Heute

Alltså, det är alldeles för varmt! Ge mig en AC inomhus tack! Utrota gärna alla förbaskade skitflugor och blinningar med!

Fick med Sandra ut på en ridtur kl 06.00 i morse. Redan då var det varmt! Sandra var trött av vissa förklarliga skäl men det var inte hennes häst! Karmenzita taktade,ruskade på huvudet och gick i passage. Sandra var måttligt road och jag var tvungen att vända huvudet åt andra hållet för att inte visa att jag skrattade åt hennes glada halvtokiga häst.
Kom tillbaka till stallet efter en tur på 1½ timme. Tjejerna fick spendera dagen inomhus eftersom det inte finns någon skugga i deras hage. Jag tycker så himla synd om de hästar som tvingas stå ute i gassande sol utan ha någon möjlighet att få skydd undan solen. Det är många hästar varje år som faktiskt dör utav detta.

Nu ska gå och be till högre makter om att svalka ska anlända!


Helgens reflektioner

Ok, ska försöka få till ettordentligt inlägg här nu.

Jag vill börja med att förklara att allt jag skriver här är mina åsikter och reflektioner över saker och ting. Jag skriver aldrig någonting för att såra eller peka ut någon specifik person. Alla människor tycker och tänker inte likadant.

Efter denna helgen är det två saker som slagit mig allra mest. Det ena är det här med det frenetiska och nästan i många fall sjuka solbeteendet. Jag tycker det är fint att vara lite solbränd för att man ser friskare ut då, lite färg är fint. Men när det blir en sådan hysteri att folk verkligen ligger och pressar (oftast utan solskydd) för att sedan kunna tävla om vem som fått mest färg då har det gått för långt. Att som en vit människa gå omkring och se ut som någon som föddes i sydamerika är inte snyggt. Det är ungefär lika konstigt som att Michael Jackson (R.I.P.) slipade ner sin hud för att bli vit. Jag har den senaste veckan sett så många människor med förstörd hud att jag blir mörkrädd. Det är inte konstigt att hudcancerfallen i Sverige ökar så mycket.

Den andra saken som jag upplevde i helgen var Tvååkersdagarna. Detta lilla samhälle ute på vischan hade i lördagskväll förvandlats till någon slags krigszon. Jag kan lugnt säga att det var det värsta jag har sett och då har jag både besökt Hultsfredsfestivalen,Båstad under tennisveckorna,göteborgskalaset m.m.
Detta spektakel i Tvååker gjorde både mig och Marcus chockade. Det var bara fulla människor överallt. Folk kastade glasflaskor,polis och ambulans kom farandes med blåljusen på,folk gjorde bort sig mer än vanligt och pricken över iet var väl paret som låg nästan precis vid vår bil och utförde någon form av sexuell handling. Jag skämdes över att vara människa när jag stod där mitt i. Tragiskt är nog rätt uttryck....

PLEASE!

Kan någon snälla sänka temperaturen 10 grader. Jag dör! Kan ju inte finnas någon spm tycker det är behagligt, iallafall inte om man äger en häst!
Jag menar inte att klaga men jag mår verkligen inte bra av det här. Det är plågsamt! Tror ni man kan installera en AC utomhus? Ska kolla upp det ;)
Nu ska jag lägga mig för jag mår illa, är så varm.

Blommor i mitt hår

Midsommar i Tofta.


Du och jag <3

Dreaming away

Ok, nu är jag inte positiv längre. Nu är det FÖR varmt! Två timmars uteritt med lägereleverna höll på att ta kol på både mig och Misan. Min tappra fina häst. Jag har dessutom kommit på att det faktiskt finns ett djur som jag kan med att döda utan att känna någon skuld alls, blinningar. Dessa vidriga djur som hela tiden försöker bita sig fast i min vacka häst! Dumma, äckliga, mördardjur! (kom förresten på att det finns ett djur till,fästingar).

Jag brukar försöka analysera mina drömmar ibland. Vart får man allt ifrån egentligen? I natt drömde jag först att jag + en massa andra människor bröt oss in i en skola och sov i ett lärarrum. Hela tiden var vi jättenervösa att någon skulle komma på oss. Döljer jag något kanske?
Den andra drömmen var helknäpp. Jag satt på misans rygg och vi simmade omkring i någon slags megastor pool. Vi försökte hitta något ställe att ta oss upp på land men det fanns helt plötsligt inget land, bara vatten och döda djur som flöt omkring. Till slut kände jag hur Misan inte orkade simma längre och jag tog ett hårt tag i hennes man och så sjönk vi tillsammans mot botten.
Vad betyder detta då? Att jag är livrädd för att förlora henne och inte vill leva utan henne? Ja inte vet jag men obehagligt var det.


