Heat and soccer

Jag har aldrig tidigare tagit allt det här klimathotsnacket på allvar, men det här är ju inte normalt. 23 grader i skuggan i april är inte okej. Min stackars häst höll ju på att svettas ihjäl av ett 30 minuters pass i hagen. Inte så konstigt kanske med tanke på att hon inte ens fällt av sig all vinterpäls än!! Hade det varit mitten på juni då hade jag inte sagt något men det är ju bara vår än så länge. Det är redan knoppar på syrenbuskarna, helt sjukt! När jag gick på låg och mellanstadiet hade vi syrener på bänkarna på skolavslutningen i juni. Nu för tiden är de ju överblommade i mitten på maj. Nej, något har inträffat som vi människor har orsakat. Därför har vi inte längre någon riktig vinter och därför regnar det hela somrarna. Vi får helt enkelt skylla oss själva!

Dagen har varit bra värmen till trots måste jag säga. Marcus var snäll pojke och köpte fotbollsskor och skydd till mig idag. Ja, ni läste rätt, Caroline den mest bekväma människan i världen ska spela fotboll. I ett Korpen lag och faktum är att jag tycker det är förbaskat roligt. Det är den enda bollsport som jag tycker är roligt att hålla på med. Jag har  faktiskt under en period i mitt liv spelat fotboll i Tofta Gif . Jag lade dock ner det när de ville att jag skulle bli målvakt som min storasyster var. De trodde nog att jag hade samma talang som henne men ack så fel de hade. Jag är nämligen totalt livrädd för bollar och efter att ha släppt in sex mål i min första match så lade jag min fotbollskarriär på hyllan. Men nu ska den alltså tas upp igen. 

Suck, nu blev klockan mycket igen. Dax att sova fast först ska jag läsa lite i min deckare. Spännande!

Sov gott




Björkar är fina men de kliar i näsan.

Pollen är en dum uppfinning. Iallafall om man är allergisk mot det som jag är. Det känns ungefär som om man hade influensan förutom febern. Uscha.

Det händer ine direkt något spännande i mitt liv just nu och det är jag för tillfället ganska glad över.
Uteritten i går gick bra och inga större incidenter inträffade. Misan är inne i en period där hon vill träffa killar så därför gick hon och skrek efter sin hagkompis halva ridturen. Kan ju tillägga att hagkompisen är av det kvinnliga könet men det verkar inte min häst riktigt ha uppfattat. Idag ska vi rida lite dressyr igen inför söndagens tävling. Känne rmig som en djurplågare när jag tvingar henne att jobba i den här värmen.

Ikväll står det tvättning på schemat,otroligt tråkigt men det måste ju göras. Man vill ju inte behöva lukta svett och vända trosorna ut och in.

Take care!

Inget

Jag har inte så mycket att skriva just nu. Jag försöker ta en timme i taget. 

I dag ska jag ge mig ut på en förhoppningsvis härlig uteritt med Misan och sedan ska jag jobba ett par timmar. 
Kanske inträffar det någon incident så som jag kan skriva om. Vi får se. Annars får ni helt enkelt stå ut med dessa tråkiga inlägg..

I går fick förresten ett samtal från en god vän jag inte pratat med på länge. Mycket roligt. Hoppas att hon kommer hem snart så att jag får träfffa henne.

Nu ska jag köra Honda!

Sköt om er.

Believe

Det finns hopp för mänskligheten!

Jag har ju flertalet gånger påpekat att man kan ställa upp och hjälpa männiksor utan att ens få ett tack. Nu har jag fått se att det finns människor som fortfarande uppskattar att man hjälper dom.
Det var ingen stor sak, vi körde bara en bil till verkstaden och lånade ut en bil som vi inte använde. Ett tack hade räckt och jag hade blivit glad. I stället fick vi en flaska Dooleys likör och en påse Dumle samt ett jättefint kort. Tack Kajsa, du får mig att inte helt tappa tron på att det finns bra människor i den här konstiga världen. Jag vet också att om vi någon gång behöver hjälp med något så ställer ni upp.

