Rain is in th air

Ska man rida när det regnar? Ja det ska man :) Behöver hästen gå så gör den! Då anser inte jag att det spelar någon roll att inte jag som ryttare uppskattar regnet! Enyas ägare kommer även och hälsar på idag. Känner att jag måste prata om en viktig sak med henne. Jag får en stoor klump i magen. Tänk om hon inte går med på det!? Tänk om hon ångrat sig. Jag vill inte förlora Enya!

Nu ska jag krångla mig i mina ny-inköpta ridbyxor och ge mig iväg... wish me luck


lilla pluffan


skynda,skynda,bråttom,bråttom!

Nu är det inte långt kvar, bara tre dagar. Det ska bli så underbart skönt! Hoppas verkligen att det blir en lugn och rofylld semester utan stress och att mina djur kan sköta sig ordentligt här hemma.
Jag väntar på paket med grejer som njag ska ha med mig på resan. Börjar bli ont om tid nu men posten är väl sega som vanligt. Snart ber jag att de gör om så att Sandra som är tidningsbud delar ut min post med. Henne är det fart på och ordning och reda med! Man ska dock inte reta henne för då blir det inte roligt att leva ;) På tal om Sandra, nu måste jag skynda mig, ljusparty hos Sandy snart, den som kommer för sent kommer inte in ;)

Har en fråga till alla hästmänniskor där ute. Vilket är viktigast när man håller på med hästar? Kunskap om hästen,ridning m.m eller känslan för detsamma?

Enya

Visst har det iallafall hänt lite på två månader?

Finaste lilla Enya


februari 2010


april 2010

SKÄRPNING!

Just efter jag hade skrivit mitt inlägg om att man inte ska trycka ner andra inom ridsporten så får jag höra en massa skit. Jag blir så ledsen och besviken när jag hör att inte människor kan bete sig. Speciellt vuxna människor!?
Nej, skärpning nu. Vi rider och håller väl på med hästar för att vi älskar djuren och vill ha kul tillsammans med dom!?
Det är inte alls säkert att man är en bättre ryttare bara för att man har dyra fina egna hästar hemma. Ödmjukheten och förståelsen man har för hästen är ingenting man lär sig, det är en känsla man är född med!

Reklam

Jag brukar aldrig tipsa och göra reklam för produkter i min blogg men nu måste jag. Denna fotkräm är verkligen helt underbar! 
Jag har alltid haft torra och spruckna fötter. Jag har slipat och smörjt och grejat flera gånger i veckan. Sedan köpte jag den här, använde den en gång och vips! Sprickorna och torrheten är borta,jag behöver inte smörja fötterna varje dag och inte ens efter dusch!?!?!?
Helt fantastiskt! Säg till om ni behöver en så fixar jag det, dessutom bara 55 kr, billigt!

Overnight Moisturising Foot Cream

I mina ögon

Vad jag än kommer skriva om detta så kommer någon att ta åt sig men just nu struntar jag i det. Desutom tror jag inte att någon utav de människor som jag egentligen syftar på ens läser min blogg.

Att rida när man är framförallt en ung hästtjej eller kille ska baseras på att det är roligt. Det ska inte finnas massa stress och press på att tävla och prestera. Att rida ska vara roligt,menstalt avslappnande och i många fall en social grej. Vill man satsa på att bli tävlingsryttare så ska man självklart göra det, men är man automatiskt en bättre ryttare för det? Svaret är nej! alla människor är inte tävlingsmänniskor, en del rider utav den enkla och självklara anledningen att de älskar hästar! En ryttare ska inte få mer uppmärksamhet och tid av tränare eller förebilder bara för att de tävlar. I mina ögon är alla ryttare lika viktiga, vare sig de är skogsmullar eller ryttare med tävlingsambitioner!!