Mördardjur

Poor little girl

Hey there people. Jag känner mig lite amerikanskinspirerad i dag.

Värmen håller sin makt över Varberg och än så länge är det uthärdligt! Speciellt när man jobbar och ligger på stranden ;) Tog förresten årets första dopp idag, kallt var det!

Jag har den sista tiden sett så mycket roliga,konstiga,patetiska och lustiga saker. Idag såg jag t.ex en tjej som jag gick i samma skola som under min uppväxt. Hon tillhörde de där människorna som så desperat ville vara lite coolare än oss andra. Hon lyckades inte så bra på den tiden och inte nu heller vad det verkade som. Hon såg exakt likadan ut! Fortfarande jättemycket svart kajal och svarta ditmålade ögonbryn. Jag suckade inombords och gav hene en medlidande blick. Hon kanske lever världens bästa liv och är hur lycklig som helst,vad vet jag?! Dock tycker man kanske att det borde hänt någonting på mognadsfronten de sista säg tio åren???

Sitter just nu och kollar på fotboll. Tycker mer att de slåss än spelar. Konstigt det där. Trodde det var bollen man skulle gå på och inte motspelarna? Jag måste ha missuppfattat totalt!

Hot'n cold

Ok, ett snabbt inlägg innan sängen kallar.

Varmt idag men inte så farligt som jag trodde. Varmare får det dock inte bli.
Misan firar sin första natt ute i natt också. Skönt tycker hon nog men hennes mamma är lite orolig. Jag vet dock att gamla stabila Karmenzita tar hand om henne.

I morgon blir det kanske årets premiärdopp.

God natt


Upphittad

Okej, hon är upphittad igen så alla skallgångskedjor som gett sig ut och leta kan gå hem igen.

Efterlyses

Vart i herrans namn har Sandra tagit vägen?


life is life

Det finns egentligen jättemycket att skriva och berätta om. Men jag orkar inte, vad är meningen?
Ingenting kommer ändå kunna förändra något. Jag vill bara vara som alla andra, men det kommer aldrig att ske. Jag är den jag är på gott eller ont.
Jag kanske håller upp ett tag, jag får se.

Sköt om er..


lately

Jag blir så trött! Ta ert ansvar!

Bra dag i dag. Jag har jobbat, ridit dressyr på Misan och sedan red jag lite dressyr på Lottas (ridskolechefen) häst Bellen. Trevlig häst men med STORA gångarter. Kändes som att jag studsade som en boll upp och ner, jag föredrar misans ponnygångarter!

I eftermiddags var jag och Marcus på stan (ja det är sant). Marcus köpte kläder till mig och jag köpte vin och öl till honom. Bra deal där :)

Nu måste jag sova

Over and out.

For you

Jag vet att uppdateringen här är dålig just nu. Har helt enkelt ingen skrivarlust.
Livet flyter på. Just nu jobbar jag på förmiddagarna, rider runt middag och är sedan ledig. Ganska skönt och slappt. Känner att jag behöver det. Alla är inte som Sandra som tycker att semester är överskattat ;)

Tröttsamt, Smhi´s hemsida vill inte öppnas. Jag måste kolla midsommarvädret. Inte för att jag bryr mig så mycket utan med tanke på min häst. Jag vill inte ha henne ute om vädret inte är fint. Ingen annan kan eller vill släppa in dom så om det är dåligt väder så jag får offra mig. Suck, det är lite krångligt att ha häst i bland. Men lyckan över att ha henne är större :)

Nu måste jag sätta igång med att fylla i massa tråkiga listor från jobbet.


Allt för dig mitt hjärta


Sterotype

Jag ska inte bli långrandig för jag måste sova. Vill bara säga att du ska ge fn i att tro att du är så överlägsen din fjant. "Stor i orden, men liten på jorden"  tänk på det. Jag tänker inte låta dig trycka ner mig, jag vet vad jag kan och inte, jag har i allafall känslan.
Så, nu var det sagt.