Idag står det rida på schemat, har dock inte bestämt mig för om det blir dressyr eller uteritt. Jag borde rida dressyr för att hon är stel som en pinne men ska jag vara ärlig så skiter jag i vilket just nu. Bara hon mår bra, det är det enda som spelar någon roll.

strangers

Det är inte lätt att veta vad man ska skriva. Att skriva en glad och positiv blogg just nu hade varit att ljuga för alla mina läsare, och att ljuga ligger mig inte riktigt i fatet som man så vackert kan säga.
Jag funderade på att lägga ner bloggen helt men jag vet också att det är många som tycker om att läsa den annars är det ju bara att låta bli. Svårare än så är det faktiskt inte.

Helgen har varit lugn. Jag har tagit mig tid att umgås lite med gamla vänner, träffat min familj och även haft många mysiga stunder med Marcus. I går kväll var jag också och red ett dressyrpass i solnedgången alldeles själv i en nysandad paddock. Det var härligt men det är ändå svårt att koppla bort alla problem som ligger och gnager.  Den som klarar av att göra det är lyckligt lottad.

Nu ska jag ge Marcus datorn så att han blir glad.
Sov gott allihop. Ta hand om och ställ upp för de ni bryr er om ,man vet aldrig när det är för sent.


Make a wish

"Somliga straffar Gud med en gång"

Nu ska jag ut och dricka kaffe med Marcus och en god vän!

Trevlig kväll!

Only you

Förlåt pluttan för att du har blivit lidande av allt det här!
Jag ska göra mitt allra bästa för att vara stark för din skull,du förtjänar det bästa!



I dag är det kalas som står på schemat. Blir nog roligt.
Tänkte faktiskt ge mig ut och rida ikväll på min lilla skrutt,jag måste verkligen rida dressyr!

Nu finns det ingen återvändo

När jag körde i min fina bil i rondellen i Lassabacka såg jag något som jag blev mycket förfärad över, nu kommer dom! Vilka undrar ni då? Jo det sanna vårtecknet BORÅSARNA! De invaderade hela rondellen,det var kö överallt. Usch.
Varberg är en fantastisk stad på många sätt och vis men jag föredrar den vid andra årstider än sommaren. Jag tycker inte om alla turister. Jag undviker att överhuvudtaget vistas närmre själva centrum än min bostad. Varför kan man fråga sig? Ja, jag är inte folkskygg på något sätt men när det är en kilometers kö till en övergång i centrum då blir jag irriterad. Eller när man inte ens kan gå in i en affär utan att en familj med konstig dialekt,likadana träningsoveraller och "foppatofflor" står i min väg då har jag stor lust att ställa mig och skrika. Jag tycker att vi "riktiga" varbergare kunde få ha en egen strand att åka till där inga turister fick vara. Vi kan också göra så att det bara är varbergare som får köra in i centrum och så har vi stora P-hus utanför där det går bussar in till stan och slussar in turisterna. För som det är nu skapar bara irritation hos många!
Visst turismen är bra för många näringsidkare men det finns ju gränser.
Nej, ett hus på landet vill jag ha tack!


When I need you...

Det är inte lätt just nu. För mycket saker snurrar omkring i min hjärna. Jag glömde till och med av min pappas födelsedag i förrgår. Något sådant har aldrig inträfat innan. Det är helt enkelt för mycket för mig. Ångesten infinner sig direkt vid uppvaknandet och finns där tills jag somnar på kvällen. Det går åt mycket ork och energi till att oroa sig för allt.
Jag har tre presenter att köpa tills på lördag men jag klarar inte av att ta mig ner till stan för att göra detta.
I bland känner jag för att ge upp. Jag känner mig så fruktansvärt ensam. Visst jag har Marcus och Misan och de är fantastiska men förutom dom? Om jag blir jätteorolig för Marcus och mår jättedåligt, vem vänder jag mig till då? Svaret är ingen.  Det finns ingen som jag känner det förtroendet för, ingen som jag vet skulle ställa upp för mig.
Jag kan inte någonsin begära att någon ska förstå hur jag mår för att har man aldrig haft psykiska problem så kan man inte ens föreställa sig hur det är. Men att människor ska acceptera att jag är sjuk och finnas där tycker jag borde vara en självklarhet. Men så är det inte tyvärr och det gör mig ännu mer livrädd.
Ibland vill jag bara lägga mig ner och låta någon ta hand om mig. Men av någon konstig anledning så fortsätter jag att kämpa, det har jag alltid gjort.


Forever young

Nu är jag på skrivarhumör. Jag tar ju ofta upp sk. störningsmoment på min blogg. Detta är ju saker som jag personligen finner irriterande,alla är vi olika.