Dessa hästar

Min häst är just nu eller hon tror just nu att hon är en arabhingst på två år. Detta är något frustrerande eftersom hon spänner sig som en pilbåge, har svansen rakt ut och låter som en blåval. Det GÅR verkligen inte att få hästen att jobba och fokusera. Suck! Idag lade hon dessutom in en rad bocksprång med. Man kanske skulle börja samla på frimärken istället?
Nej, skämt å sido, det ger så mycket att ha häst så jag skulle inte vilja byta bort det mot något annat i världen.


Det var någon som frågade mig om jag anser att alla andra bett än "vanliga" är djurmisshandel. Och svaret är nej det tycker jag verkligen inte! Det finns hästar och situationer som kräver andra och skarpare bett. Det jag däremot tycker är sorgligt är när människor som inte kan så mycker rider på skarpa bett och tror att de rider hästen i "form" bara för att den kröker på nacken. DET är inte ridning. Jag tycker också att det finns alldeles för många överbetslade hästar bara för att en del ryttare tycker det ser fräckt ut! Man ska rida på ett bett som hästen trivs med och som man kan hantera hästen på ett bra sätt med.

Det finns inga genvägar, man måste alltid RIDA en häst för att den ska jobba korrekt!



En knäpp häst




Ashes

Kan inte bara den där förbannade vulkanen lägga ner det nu?
Om 1½  vecka ska vi åka iväg på vår första utlandssemester på fem år. Ska det förstöras av någon fjantig vulkan då, nej skärpning nu Moder jord! Jag vill ligga på stranden,äta god mat,slappna av,dricka gott vin och bara andas i en hel vecka. Jag tycker faktiskt att vi förtjänar det!

Idag hade Enya en dålig dag. Hon ville inte alls samarbeta utan hellre leka att hon var en vildhingst som kunde springa med huvudet rakt upp i luften. Jag gillar inte sådana dagar och jag orkade verkligen inte bråka med henne. Hon vinner ändå!

Nu måste jag fundera vidare på mitt I-landsproblem. Ska jag eller ska jag inte beställa solkrämer på internet som luktar cocos??


kortis

Jag önskar att jag kunde vara en superpositiv person som bara kunde skriva glada blogginlägg hela tiden. Men tyvärr, det är inte sådan jag är, det är inte så jag mår. Jag kan inte ljuga för att det ska låta bättre. Jag är en människa som oroar mig för allt och stressar upp mig inför alla saker som ska hända. Bara vardagen i sig är ett oerhört stressmoment för mig. Däremot har jag aldrig tvingat någon att läsa min blogg.

Det som gör mig glad för tillfället är min fina sambo,våra katter,Enya,trevliga vänner och goa elever.

Det som gör mig irriterad är människor som har för höga tankar om sig själva, människor som är egoistiska och otrevliga. Dessutom stör jag mig oerhört mycket på pollen. Detta oerhört dumma påfund som får min näsa att klia gör mig galen!

Nu ska jag åka till stallet och försöka koppla av lite.

Ha det



paus

Jag funderar på att ta en paus från bloggen. Jag har inget att direkt skriva om och jag har massvis att göra. Hur går det ihop?
Dessutom är det så svårt att veta vad som är okej att skriva. Ibland för jag helt enkelt strunta i en del saker jag vill skriva bara för att ingen ska ta illa upp eller missuppfatta.

Jag är som vanligt ganska irriterad. Framförallt på människor som inte tar sitt ansvar. Varför ska andra behöva ta det åt er? Nej, skärpning tack!

vi hörs när vi hörs

sköt om er

In a hurry

Skynda,skynda,bråttom,bråttom.  Precis som vanligt.