Hade en sådan där riktig skitnatt i natt. Visste att jag skulle upp vid sju men sömnen ville inte infinna sig. Jag vände och vred på mig, tog av och på täcket, ja ni vet hur det är. Sista gången jag kollade på klockan var den 03.19. Då var jag riktigt förbannad, gick upp och åt lite blockchoklad och sedan somnade jag. Knepigt.

Kan också nu innan jag lägger mig berätta vilken fruktansvärt träningsvärk jag har idag. Körde konditionsträning med Misan i går. Tror minsann att jag tyckte det var mycket jobbigare än hästen. Jag var helt slut! Detta har nu resulterat i att jag knappt kan röra mig. Gammal som man är kanske man borde hålla sig till att skritta eller gå med stavar ;)

Different kind of jobs

Det är lite roligt när man nu ser människor från skoltiden som ansågs vara lite "coolare" än alla andra. De gick runt på högstadiet och mobbade folk och var allmänt stökiga. På den tiden var jag lite rädd för de här värstingarna.
Nu däremot när man ser dom så tycker jag mest synd om dom. De flesta fick barn i tonåren och är numer arbetslösa eller har riktiga skitjobb. Med skitjobb menar jag att de har jobb som de inte ens vill ha utan tvingas gå till!

Det är lustigt det här med olika yrken.
Det finns vissa jobb som jag aldrig i hela mitt liv skulle vilja ha medan andra människor har dessa jobb och trivs hur bra som helst. Tidningsbud är ett exempel. Jag hade aldrig i hela mitt liv orkat med att ha det jobbet. Får inte jag sova minst åtta timmar i sträck på natten så blir jag grinig som en hungrig hundvalp. Men min goda vän Sandra som jobbar som detta verkar trivas som fisken i vattnet och tur är väl det annars hade ingen tidning kommit fram till alla tvååkersbor :). Kan tillägga att jag är grymt imponerad av att hon orkar med det jobbet + ett jobb till på dagtid. Henne skulle man ha som anställd!

Det finns säkerligen människor som aldrig skulle vilja ha mitt jobb. Det är skitigt och dåligt betalt men jag gör något som är få förunnat, jag jobbar med mitt största intresse och jag har aldrig tråkigt på mitt jobb.

Appreciate what you've got

Hmm, varför får jag alltid idétorka när jag sätter mig framför datorn? Jag har alltid massa bra ämnen att skriva om när jag går och filosoferar men när jag väl sätter mig här så är allt som bortblåst.

Idag är det student. Detta innebär att det gått hela sju år sedan jag själv slutade skolan. Helt sanslöst, känns som att det var i går.  Undrar om jag någonsin kommer att känna mig äldre än 18 år? Tveksamt. Speciellt eftersom jag får visa min legitimation nästan alltid när jag ska gå in på puben eller ska köpa något med åldersårsgräns på. Jag tar det som en komplimang brukar jag säga när de unga expediterna kollar på körkortet och rodnar. Det är ju positivt, när jag fyller 50 så kommer jag att se ut som 35!

Jag satt på hästryggen och funderade lite innan  idag. Tänk vad lyckligt lottad jag är. Jag har ett hem, bara det! Jag har faktiskt ett tak över huvudet. Tänk alla som ligger ute på en parkbänk och försöker på alla tänkbara sätt att värja sig från kylan.  Vet ni vad det allra värsta är? Det är hur många miljoner människor i världen som helst som inte har rent vatten att dricka och vi spolar ner vår skit i ett av världens renaste dricksvatten. Fy vilken orättvis värld vi lever i egentligen.
Så även om man ibland känner att man har ett helt uselt liv så får man försöka att stanna upp och tänka efter. Vi har det mycket bättre än vad i allafall 75% av världens befolkning har det!

Nu ska jag lägga mig och läsa samtidigt som regnet smattrar mot rutan. I natt behöver jag inte ens tycka synd om min kära vän sandra som ska ut med tidningarna i rusket. För nu sitter hon i en bil och glassar omkring!


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Vad var det jag sa om Zlatan?
IDIOT!
Så fruktansvärt omogen. Jag skäms!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article5365154.ab


Global fussball okei

Jag har ju varit inne på det här med sport innan. Sitter just nu och kollar lite med ena ögat på en kvalmatch mellan Sverige och Malta. Det absolut roligaste med fotboll tycker jag är när spelarna "filmar".
För er som inte vet vad utrycket betyder så är det kort och rakt när en spleare lägger sig ner och låtsas ha ont. De skriker och vrider sig av smärta på planen när de råkat i närkamp med någon i motståndarlaget. Det roliga är när man sedan ser reprisen i slowmotion och ser att den stackars arme kraken inte ens har blivit nuddad av motspelaren. DET är humor det!