När en person (oftast kvinnor) försöker se yngre ut än vad de är. En kvinna i 45års åldern som klär sig som en fjortis det är så löjeväckande. Det som är mest underhållande med det hela är också att de lyckas så himla dåligt. Ett exempel som jag så för ett tag sedan.
Kvinna ca:40 år. Sönderblonderat hår, mycket smink,stora silverörhängen i öronen, ett illrosa band i håret (!?),en illrosa jättetaight t-shirt,brösten uptryckta i hakan,en kortkort svart jeanskjol,strumpbyxor och jättehöga stövlar. Detta hade inte ens en 16åring klätt sig i.
Det finns hur många som helst som beter sig så här. Antagligen är det väl någon slags kris,rädslan över att bli gammal. Ofta pratar dessa också på ett sätt som de tror att ungdomar pratar. de vill umgås med de som är 15 år yngre och de tror att de passar in, de stöter på unga killar osv. Det finns hur många exempel som helst.
Naturligtvis behöver man ine klä sig i "mormorskläder" bara för att man är äldre men man bör väl ändå klä sig "passande" annars är nog risken att fler än jag skrattar bakom deras ryggar!

We are all human after all

Människor är inte enkla. Det finns lika många personligheter som det finns människor på jorden. Man måste acceptera att alla är olika. 

Att bli illa behandlad är något jag inte accepterar. Jag har tagit alldels för mycket skit i mina dagar och jag vägrar bli den nedtrycka svaga männsikan igen. Men nu vet jag att det inte är mig det är fel på. Det finns fler som tycker som jag.
Jag måste sluta ställa upp och vara snäll mot sådana som inte förtjänar det för att jag förtjänar bättre än så. Får man ingenting tillbaka inte ens ett tack så är det inte värt det.

En ursäkt vore på sin plats!


Tack!

Först vill jag bara tacka för alla gratulationer jag fått! Det betyder jättemycket.  När jag sedan får höra att jag är värd det efter allt jobb jag lagt ner då kommer nästan tårarna. Jag har väldigt svårt att ta till mig komplimanger. Jag anser aldrig själv att jag gjort något bra. Därför gick jag tillbaka och kollade på filmer från förr då jag red Misan och då ser till och med jag skillnaden. Jag har en underbar häst och vi har stort förtroende för varandra. Jag har lovat mig själv att jag ska njuta av varenda sekund jag får tillsammans med henne. Man vet aldrig när det är för sent!





Nu


Movienights

Vill ni se lagets fin,fina ritt så har ni den här!
Filmen är gjord av Sandra Strandberg.


I'm the worrying kind!

Gårdagens framgångar känns fortfarande overkligt. Vardagens problem kommer dock ikapp mig och någon riktig glädje infinner sig aldrig. Det är inte många dagar kvar nu och jag är totalt livrädd. Andas Caroline,andas!
Ha en bra dag i solen, själv ska jag skritta ut i solen på min bästis!

Glädje,chock och en oerhörd trötthet.

Jag är trött men så himla glad. Tror inte riktigt jag förstått det än. Vårt lag kom tvåa! Hur bra som helst och roligt hade vi.
Dessutom lyckades jag komma tvåa i den indivuduella bedömningen. Helt sjukt! JAG tvåa av 30 startande i min första "riktiga" tävling! Jag är chockad med lycklig! Misan skötte sig superfint på banan. Hon var lite spänd men lyssnade fint på mig och gjorde sitt allra bästa. Min fina lilla häst! Hon älskar att visa upp sig och tur är väl det!!
Nu ser vi fram emot nästa omgång den tredje maj!

Här kommer lite bilder. 
Fotograf är min sambo,fästman,hästskötare,transportreparatör och ständiga följeslagare Marcus!
















My thoughts

Misan is back. Tror jag iallafall. Efter två varv på travbanan så jobbade hon på bra sedan. Den hästen klarar verkligen inte av att vila en enda dag. Vart i herrans namn får hon all sin energi ifrån?
Jag ångrar mig lite nu, jag har ju strukit mig från förklassen. Mest för Marcus skull men även för misans. Vill ju inte att det ska bli för mycket för henne när det är första gången. Speciellt inte när hon faktiskt har lite hosta och snorar. Jag kanske har gjort fel val men det är inget jag kan ändra på nu.
I morgon kommer bli en lång dag. Först utsläpp sedan jobba och sedan tillbaka till atallet och rida och fixa i ordning Misan. Har ju också ett dilemma. Eftersom vi inte ska vara med i mer än en klass så behöver vi ju inte vara där så tidigt. Hur gör man då med knoppning? Jag måste ju släppa ut henne på morgonen,,, suck. Alltid är det något. Ångest,ångest,ångest.  Så är det!

