Hjälp!

Jag är så nervös! Det var hur längesedan som helst sedan jag hoppade. Nu ska jag dessutom upp på ryggen på en älg. Gulp! Först ska jag iväg och rida Enya. Blir nog lite dressyr idag. Behöver jobbas mycket med det. Det kommer ta sin lilla tid men det gick ju med Misan så då ska det väl gå med lilla Enya också! Har man bara tonvis med tålamod och inte för bråttom så brukar det mesta gå!

Nu blev jag ännu mer nervös. Jag hatar detta!

Läs detta!

Jag bara måste länka till min kompis sandras senaste blogginlägg. Helt fantastiskt! Vart den människa får alla sina idéer ifrån är för mig en gåta!

Sandras inlägg


Ponnyakuten

Har ni sett ponnyakuten? Ett roligt och på många sätt lärorikt program som visas på söndagar i barnkanalen. För er som inte sett det så finns de tre första avsnitten att se här http://svtplay.se/t/122051/ponnyakuten
Jag blir dock lite fundersam över vissa saker. För det första, vad tänker man med när man som en utav sveriges största ryttare rider utan hjälm? I utbildningssyfte och dessutom i ett barnprogram? Vad är man för typ av förebild då? Tänk om jag som ridlärare skulle rida omkring utan hjälm, vilka signaler skulle det sända ut? Jo, att det är ett helt okej betéende och att om jag gör det så kan eleverna också göra det. Är man en stor förebild för tusentals barn och ungdomar som faktiskt denna ryttare är så för man faktiskt föregå med gott exempel.

En annan sak jag reagerat på är den lilla killen som prompt skulle hoppa 1.20 med sin tappra ponny. Här finns det säkert de som tycker jag resonerar åt helskotta fel men jag anser att man ska kunna kontrollera och svänga sin häst i de tre gångarterna och ha en god grundsits innan man ger sig på att hoppa sådana höjder.
Det är inte den lilla killens fel utan de vuxna han har runt omkring sig.

Överlag är programmet roligt och trevligt. Barnen verkar var otroligt trevliga och hjälpsamma. Min absoluta favorit är den söta lilla tjejen som är så orolig för sin lilla ponny hela tiden. Man verkligen ser hur hennes ögon lyser av kärlek till hennes lilla häst,vackert!


Ledsamt

Läste precis om detta på Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6496398.ab. Jag blir så ledsen när jag ser sådant här. Tänk att det finns så mycket ensamma människor i världen. Det får mig att uppskatta de nära och kära som jag har runt omkring mig.
stackars lilla tant :'(

Vad vill ni ha?

Nu är det så här att jag älskar min blogg och tycker det är roligt att skriva (för det mesta) men vad vill ni läsa om egentligen? Kan ni inte skriva i kommentarsfältet vad ni vill läsa om eller om ni har några frågor? Skriv anonymt om det är så farligt att säga vem du är :)

Confession

Kära bloggläsare, jag ber om ursäkt. Det är mitt fel att vädret är som det är. I somras när det var över 30 grader varmt så sa jag att jag aldrig mer skulle klaga på vintern efter den värmeböljan. Nu har jag jättedåligt samvete och känner att jag måste erkänna. Just nu vet jag inte vad som är värst, denna oändliga kyla och dagen till ära snöstorm eller när det är 30 grader varmt. Jo, efter att ha funderat nu så kan jag säga att värmen är värre!

Men de tvar bara det jag ville, att erkänna. Förlåt


Ny vänskap

Just nu vill jag inte vara ridlärare. Det är så kallt,förbaskat kallt. Jag kan verkligen inte få fötterna att hålla sig varma. Jag har provat det mesta.  I dag hade jag tom lindat in fötterna i Glad-pack. Det ni :D

Allt går bra med Enya. Hon är hur mysig som helst. Idag ägnade hon ett par minuter åt att slicka på mina händer och sedan bita i mitt hår. Hon är en riktig goshäst. Jag tycker mer och mer om henne för var dag som går. Lite skrämmande nästan. Det är nästan som att en del av mig inte vågar tycka om en häst igen efter Misan. Men jag tror jag måste låta mig själv göra det. Misan vet att ingen någonsin kan ta hennes plats i mitt hjärta!



Enya och Carmen

Enya

Jag ska bara blogga en kortis. Jag är supertrött och tänkte vila lite.
Här har ni iallafall den nya stjärnan :). Har henne just nu på foder för ev.senare köp. Gjorde en premiärtur i dag. Skrittade ut ensam. Var lagom nervös med tanke på hur de andra stjärnona betett sig den första turen. Men hon var gudasnäll <3. Det känns toppenbra än så länge.