En annan rolig sak är ju suportrarna. När de tycker att deras lag spelar "tråkig" fotboll så buar dom. Ja, dom buar åt sitt egna landslag. Det räcker att en utav spelarna på plan passar bakåt till målvakten så buas det i publiken. Vilken jäkla press dessa små pojkar på plan måste känna egentligen. Jag har sagt det förr men jag kan säga det igen. Det är inte Sverige som spelar fotboll utan det är dom elva killarna inne på plan. Gå in där och gör det bättre själva om ni kan annars tycker jag att ni ska ta och stänga igen matluckan!

Nu verkar det ju i allafall som att det kommer gå vägen för det svenska laget idag. Tur är väl det annars skulle det ju stå "här sviker Källström Sverige" eller något annat banalt på löpsedeln i morgon. Nu kommer det ju i stället att stå "kung Zlatan" trots att han som vanligt inte har gjort något bra alls under hela matchens gång!



Världens mest överskattade fotbollsspelare?

Ich bin Thomas

Tack för fina kommentarer :) Vet ni vad, idag fick jag en dagens ros till :)

Idag har jag lite av en slappis förmiddag. Jag har ingen tid att passa eftersom jag är ledig från jobbet. Så jag sitter här och slappar ordentligt i soffan. Härligt! Funderar på att ringa min tränare och kolla om hon har lite tid över idag. Det var längesedan jag red lektion nu. Känner mig lite sugen på det.
Det blev inget med det, hon skulle iväg och jobba. Aja, det gör inget, det löser sig som han sa som sket i vasken.

Skepp ohoj, nu måste jag tvätta golv!

Mötas och skiljas

Idag har jag fått säsongens första myggbett.  Detta är inte alls okej, jag avskyr myggbett, fast blinningbett är värre.

Har jag nämnt på sistone att min häst är fantastisk? Tror inte det. Det är hon i allafall. Min allra bästa och finaste vän i vått och torrt, min räddare i nöden. Hon gör oftast allt jag ber henne om och lite till därför är hon min alldeles egna stjärna!

Sista veckan med vanliga lektioner nu. Lite sorgligt är det eftersom vissa elever som man har följt under en lång tid inte kommer att återvänta till hösten. När de dessutom kommer fram och kramar om mig och säger " du har lärt mig nästan allt jag kan" ja, då börjar Caroline att snyfta.
Fick förresten en  dagens ros i dag i HN, inte illa va! Något måste jag ju göra bra iaf.
Har även fått med mig flera fina blommor och presenter med mig hem. Mina elever är fantastiska!

Nu ska jag duscha,tvätta golven och tömma diskmaskinen. Klockan är 22.55. Bra Caroline,bra jobbat!

In your dreams

Haha, det där tror jag på när jag ser det!

Har inget mer att skriva idag. Ska lägga mig och skratta åt det här nu :)

Oh a just a little bit

Jaha, livet har gått tillbaka till det "normala" igen. Verkligheten kan lätt komma som en chock när man har varit ledig och verkligen slappnat av.

Alla människor har sina problem, detta är jag mycket väl medveten om men det är inte alla som låter problemen ta makten över en. Jag har gjort just detta,jag är en svag människa i många avséenden.
Jag är otroligt imponerad av människor som går igenom stora tragedier och klarar av det. Jag vill också vara så stark.

Dagen i dag består av att åka till Misan och rida och sedan är det jobb. Ganska rolig vecka eftersom det är den sista. Eleverna brukar vara glada och lite tokiga när det står gymkhana på schemat.

Nu måste jag rusa

I valet och kvalet

Jag har varit en dålig svensk medborgare idag. Jag struntade i att rösta. Dåligt, jag vet men jag vet knappt vad det är som vi röstar till. Känns som att det är bättre att inte rösta alls än att rösta på nåra som man inte har en aning om vad de tycker och tänker. Att rösta blankt känns endast som ett slöseri av tid.

I går var det fest. Helt galet vad människor förändras i takt med att alkoholen intas. Allt i från riktigt lyckliga människor till gråtande sentimentala och otrevliga. Alla typer finns där. I många avseeden så tror jag att en människas rätta personlighet träder fram när spärrarna släpper med hjälp av alkoholen. Det är nog både på gott och ont. Det finns människor som inte borde dricka alkohol för dom blir så förbaskat tröttsamma.