Going to try

Ska försöka klara detta. I morgon gör vi ett nytt försök och hoppas på att min solstråle är tillbaka annars vet jag inte vad jag gör. Det är hon som får mig att kämpa när allt är som det är. Det är förhoppningsvis hon som kommer finnas där som mitt stora stöd när allt blir ännu tuffare nu framöver.
Jag återkommer i morgon, då förhoppningsvis med mer goda nyheter!

..........

Usch, varför skulle jag ge mig på det idag? Detta var verkligen det värsta som kunde hänt. Hoppas du inte har ont någonstans lilla skrutthäst..

Nya tag

God morgon!

Här kommer en liten film från programridningen för den som är intresserad. Idag ska jag tydligen rida en programridning till på Store sten. Vad håller jag på med? Vi ser det som en träning, tänk på det Caroline :)
Nej, dags att lära sig programmet nu kanske!?




Hästhållning i praktiken

Det finns olika sätt att se på hästhantering och i vissa avseénden kan man ine säga att någon har rätt eller fel. Man får sköta och ta hand om sin häst på vilket sätt man vill så länge inte djuret far illa. Men det finns vissa saker som jag sett många göra och jag blir då alldeles rädd. Det klassas säkert inte som djurplågeri men jag anser att det i viss mån kan vara det. Observera att detta endast är mina tankar och funderingar!

Vi börjar med en sak som många använder sig av,sporrar. Det är absolut inget fel att rida med sporrar, det gör jag också ibland. Men man måste ju tänka på att man har dom på sig. Man ser många ryttare som sparkar med skänklarna när de har sporrar på sig. Man hör verkligen hur ont de gör när de träffar hästens sidor. En sporre är tänkt som en skänkelhjälp,för att hästen ska uppfatta lättare vad du vill. Inte som ett tortyrredskap. Dessutom anser jag att det är rent vansinne att låta någon orutinerad ryttare rida med sporrar.

Spö är ju ett annat redskap som också är tänkt som en skänkelhjälp. Jag rider själv aldrig med spö eftersom min häst av någon anledning hatar detta. Vissa hästar behöver ett spö för att gå framåt,speciellt trötta ridskolehästar men om man talar om mer rutinerade ryttare det är där jag blir mest upprörd. Att slå en häst hårt på rumpan för att den inte ställer sig åt ett håll så som man vill eller inte gör en perfekt skänkelvikning är inte okej enligt mig. Hästen har ju antagligen en låsning eller stelhet någonstans som behöver mjukas upp successivt.
Samma sak när det gäller hoppning. Att piska till en häst lite lätt innan ett hinder när man känner en tvekan det är en sak. Då säger man till hästen att "hej, det här är ingen fara,det fixar vi" men om man har en häst som stannar gång på gång och då ställa sig framför hindret och piska den otaliga gånger är hemskt. Även där finns det oftast en anledning. Hästen gör det sällan för att vara elak. Den kan ha ont någonstans eller vara osäker/rädd. Precis som det finns människor som inte gillar att hoppa högt så finns det hästar som inte gör det. Då ska de väl inte bli tvingade?

Ett exempel: En tjej ska sätta i gång sin häst efter vila. Hästen vill inte böja sig helt åt ena hållet. Tjejen rycker då och sliter,sparkar och svär på den stackars hästen. det förstår väl vem sm helst att hästen är stel efter vilan. igångsättningen måste skötas lugnt och metodiskt.


Ett annat stort problem som jag anser det är överbetsling. Att sätta in ett skarpare bett i munnen på en häst bara för att det skulle se "coolt" ut på något sätt. Det gör det inte. Det är en sak om hästen blir farlig för att den är för stark då måste man sätta in ett skarpare bett. Men att sitta och rida dressyr på skarpa bett är inte okej. Det som händer är att hästen endast kröker på nacken eftersom det gör ont i munnen på den. Den kommer inte upp och jobbar ordentligt genom ryggen. Det är mycket svårare att jobba en häst på ett skarpt bett.
Jag tillhör själv skaran av människor som red min häst på skarpare bett innan (obs ej i dressyr). Jag ansåg att hon var för stark för mig ute och i hoppningen. Men efter att ha läst ett par artiklar och pratat med hästtandläkaren så lade jag ner det. Jag fick börja om från början och nu rids hon endast på tredelade bett. Det går om man vill och nu är hon mjuk och fin i munnen. Tänk på hästen först och främst. Den är oerhört känslig i sin mun.