Namn: Enya
e:Bellini
ue:Anart
Född: 1996
Färg:Mörkbrun
Tecken: Stjärn och vit halvstrumpa
Mankhöjd:1.55





Think before you act

Detta inlägg tillägnar jag den bästa människan i världen. Den person som givit mig något att leva och kämpa för. Min underbara sambo,Marcus. Som trots sina sämre sidor är den jag vill leva resten av mitt liv tillsammans med.

Jag tycker det är otroligt ledsamt att människor ger upp så lätt i sina förhållanden. Jag syftar INTE på någon av mina vänner nu så ingen tar illa vid sig. Det jag framför allt anser vara extra ledsamt är människor som blir tillsammans,skaffar barn efter en kort tid och sedan gör de slut. Enligt mig ska man känna en människa utan och innan, veta alla fördelar och brister innan man bestämmer sig för att skaffa ett barn tillsammans. Meningen är väl ändå att ett barn ska få växa upp med båda sina föräldrar?
Självklart så finns det förhållanden som inte går att "laga", där det helt enkelt uppstått situationer som inte går att lösa på annat sätt än att separera. Men helt plötsligt känns det som att alla ger upp för lätt,man kämpar inte längre. Man kan aldrig hitta ett förhållande där man alltid kan få som man vill eller där man tycker exakt likadant. Det handlar helt enkelt om att ge och ta.
Jag vet inte vad jag vill med detta inlägg egentligen. Mer än att få människor att tänka till innan de sätter ett barn till världen med någon de knappt känner...


Intresseklubben antecknar!

Bara för att alla vill veta ;)


säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt (fast självklart i en snodd då )

kingsland - equiline

större variant på häst - nättare variant

hoppa inne - hoppa ute

Ridstövlar - skor och chaps

john whitakerhjälm - GPAhjälm

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat (Beror iofs på hur dåligt resultat)

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana (men rider gärna ute om vädret tillåter)

hoppsadel - dressyrsadel

gräs - grus

meeting - endags tävling

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional- Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift

RG - Anna scarpati

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man (beror på vilken typ av häst)

Vinter - sommar

Träna på bana - rida ut

Hööks - Horze

Pessoa - pelham

veredus-eskadron

sporrar - spö

anky van grunsven - isabell werth

tävla ponny - tävla häst

dressyrsadel - barbacka (båda,jag älskar att rida barbacka)

tredelat tränsbett - tvådelat

brun utrustning - svart utrustning

Pessoabett - Kimblewick

nätt häst - grövre häst

Tävla - Träna

Teori - Praktik

isabell-skäck

pigg häst-lugn häst

körning-tömkörning

lindor-skydd

valack-hingst

Travsport - Galopp

arabiskt fullblod - engelskt fullblod

ryttarutrustning-hästutrustning

Nationellt - Internationellt

Rida för seger - Rida för att komma runt

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

RGB-MMB

titta på en bra film-hästhoppning

Shutterfly - Butterfly flip

kingsland - pikeur

bädd - inte bädd

regional - nationell

helskodda - halvskodda (ridbyxor)

het häst - normal häst

sto - valack

hästgård - ''på en klubb'' (om gården har ridhus!)

martingal - utan martingal

liten häst - stor häst

svart kavaj - blå kavaj

What a day

Jag orkar verkligen inte blogga,förlåt för det. Känner ingen motivation alls. Både gårdagen och denna dagen borde gå till historien när det gäller att saker och ting går fel. Drar igenom lite snabbt bara.


*Hittar inte Gpsen
*Försening till möte (inte mitt fel)
*Bil som i all stress är hungrig
*Står i kö till tankning,när det blir min tur har jag glömt plånboken hemma (kör på luft resten av dagen)
*Sofföverdrag som inte går att få på
*Bäddmadrassöverdrag som inte går att få på (fick köpa nytt, 300:- bye,bye)
*Tvättmaskin som slutar fungera
*Skrivare som inte vill fungera
*Köper en ny svindyr sladd som naturligtvis inte passar

 + typ tio småsaker till. Jag har stressat som en blådåre idag och har inte ens hunnit äta middag. Nu är jag trött och ska lägga mig. Hoppas morgondagen bjuder på bättre upplevelser!

JK alias JW

Jag vet inte om jag gjort rätt val, det känns så fruktansvärt svårt allting. Hjärtat säger att det är fel, förnuftet att detär rätt. Vi får väl se....
Hoppas det blir bra.

