation när jag köper cigaretter. Jag önskar att jag kunde vara 15 år igen då man hade sådär riktigt kul. Jag tycker livet är svårare än det egentligen är, eller så är mitt liv svårare än vad det egentligen borde vara.  Jag samlar på tändare vilket inte går så bra eftersom jag använder dom och de försvinner i stället. Min favoritfärg är lila, men jag klär inte så bra i det. Jag hatade min hårfärg de första 17 åren utav mitt liv och har därför haft det färgat. Allt från ljubrunt till svart till violett.

Jag är den känslomässiga tjejen som alltid tar extra hårt på motgångar. Älskar jag någon gör jag det för alltid. Jag gör allt för de som står mig nära men jag litar inte på någon. Inte ens mig själv. Jag är också tjejen som alla alltid kunnat utnyttja eftersom jag är alldeles för givmild. Jag blir sällan arg men när jag blir det bör man inte stå i vägen. Detta inträffar kanske två-tre gånger om året.  Jag är den oroliga tjejen som alltid tänker att hemska saker ska inträffa. Detta är något jag levt med under hela min uppväxt. Min största rädsla är att förlora de som står mig närmast.Jag träffade Marcus när jag var femår, han är min själsfrände.  Min häst är otroligt viktig för mig, efter Marcus så kommer hon. Min allra bästa vän!

Jag älskar broccoli men äter helst inte skaldjur. Det bästa som finns är choklad!  Det första jag gör på morgonen är att sätta igång kaffebryggaren.

Jag anser mig själv vara en relativt intelligent människa med högre EQ än de flesta andra människor (emotionell intelligens). Jag anser detta vara något som de flesta borde bli bättre på. Jag har inget lokalsinne överhuvudtaget!
Min största fobi är paddor. Dessa djur är så äckliga att jag mår fysiskt dåligt när jag ser dem. Detta grundar sig nog i en incident som inträffade då jag var ca:10 år gammal. Jag traskade glatt hem från skolan en dag då jag bodde fem minuters gångväg från skolan. Jag minns så väl att jag hade mina vita gummistövlar på mig. Det var på den tiden man kunde gå klädd hur man ville i skolan. I allafall så kommer jag vid grannens hus då jag hör världens äckligaste kras. Då har jag trampat ihjäl en stor,fet padda med mina gummistövlar! Usch, jag ryser av bara tanken.

Jag är också tjejen som älskar att sova, gärna 10 timmar varje natt.
Jag är ingen naturmänniska och jag avskyr att gå ute i skogen. På hästryggen är det mysigt men inte till fots. Det är bara tidskrävande, ansträngande och det ger mig verkligen ingenting förutom möjligtvis en fästing.
Att jogga är härligt tycker jag, men att gå är fruktansvärt långtråkigt.
Jag har fruktansvärt dåligt tålamod och vill att allt ska gå snabbt. Samtidigt är jag väldigt envis och ger mig sällan.

Jag avgudar Danny, men tycker inte om Ola. När Danny är i närheten så blir jag som en 13 åring.  Han bara gör mig sådan helt enkelt.
Jag fäster mig väldigt lätt vid både människor och ting. När min första bil var tvungen att åka till himmelen så grät jag floder och jag saknar "henne" fortfarande. Jag är en extrem vanemänniska. Jag vill ha allt som "vanligt". När jag var yngre och möblerade om rummet så kunde jag inte sova för det kändes inte som det brukade. Så det slutade oftast med att jag mitt i natten möblerade tillbaka allt igen.
Jag saknar huset som jag bodde i när jag var liten och jag drömmer ofta om det på nätterna.

I framtiden vill jag bo på landet (helst inte Tvååker). Jag vill ha ett stall med hagar till som är precis utanför köksfönstret så att jag kan öppna det och ge Misan en morot på morgonen. Jag är nöjd med mitt jobb men liter mer pengar hade inte suttit fel. Mitt drömyrke är psykolog men vem orkar plugga så mycket? Psykologer är förresten ganska så konstiga, fast min är rätt läcker.
Jag gillar bilar. Snygga och snabba ska de vara och helst japanska. Jag kan både pumpa däck,byta däck, kolla oljan (skulle nog kunna byta olja och filter själv med om jag var tvungen), detta är inga svåra saker men tjejer verkar inte kunna sådant i allmänhet.

Jag tycker inte om Varberg och speciellt inte på sommaren. Det är alldeles för mycket folk här då, man kan inte ens komma fram med bilen. Jag bor tre km från centrum men är där kanske tre-fyra gånger om året. Alla känner alla i den här stan. Jag har också en stor fobi för att gå på stan ensam. Det känns som att alla tittar på mig. Ska jag gå in i en effär kollar jag alltid att det är någon mer där inne så att affärsbiträdet inte kommer stå och granska mig. Annars är Varberg en vacker stad faktiskt. Jag tycker inte heller om Göteborg, kan inte riktigt sätta fingret på varför. Däremot så älskar jag Stockholm och skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där om min livssituation hade sett annorlunda ut!