Sedan har vi det här med hästars utegång. En häst ska få leva så mycket som möjligt i sin naturliga miljö. Den ska få vara ute mycket för det mår den bra av. Att få gå ute tre timmar per dag i en liten fyrkantig hage där den inte kan ta ett enda galoppsprång är enligt mig djurplågeri. Att låta hästar stå inne för att de är tävlingshästar och inte får skada sig är hemskt. Min häst är ute så mycket som det går och hon verkar väldigt lycklig över det

En sak till. När det kommer till ridning. Att låta en häst vila en vecka och sedan rida den i två timmar så den skummar av svett. Stackars häst! Tänk er själva. Om du joggar kanske två-tre gånger i veckan och då är det två timmar i sträck. Inte så trevligt va!? Har du inte möjlighet att rida din häst mer än tre gånger i veckan så okej, men tänk då också på att den inte orkar hur mycket som helst.

Slutligen,tänk på att det är lika hemskt för hästen att gå ute och svettas i hagen som de tär för den att frysa. Låt dom få vara "nakenfisar" nu i vårsolen, då blir de lyckliga!




Ett tips

Jag sitter och filurar på mitt nästa blogginlägg, det ska handla om hästägare och vissa saker som jag anser vara djurplågeri. Under tiden ni väntar på detta inlägg så kan jag tipsa om denna blogg om ni är hästintresserade! 
http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8136941
Skriven av en kvinna med mycket  kunskap,många bra tips och en sund syn på hästhållning.

Himledalen 13 april

Gårdagens pogramridning gick finfint. Det var första gången för oss på bortaplan. Var väldigt nervös för hur Misan skulle reagera. Hon var hur duktig som helst! Lugn och fin på framridningen.
Jag red LC:1 en gång. Målet var att få 60% vilket var godkänt och då fick man rosett. Jag red och Misan kändes superfin! Några småmissar här och där och lite ponnybus men överlag superbra! När protokollet kom blev jag positivt överraskad, 68,15%! Duktiga lilla häst! Domaren skrev på protokollet "trevlig uppvisning", kändes jätteroligt!
Den hästen slutar aldrig att förvåna mig.

Nu kommer lite bilder

Framridning






Familjen Svensson anlände



Programmet


Efteråt

Vi hade en meningsskiljaktighet. Vi är lika i temperamentet,här är vi nog lika sura båda två!


Men vi blir snabbt glada på varandra igen. Vi är ju bästisar!


Älskade lilla vän. Du är så fin att jag finner inga ord! 


Stort tack till hästskötare och fotograf Marcus. Jag älskar dig och förlåt att jag blir så sur när jag är stressad.

tired

Jag har haft en så bra dag idag! Jag lovar att blogga i morgon men nu vill jag sova. Misan var bäst idag, underbara lilla häst! I morgon kommer även massa bilder upp här på bloggen!

Pinsamt

Va på kickoff på Stinas härom dagen. Mycket folk och många som var fulla naturligtvis. Hur kan man vara full redan när man kommer till en sådan tillställning? Patetiskt!
Det serverades lite gratis mat til alla gäster. Vissa åt som gamar! Innan alla hade fått var sin gång så var vissa framme för påfyllning. Stod och skrek i kön, fulla som ägg! Folk har inget vett! Jag blir irriterad och frustrerad. Helst av allt skulle jag vilja ställa mig på ett bord och skrika "Sluta bete er som apor,visa hänsyn och för allt smör i småland sluta gapa!". Ibland skäms jag för att vara människa.  Ljudnivån var extremt hög hela kvällen. Varför måste man gapa så fort man druckit? 
Men det  var en trevlig tillställning,drack massa kaffe och cola. Det + fullmåne resulterade i att jag inte kunde somna förrän klockan 03.00 ungefär.  Har haft sömnproblem iflera dagar nu, skitjobbigt!


I'ts a beautiful day!