Igår var det biodags, Snabba cash. Efter att ha läst boken hade jag höga förväntningar. De blev inte direkt mindre av att min absoluta favoritskådis Joel Kinnaman spelade en utav huvudrollena. Jag får väl säga att filmen var okej men inte mer. Det kanske alltid är så när man läst boken först. Men den är absolut sevärd.
Det har förresten varit lite utav en Joel Kinnaman weekend för oss nu. Tjenare kungen i fredags, Snabba cash igår och Johan Falck i kväll. Det är toppen. Jag hoppas verkligen inte ni har missat denna suveräna skådespelare. Och,nej det är inte bara för att han är snygg!



På bion mötte jag också en del personer från förr. Någon jag trott jag saknat, men när jag såg personen i fråga så kände jag att nej, den delan av mitt liv är över och jag är rätt glad för det. Människor som aldrig lär sig,som aldrig mognar, som är precis likadana som för både tre,fem och tio år sedan. Tragiskt!

Proof

För er som inte trodde på att jag faktiskt var ute i skidbackarna i onsdags, här kommer beviset ;)



Snygg, jag vet :P


Changes

Försöker fixa min blogg, kände det var dags för lite förnyelse.
Dock är den långt ifrån klar!

Här kommer ett klipp från dagens provridning. Säg vad ni tycker för jag kan då inte fatta några beslut.


Misan

Idag har det gått ett halvår sedan min bästa kompis lämnade mig ensam här på jorden. Det har varit sex månader fyllda av sorg och en slags oförklarlig tomhet.
Ingenting kommer någonsin bli riktigt sig likt efter den 14 Juli. En del av mig försvann och följde med min vackra lilla skrutt upp till himmelen.

Synen av henne då jag såg henne ligga där i det höga gräset kommer nog alltid att vara lika klar. (För er som inte vet vad som hände så kan ni läsa här *Misan*

Jag får ofta höra att jag varit så stark och jo jag är på många sätt förvånad själv. Men ändå så finns det stunder då det känns som att hjärtat ska slitas ur kroppen på mig för att jag saknar henne så mycket. Jag kommer aldrig hitta en häst som jag älskar så mycket det vet jag och därför gör det så ont när jag tänker på att borde tagit bättre vara på vår tid tillsammans. Men det gjorde jag inte för jag visste inte vad som skulle hända, att du skulle ryckas ifrån mig alldeles för tidigt.

Sov gott, du kommer alltid vara min bästa vän, min vackra,bruna,runda,varma,mysiga lilla ponnyhäst.




En sådan vän som du skulle alla ha <3

Trainingspain

Jag har ont i princip överallt men jag har haft en rolig dag. Vi är fortfarande sams också, tummen upp för det!!
Jag får berätta mer i morgon, nu måste jag lägga mig och fundera,fundera,fundera. Med andra ord anstränga den enda hjärncellen jag har. Det är inte lätt och det är minsann inte alltid hissen går ändå upp om man säger så!

Köra som Ingmar

Jaha så var det nu dags, vad har jag gett mig in på? jag ska alltså ge mig ut i skidbackarna i morgon och jag vet precis hur detta kommer att sluta. Jag som är 26 år kommer sitta mitt i backen och stortjuta som en 5-åring. Varför kanske ni undrar nu? Jo, jag kan helt enkelt inte lära mig att svänga med skidorna sådär snabbt och proffsigt. Jag kämpar och kämpar tills jag till slut bryter ihop och landar på just en 5-årings nivå. Detta resulterar ju också i att min sambo blir oerhört trött och irriterad på mig och detta i sin tur kan leda till en hel del frustration och gräl i backen.
Varför i herrans namn ger jag mig in på detta?
Nåja, jag ska in helhjärtat för att svänga som Stenmarck i morgon, undra bara om jag kommer ha någon sambo kvar när dagen är slut....

Difficulties

Alltså, det blev bara svårare nu. Jag vet varken ut eller in. Ska det säg "KLICK" bara när man hittar rätt häst eller lär man sig älska den?
Mest av allt gillar jag unghästen. Hon fångade mitt hjärta, men klarar jag det?
Hästen idag var underbart snäll och söt, men är hon rätt? Jag vet inte.
Jag kommer aldrig kunna bestämma mig och jag kommer alltid känna att jag valde fel känns det som.

I see light

Helt plötsligt ser det lite ljusare ut. Om vi passar ihop kan det bli bra, riktigt bra!
Så håll en tumme för mig är ni snälla :)

Uppdaterar vidare i morgon!