Back to childhood

Jag önskar att jag vore lite igen. då var man glad åt det lilla. Man tyckte livet var härligt bara man fick sitta i sandlådan och sila och bygga slott.

Jag önskar att jag vore liten igen när man blev omhändertagen och inte behövde ta något eget ansvar.

Jag önskar att jag vore liten igen och låg på pappas arm och kände mig omtyckt och trygg

Jag önskar att jag vore liten igen och hade sommarlov och livet lekte

Jag önskar att jag vore liten igen. Utan bekymmer,ångest och jobbiga beslut

Spola tillbaka tiden 20 år, låt mig få vara liten igen.


Stockholm i mitt hjärta!

Hemma igen. Önskar att jag kunde stannat i ett par veckor till. Har spenderat största delen av resan i en bil men jag har sett massor av vackra saker.

Stockholm är en helt fantastisk stad. Om det är möjligt att man har levt ett liv innan detta så är jag säker på att det är i just Stockholm jag spenderat detta.
Även fast jag är en riktig lantis som är uppväxt i en röd villa ute i buschen så känner jag mig så bekväm och hemma i denna stora stad.
Hade mitt liv sett annorlunda ut och haft andra förutsättningar så hade jag bosatt mig där utan tvekan!
Människorna är så himla trevliga och hjälpsamma och man kan gå överallt utan att någon känner igen en eller kollar konstigt på en. Detta uppskattar jag mycket!

I korta drag så har jag sett

B-kändisar
Hummerlimousiner
Sjukt stora villor
En berömd port ;)
Vackra hus
Massa coopaffärer :)


Jag har också  hört underbar dialekt, ätit så mycket goda saker, sovit i en underbar hotellsäng och besökt grönan.

Kommer skriva mer om resan en annan dag. Här kommer lite bilder i stället.


Vacker vy från Grönalund


en del av söder + ångbåt sett från Grönan


Min vackra man vid vattnet på grönan


Mitt sällskap i väntan på Marcus i en affär på Östermalm


Världens konstigaste,trängsta och mest obehagliga parkeringshus

Uppdatering från en kylig huvudstad.

Skickar en hälsning från ett kallt men vackert stockholm. I kväll har det varit fem grader varmt och regn men vi är lika glada ändå:). Känns tungt att åka hem i morgon, på något udda sätt så känner jag mig så hemma här! Dagen har det bestått av en massa bilåkande, det är inte det enklaste att hitta en parkeringsplats i den här staden. Dyrt som stryk är det också, inga p-skivor här inte;). Nu ska jag sova tänkte jag. I morgon väntar shopping i ett stort köpcentrum och i en superrolig hästaffär:). Jo förresten, om någon kan mitt lösenord till hotmail så säg till, jag kommer inte på vad det är! Ses snart!

Trött, glad och full av nya intryck.

Hej igen. Är nu tillbaka på hotellet. Är lagom trött efter en hel dag i stockholm. I morgon ska vi ge oss in i centrum och besöka marcus affärer och på kvällen blir det nog förmodligen middag i gamla stan. Jag har det som sagt bra men saknar mina djur så mycket att det gör ont:(. Vad händer med klimatet förresten? Risk för frost i götaland natten till lördag. Helt sjukt! Nu ska jag äta en godis och sedan väntar sängen. Man sover ju så förbannat gott på hotell! Stor kram på er!

Stockholm!

Hej alla! Jag lever och mår bra. Försöker blogga från marcus mobil. Vi åker bil på dagarna och ser oss omkring. Stockholm är fantastiskt! Åkte runt på söder och busade i dag:) I kväll har vi varit på grönan. Kram på er.

See you

Jag har bränt mig som ett as idag. Skyll dig själv Caroline.

I går sa jag till Sandra att "flyga är jag inte rädd för, det är inget farligt med det". Hmm, jag tror jag ska fundera lite till på det där nu. Usch, vad obehagligt.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5278161.ab

I morgon drar jag iväg tillsammans med Marcus till den kungliga hufvudstaden. Kanske bästa staden i världen. Det ska bli helt underbart. Kommer dock sakna Misan och katterna något otroligt mycket. Har inte varit borta från Misan så länge någon gång. Men hon blir väl omhändertagen, det vet jag!


RSS 2.0