Dagen idag började kanon. Marcus syster Kajsa följde med till stallet och red dressyr. Misan var finare än aldrig förr! Min vackra,vackra häst!


Bilder tagna idag
(mums på den nacken:)





Kajsa & Misan

Ikväll är det stallfest. Jag ska ha roligt i allafall, det är jag värd!

No changes for me please!

Jag måste verkligen rida varje dag annars blir jag som jag är nu, rastlös! Jag har dammsugit,varit ute med sopor,möblerat om i bokhyllan m.m  Ändå finner jag ingen ro! Jag blir galen snart!

Har haft en mycket slapp dag. Bestämde mig efter ett par timmars velande att låta Misan vila. Hon är ite förkyld och det kommer bli mycket dressyrträning nu och programridning på måndag.
Jag åkte ut till stallet på middagen. Jag mockade ur boxen ordentligt,strödde upp med massor av nytt spån och middagsfodrade.

Ner till staden på eftermiddagen. Tvingade Marcus att bjuda sin sambo på lunch (det gäller att ha pli på dom). Vi skulle till systemet så långt var allt frid och fröjd. Vi kommer in i entrén och håller på att gå rätt in i en vägg gjort av plywood!? Då har dom ändrat om totalt .Allt var hulle rom buller. Jag blev aggressiv, jag är en vanemänniska ut i fingerspetsarna. Allt ska vara som det alltid ha varit annars blir det frustrerande. Smsade Sandra som också sett spektaklet tidigare på dagen. Jag måste altid smsa henne om det är något! Hon måste ju få veta allt som händer så att någon mer än jag kan bli upprörd över de extrema förändringar som sker i ett samhälle nära oss!

Nu ska jag läsa klart min deckare, vuxet va!?

Movietime

Nytt litet klipp på mig och Misan :)

Fastis

En snabb blogg innan jag ska iväg.
Jag har det tufft just nu. Glädje blandad med stor rädsla. Ni som känner mig vet ju hur känslig jag är och hur lätt jag oroar mig. Jag önskar verkligen att jag kunde sluta med det men det är lättare sagt än gjort. Jag försöker fokusera på det positiva jag har runt omkring mig. Marcus,Misan och vänner. Min kärlek till dem gör att jag orkar kämpa.

Jag är nu anmäld till ett par tävlingar. Ser fram emot dessa med spänning ovh en viss nervositet naturligtvis..  Bara den lilla hästen sköter sig någorlunda så är jag nöjd. Vi ska bara försöka ha så kul som möjligt tillsammans. Vi har ett underbart lag som jag vet kommer stötta varandra!

Nu ska jag ge mig ut i det mulna vårvädret och sätta mig i en honda civic från 89 som jag inte riktigt är polare med. Han (Tord) kommer i allafall ta mig ut till mitt andra hem Tvååker där jag ska ut på en ridtur tillsammans med min fina lilla häst. Sköt om er, försök fokusera på det positiva ni har i livet.

Fear of the dark

Jag har inte så mkt att säga. Känner mig totalt livrädd.
Vet inte om jag kommer ha någon ork till att träna,tävla eller umgås med människor. Vi får se. Jag kommer naturligtvis försöka genomföra det jag lovat.

Misan: En bättre vän än dig kan man inte ha! Utan dig hade jag aldrig orkat. Kan fortfarande inte förstå att du är min alldeles egna!. Jag älskar dig så mycket skruttis!




Dagens irritationsmoment

Har inte uppdaterat, ber om ursäkt för detta. Är bara så trött. Dessutom har det inte hänt något speciellt.
Men lite irritation har självklart uppstått.

Ouppfostrade barn är i bland det värsta jag vet. Barn som springer omkring och gapar utan att ta någon som helst hänsyn. 
Jag var och handlade i en av Varbergs större affärer härom dagen. Jag hamnade efter en mamma och hennes son i kön. Ungen hördes över hela affären och sprang omkring. Pricken över iet var när han sätter sig på den lilla hylla som man ska ställa sin kundkorg på. Hyllan sviktade och knakade och jag stod och bara bad och hoppades på att den skulle braka ihop så att mamman fick skämmas lite och ungen fick iallfall ett litet skrapsår. Tyvärr hörde inte Gud mina böner  och både mamma och son gick ut ur affären lika glada,hela och  högljuda som innan.
Jag vet inte men det känns som att barn faktiskt är mer ouppfostrade nu för tiden. De gapar och avbryter (jag är helt allergisk mot människor som gör det), de pratar med mat i munnen osv. Jag blir mörkrädd när jag ser detta, mina barn kommer ju bli mobbade för att de inte kommer att få bete sig så. Är det kanske så att föräldrar nu för tiden inte orkar ta tag i det? de har för mycket annat att tänka på helt enkelt!? Mycket möjligt