Idag har varit en härlig dag. Var i stallet 07.20 och släppte ut hästarna. Både enya och Carmen hade vilodag idag så de har bara fått gå och gotta sig i solen. Det var de väl värda efter en veckas hårdträning ;);)

Efter utsläppet åkte jag hem och lade mig igen, helt underbart! Man sover så himla gott när man har varit uppe en stund. En del säger att man inte kan hålla på så när man är vuxen, "att sova på dagen". Det håller jag inte med om, det stör väl ingen och dessutom är det väl sådant man måste passa på att göra innan man har barn och en massa ansvar? Vi gick upp vid elva,åt god frukost och spenderade sedan dagen på Freeport. Lugnt och skönt och ingen stress!

Nu måste jag rusa. Förresten fick jag reda på härom dagen att det finns ungefär lika många stjärnor i universum som det finns sandkorn på jorden. Tänk på det nu nästa gång ni är på stranden!


Framgångar

Ska bara uppdatera lite snabbt, måste sussa sen.
Idag har jag och Enya ridit vår första dressyrlektion. Det gick bra,mycket bra, över förväntan. Fakstiskt så bra att Annika (tränaren) tyckte jag skulle starta en lätt klass i dressyr. Jag blev så glad och stolt över både mig själv och min lilla häst. Det är en underbar känsla att veta att träningen ger resultat och att jag har lyckats med någonting. Det ger mitt självförtroende en riktig kick. Nu kämpar vi vidare men vi har kommit en bra bit på vägen! Tänk att det är samma häst som för två månader sprang som en travhäst med huvudet rakt upp i luften :)

Det var faktiskt bara den lilla glada nyheten jag skulle leverera idag Imorgon väntar utsläpp tiiiidigt på morgonen och sedan en heldag med shopping tillsammans med Marcus!

Where's the feeling?

Vart har känslan och förståelsen för hästen som levande varelse tagit vägen? Har du en häst är det inte din privata tävlingsmaskin. Det är din bästa vän, någon som du kan ha otroligt mycket roligt tillsammans med men även ditt ansvar. Jag är inte en sådan människa som anser att bett är djurmisshandel, hoppning är hemskt osv, men ibland får man faktiskt tänka efter. Ett bett tror jag inte skadar hästen så länge det är rätt längd och sitter rätt och man rider med en mjuk hand. Månge rider runt med alldeles för långa bett som sitter för högt upp och dessutom är ofta nosgrimman för tok för hårt spänd.
För att inte tala om alla som rider omkring med massa konstiga bett. Jag anser att ju duktigare du är, ju mildare bett kan du rida på. Mycket handlar i grund och botten om lydnad och tålamod (det finns naturligtvis undantag).

Alla levande varelser ska behandlas med respekt. Att man medvetet kan åsamka ett djur smärta är för mig helt obegripligt och oförsvarbart.
Njut av tiden du har med din häst, vad är härligare än en skrittur i solen, eller att bara stå och känna samvaron mellan er två? Är inte det viktigare och finare än alla rosetter och plaketter i världen?

Jag kanske inte är världens bästa ryttarinna eller ridlärare heller för den delen men jag tror nog att jag har förmågan att känna med hästen. Att se om en häst mår bra eller om den inte trivs med tillvaron. Det kan jag tycka är en ganska bra och viktig egenskap :)


The Beemer

Jag fick en fråga om den otroligt vackra BMW som vi hade ett tag. Den tillhör en bekant till Marcus mamma. Han skulle åka på semester i ett par veckor och undrade om vi kunde vara snälla att passa hans bil. Marcus blev så exalterad att han hoppade upp och ner jämfota i minst en timme, (okej, jag överdrev lite).
Därför fick vi i två veckors tid förmånen att köra denna underbara bil. Jag är egentligen inget överdrivet fan av tyska bilar men den här bilen bara måste man älska! Med sina 305 hästkrafter tar han sig fram fint på vägarna kan jag meddela. Det är en fröjd att sitta där under glastaket och bara cruisa runt. Enda nackdelen är att det är en automat så jag måste tänke på att kapa av min vänsterfot.