Min högsta dröm är att få åka till USA och då speciellt Florida. Där bor Brian o Backstreetboys. USA är ett land som verkligen fashinerar mig. jag hoppas verkligen att jag någon gång kommer att ha råd att åka dit. ´
Jag tycker inte om sommaren, det är alldeles för varmt då. AC är en mycket bra uppfinning!

Jag är beroende av nässpray, jag biter mig alltid på insidan av läppen och jag gnisslar tänder. Jag älskar att läsa böcker och löser även korsord ibland. Jag hatar att laga mat, men tycker att det kan vara kul att städa. Jag kollar gärna på dokumentärer på tv men hoppar gärna över nyheterna. Jag förstår mig inte på människor som  måste ägna så mycket tid åt sitt utséende. Sminka sig för att gå och handla, oerhört löjligt.

Ja, vill ni veta något mer om mig så är det bara att fråga. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men någonstans måste man sätta stopp.


Jag till höger, lillasyster Linnea till vänster

Min bästa vän

Jag har många gånger fått höra att  "det är ju bara ett djur" . Detta gäller då människor som inte förstår att jag kan lägga ner så mycket pengar,energi och tid på min häst. Jag kan börja med att klargöra en sak. Hon är inte "bara" ett djur för mig. Misan som hästen kallas är min allra bästa vän.  Hon är den som betyder mest för mig efter Marcus.

Det är mycket tack vare henne som jag mår såpass bra som jag faktiskt gör just nu. Jag har aldrig haft ångest när jag sitter där uppe på hennes rygg. Att sitta där och filosofera ute i skogen samtidigt som man hör hovklappret och hennes förnöjda frustningar, det är en känsla som inte ens går att beskriva.  

Det är också tack vare henne jag har kommit dit jag är idag. Jag var i valet och kvalet om jag skulle lägga ner allt vad ridning hette och satsa på något annat i livet. Detta efter en massa motgångar med foderhästar och medryttarhästar. Jag kollade ändå runt bland annonserna och hittade världens finaste lilla häst.

När hon sedan skulle säljas var jag helt förstörd. Jag kommer ihåg att jag klockan tio på kvällen åkte ut till stallet och bara ställde mig och grät med armarna kring hennes hals.

Tänk vad saker och ting faktiskt kan förändras till det bättre. Misan är nu min alldeles egna och jag måste passa på att verkligen tacka Martina (den förra ägaren,som jag vet läser min blogg i bland). Hade det inte varit för att du var så snäll och generös hade jag aldrig kunnat köpa världens bästa häst, jag är verkligen evigt tacksam!

Jag gör allt för att min häst ska ha det så bra som möjligt och jag tror att hon är lycklig. Det är för mig det allra viktigaste. Hon är värd varenda krona även om det för mig innebär att jag inte ens kan köpa ett nytt klädesplagg om året. Hon är min stjärna och min allra bästa vän, jag kan inte förklara det bättre än så!


Bild tagen idag när vi hoppade lite i ridhuset.


Hjälp

Det här gör ont, riktigt ont.

Jag avskyr söndagar. Det är det värsta dagen på hela veckan. Kan inte riktigt sätta fingret på varför men jag har alltid ångest på söndagar.
Idag hade jag tänkt att åka och hoppträna lite med hästen. Jag avskyr att hoppa men gör det ibland för hästens skull. Jag är alldeles för feg för att ägna mig åt sådana saker. Jag är en riktig "dressyrkärring". Jag tycker om att rida fint och jobba hästen istället för att hoppa över hinder i höga hastigheter.

Har nog bestämt mig för att följa med på en fest nästa lördag, min kollega lyckades övertala mig. De tycker att ridlärarna borde vara där. Oj, ridlärare, jag!? Ja just det. Jag är ju faktiskt ridlärare, hur gick det till?  Vad fantastiskt egentligen. Jag älskar att jobba som det och jag vill nog tro att jag är rätt så bra på det också. Mina elever ser ialafall ganska nöjda ut!

Ne, nu ska jag ge mig iväg, hjälp!



Surprise, or not.

Var ute och åt på restaurang innan. Det är så underbart att kunna unna sig något lite lyxigt ibland. Speciellt när man är i ett långvarigt förhållande. Det är viktigt att försöka bryta mönstret och ta sig ur vardagen för att göra något speciellt ihop. Man uppskattar varandra mycket mer. Det blir lätt annars att man sitter i var sitt hörne av soffan varje kväll. En ser på tv, en sitter vid datorn och sedan går man och lägger sig.  Det behöver inte vara något fel med det men man får inte glömma av att vårda förhållandet också.

Kan förresten inte säga att jag är förvånad, besviken möjligtvis men inte förvånad. Varför kan man fråga sig? Jo för att ingenting kommer någonsin förändras. Världen kommer alltid att se likadan ut. Det är bara att inse att jag är annorlunda på den punkten och det är något jag är väldigt stolt över!

Se den!

Jag är berörd! har precis kollat klart på filmen "Revolutionary road". Fantastisk film. Mycket känslor och en snygg Leonardo. Har ni inte sett den så gör det! De flesta känner nog igen sig på något sätt i filmen. Jag tycker verkligen att Leonardo Dicaprio är en duktig skådespelare. Han förmedlar så mycket känslor när han agerar. Har aldrig sett en dålig film som han har medverkat i.



 

RSS 2.0