Sick'n tired of standin' alone

Livet är svårt, människor är svåra.
Även om man glidit runt genom livet på ett bananskal så kan man försöka tänka sig in i någon annans situation.
Jag har många svåra beslut att fatta för tillfället. Stora beslut. Vissa kan få större konsekvenserän andra.
Det är det värsta med att vara vuxen, alla beslut som ska tas på egen hand. Jag önskar att någon helt enkelt kunde ta alla svåra beslut åt mig. Det hade varit något.

Jag har ju som sagt var ingen häst just nu och har inte ridit ordentligt på över en månad och inte suttit på en häst på fyra veckor. Det är blandade känslor. Nu i detta kalla vädret är det inte superlockande att ha häst. Men jag saknar gemenskapen med vissa i stallet. Jag saknar att ha en varm och mjuk kompis att borra in min näsa i. En kompis som alltid finns där och inte sviker.
Vi får se hur det blir med allt. På ett sätt är det oerhört lockande att packa sina saker och flytta till en ny stad och börja om på nytt. Vad är det som håller oss kvar här i den här gudsförgätna hålan egentligen?


Öronproppar i min egen säng?

Jag kanske ses som en ovanligt cynisk och bitter männsika men så är faktiskt inte fallet. jag är bara sådan som förfäras över hur människor beter sig i samhället. Vad ger vissa människor rätt att tränga sig före i en kö, se ner på andra människor, eller döda oskyldiga djur?
Vart har det brustit? Antagligen i människans uppfostran eller så har de helt enkelt inte fått lära sig något på sin resa genom livet.
Jag anser (läs jag) att man hela tiden måste tänka efter och visa respekt för andra människor. Just nu har jag verkligen fått erfara att alla inte tänker så. Våra grannar är ett exempel, de är fruktansvärt nonchalanta. Hur kan man ens tänka tanken på att ha något slags kareokeparty en helt vanlig tisdag? Att hålla på att vråla fram till klockan två-tre på natten när andra människor ska sova och upp och jobba? Att dessutom ha grannar som tycker om varandra lite väl mycket är oerhört jobbigt. Att vakna var och varannan natt av ett knakande och låtande utan dess like känns inte roligt. För mig känns det som att någon inkräktar på mitt privatliv. Jag ska kunna ligga i min säng och sova i min lägenhet utan en massa störande moment runt omkring.
Jag skulle vilja veta hur vissa människor tänker och resonerar.

Jag vill bo i ett hus där jag kan göra som jag vill och där ingen kan störa mig. Nej, jag vill inte bosätta mig ute i skogen alldeles ensam men jag vill inte ha andra människor som jag inte känner som stör mig så fort jag är hemma. Jag vill inte höra andra människors samtal,deras privatliv, deras dåliga sångröster, you name it. Jag vill vara ifred!


Madwoman

Nu kommer jag skriva exakt vad jag tycker och tänker. Ingen närstående person som regelbundet läser min blogg behöver ta åt sig.

Jag orkar verkligen inte med den här skiten mer. Jag förtjänar bättre. Jag avskyr att bli särbehandlad. Ni ska vara jävligt tacksamma,men det har ni inte vett på att förstå. Jag vet inte vad jag ska göra, jag vet fan varken ut eller in. Det måste ske en förändring, jag har verkligen fått nog!

Jag blir inte ofta arg men för tillfället är jag så förbannad att jag skakar.
Får nog lägga mig innan jag gör sönder något!

Jäteviktigt!

Den här har jag stulit :)

Namn: Eva Caroline Svensson 

Kallas för: Oftast för Caroline, men Carro och Carran är också namn jag lystrar till

Stjärntecken:
Våg

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Fem i ena örat och tre i det andra

Tatueringar: Nej inte än, men det kommer

Längd
: 1.66

Skostorlek
: 37

Hårfärg:
I'm a redhead

Fräknar:
Nej inte en enda :P:P:P

Motto
: "Life's a bitch and then you die" ;);)

Kär
? Japp

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja ibland vill jag bo i världens bästa stad

Tycker du att du är attraktiv?
Har nog aldrig inträffat

Dricker du?
Dricka bör man annars dör man, men alkohol är inte riktigt min grej

Röker du?
Ja

Vilket schampo använder du? Herbal någonting

Vilken parfym använder du? Har många men just nu är det Paris Hilton, Heireless

Vad är du rädd för? Att något ska hända Marcus och paddor

Gillar du att tvätta? Nej men det är skönt när det är klart

Gillar du berg- och dalbanor? Ja, en gång om året.