Det är lurigt med automatväxlade bilar när man inte är van. Jag skulle provköra hans förra BMW en gång. Även det en bil med mycket motor. Efter Lassabackarondellen körde jag ut mot Lindhov, trampade plattan i botten och när jag är uppe i 100 ungefär så "kopplar" jag för att lägga i femman. Jaha vad är då kruxet med det undrar ni säkert nu, jo den har ingen koppling!!!! Jag trampade bromsen i botten och fullkomligt tvärnitade mitt på vägen. Marcus höll på att få en hjärtinfarkt och jag vägrade att överhuvudtaget köra den bilen mer efter den incidenten.

Nu är iallafall racern tillbaka hos sin ägare och jag får göra runt i min skrutt igen. Men det var roligt att känna sig lite lyxig ett tag!

Ett hav av bilder




Dramatik utanför köksfönstret


"Hey, get the fuck out of my way"

"Lägg av att pilla på mig kärring"




"Mmmm...morot,ge oss NU"



Bus i hagen



Vänskap <3


Seperationsångest

Det kliar på min fot. Jag avskyr när det kliar på fötterna för jag kan inte klia där. Eftersom all min kittlighet satt sig just där så kan inte ens jag själv ta under mina fötter. I-lands problem, ja!

Idag hade Enya en bra dag. Hon var lyhörd och samarbetsvillig. Gillar verkligen sådana dagar! Hon är så söt med sitt rosa pannband och sina bettskivor ;)

Nu har vi även lämnat tillbaka BMW:n. Det känns tungt, seperationsångesten är på topp. Det var nästan så att jag grät en skvätt när vi skiljdes åt. Det blir en ganska stor skillnad när man kommer från en bil som kostar 5-600.000 till min skruttbil som kanske är värd 5000. Men värst är det nog för Marcus, han sitter här och hyperventilerar och biter på naglarna, stackarn! Tror jag måste försöka lägga honom nu, nattinufsan!






Attjo

Jag har kommit på varför jag är så trött nu, pollensäsongen börjar ju dra igång.

Idag fyller Enya år. Det firades med ett extra hårt dressyrpass i ridhuset (jag visste inte så att det var hennes födelsedag) när jag sedan fick reda på det så fick jag jättedåligt samvete för att jag "plågat" henne så. Därför fick hon idag sex stycken äpplegodisar. Jag tror jag är förlåten nu :)

I helgen är det påsk och jag ska jobba. Har dessutom insläppet i stallet på kvällen så här blir det inget roande inte. Vet inte riktigt vad jag ska säga,tycka eller tänka för tillfället, det är rätt tomt på hjärnkontoret!

Btw, kan någon vräka mina grannar eller iallafall lobotomera dom så att jag kan få sova på nätterna? Tack!

I'm here

Nu är jag tillbaka igen efter ett ofrivilligt uppehåll. Det brann ju som ni kanske vet ivår källare i tisdags. Alla kablar gick åt skogen och vi hade ingen el,ingenting. Men nu är vi tillbaka igen.

Jag orkar inte skriva något längre inlägg för jag är trött. Däremot känner jag att jag måste kommentera en sak. Tydligen har några blivit väldigt upprörda för det jag skrev om Danny för ett par månader sedan. Varfcör förstår jag dock inte riktigt. Jag skrev att jag hoppades att han skulle köra solo snart igen och att han måste blivit påverkad av andra människor som beter sig illa. Det är jätteroligt att han fortfarande är samma glada och genuint vänliga människa mot er som jag upplevde honom förr. Men jag vet många som tycker som jag också. Jag känner honom inte på något sätt jag har bara märkt en stor skillnad på signeringar och spelningar mot hur han var förr. Alla rykten är med all säkerhet inte sanna och det har jag inte påstått heller. Anklagat honom för att vara en våldsam fyllekaja har jag inte heller gjort.
Danny är en fantastisk artist och kommer alltid att vara, dock tycker jag att han borde slopa sina två bihang och det står jag för!


RSS 2.0