Senaste…

Låten du hörde: Michael Jackson-Human nature

Personen du ringde? Sandra

Personen som ringde dig? Mariann

TV-program du såg?
Oprah står på just nu

Person du tänkte på? Marcus


Favorit…

Låt: Snowpatrol-Run

Sak att göra: En helkväll med god mat och film hemma

Sport: Hästsport

Dryck: Julmust eller Brämhults apelsinjuice

Kläder: Mysbyxor

Film:
hm.....jag vet inte

Bil: Finns många underbara snygga bilar. Mina favoritbilar är nog min första bil "Sivan" och Marcus corrado. Men drömbilen är nog just nu en fet Audi med diodlampor!

Serie: Greys anatomy 

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja du!

Gråtit över en flicka? ja kanske

Ljugit för någon? jovars, är rätt bra på att dra vita lögner ;)

Varit i slagsmål?
Nej men däremot åkte jag på en smäll på käften en gång av en gammal klasskompis ;) Men jag slog aldrig tillbaka

Blivit arresterad?
Nix, jag är en laglydig kvinna ;)

Träffat någon från internet IRL?
Nej,tror inte på sånt

Antal…

Gånger du varit kär? Ingen aning


Gånger ditt hjärta brustit? ! Ganska många

Hjärtan brustet på grund av dig?
nope

Tjejer du kysst?
Jag har ingen aning men det var oerhört längesedan


Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med?
Min sambo och kanske fem till :)

Gånger ditt namn varit med i tidningen?  Inte en enda tror jag


Senaste…

Boken du läste? Snabba Cash-Jens Lapidus

Personen du fick e-mail av?
Ett svar på min annons

Personen du fick brev av?
Fora

Personen du fick sms av?
Sandra

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Nyårsafton

Saken du köpte? En tacotallrik tror jag

Vad har du gjort idag? Sovit,dammsugit,plockat ur diskmaskinen och plockat ner julstjärnorna

Brukar du svära mycket?
Ja tyvärr men försöker låta bli

När stiger du upp på morgonen?
Runt 10.15 varenda dag :D

Vad har du på dig?
Mysbyxor och myströja.

Vad ska du göra ikväll? Tvätta och kolla på en dokumentär om tvångstankar

Vad är du allergisk mot?
Katt,hund,häst,mögel,damm,gräs,pollen och säkert något mer

Var har du ont?
Huvudet

Använder du hårspray?
Aldrig, det förstör håret

Kan du stå på händer? nej verkligen inte

Håkan Hellström eller The Ark? Måste jag välja mellan pest och kolera? Tar The Ark då

Salt eller socker?
Salt.

Gillar du ketchup? Nej det är faktiskt ganska äckligt

Är du glad nu
? Jag är neutral

Var du glad igår?
INTE på morgonen

Vad dansar du till?
Allt som svänger

Stockholm är… ? Den bästa staden i världen!

Göteborg är… ?
En tråkig, opersonlig stad med dryga människor

Kan du sjunga? Ja det sägs ju så!

Spaghetti eller makaroner? Spagetti

Land du vill besöka? The states!


Snö så långt ögat kan nå!

Fyttifaan som Elling skulle sagt vilket väder det har varit idag. När väckarklockan ringde kl 7.15 och jag kollade ut genom fönstret trodde jag att det var en mardröm. När jag väl förstått att så tyvärr inte var fallet så började kampen med att få fram en bil att ta sig till Tvååker med. Jag lyckades få ut den lilla svarta ur garaget mensedan började problemen på den oplogade parkeringen, jag gasade och bilen stod stilla, irritationen var total och jag saknade min fina Subaru med 4wd mer än någonsin. Precis när jag skulle ringa och be min käre sambo att gå upp ur den varma sängen, gå ut i snöstormen och putta på bilen så tog den sitt förnuft till fånga och plöjde sig fram i snön. Vi lyckades ta oss fram till Tvååker med bara ett par minuters försening, bra jobbat :)
Hur det var att jobba i denna snöstorm utan att det var plogat orkar jag inte gå in närmare på, jag har förträngt det! Jag kommer hem,tar av de stallluktande kläderna och bara stänger av! Det är så det ska vara!

Nu ska jag hem till svärmor och äta kvällsmat. Tror det stod kyckling och klyftpotatis på menyn!


no words

Jag vet inte vad det är men just nu känns det hopplöst.
Tråkig dag i morgon, jag vill verkligen inte.
Tänker gå och lägga mig nu!



Belle

Jag är dålig på att blogga för att jag helt enkelt inte orkar!

Här kommer iallafall ett videoklipp på det senaste objektet :) Visst är hon söt?


RSS 2.0