Update

Så, nu har jag tränat. Det gick hur bra som helst! Misan var superduktig. Min fina lilla tjej! Jag fick tillbaka suget av att rida och träna så nu har jag anmält mig till den lokala dressyrtävlingen. Hjälp! Har med min tränares hjälp också kommit fram till att vi ska rida förklassen. Ska bli spännande men också skrämmande. Bara jag är lugn så håller sig Misan lugn!

Jag är trött idag med. Tröttsjuka, kan man ha det? Att sova är enligt mig band det bästa som finns!
Nu kom Lina,,,,

Sport & bilar

Jag skrev ju ett inlägg om hur trist det är med sport. Min sambo verkar inte riktigt ha anammat detta. Tre kvällar (nätter) i rad har han suttit uppe och kollat på tennis,TENNIS! Det enda man hör är när spelarna stönar (varför gör dom det?) när de slår på bollen. De springer fram och tillbaka som jojjoar över planen. Jag blir galen av att höra det. Jag skulle vilja hoppa in i tvn och smälla till dom med racketen i huvudet!

Jag skrämmer mig själv just nu. Jag tror jag har blivit vuxen. Jag vill köpa en kombi!? Vad har hänt? För bara något år sedan sa jag att någon kombi vill jag då aldrig köpa för det är så förbannat fult. Nu sitter jag här och säger att det är praktiskt och gärna en med dragkrok då! Marcus tittar på mig med stora ögon och ser helt förkrossad ut. Han vill ju fortfarande ha något snyggt och roligt att köra omkring med och här kommer jag mitt i allt i hop och vill ha en kombi.  Men en sak står jag fast vid, någon Volvo kommer det aldrig in i våra liv iaf. Där är vi helt eniga jag och Marcus! Tråkigare bil finns inte, alla har dom. Även om dom är helt okej att köra så är dom alldeles för intetsägande och opersonliga för min smak!

Nu ska jag ta min fina Mitsubishi med regnr PMS och köra de 1.5 milen till Tvååker. Ska träna dressyr för min tränare. Hoppas på att jag ska  tycka det är roligt igen!

Have a nice day!

Sleeeeeepy

Trött,trött,trött. Tror det är den sedvanliga vårdepressionen som är på intåg. Både jag och Misan verkar ha åkt på den. Idag gick vi till paddocken,red i 15 minuter, gick därifrån. Hon var superfin att rida men kändes trött. Eftersom jag inte har någon träningslust alls så skrittade vi ut i skogen i stället.  Det var härligt! Solen sken,fåglarna kvittrade, jag somnade nästan på hästryggen. Dock hoppade det upp en aggressiv skata och skrämde livet ur Misan så jag vaknade upp igen!
Nu sitter jag i valet och kvalet anmäla mig eller inte anmäla mig det är frågan... jag ber att få återkomma

Danis

Han kan verkligen allt den mannen :)
Lyssna och njut, han gör iaf mig glad!



Den här sista är bara så rolig!

Breakstuff

Jag känner stor vånda inför den här våren. Jag vill åka bort, långt bort. Slippa alla krav som ställs,slippa alla falska människor,slippa vara trevlig mot människor som inte förtjänar det. Jag vill ta med mig Marcus,katterna och Misan och bara dra. Flytta någonstans där ingen känner mig, där ingen kan få tag på mig.
Jag vet att jag kan överdriva saker och ting men jag vet också när jag blir orättvist behandlad. De som borde stå mig närmast är de som sviker mest. Så är den bittra sanningen i mitt fall. Hade jag inte haft Marcus,Misan och vännerna i stallet så hade jag inte orkat kämpa vidare. För det är verkligen bara tack vare dom jag gör det.
De som svikit mig har för alltid tappat mitt förtroende. Jag kommer inte finnas där, jag kommer inte att ställa upp. Ni har gjort ert val och det är er förlust.

Jag försöker att inte låta detta påverka mig för mycket och ibland går det bra. Men faktum kvarstår. Ni har svikit mig även om ni inte inser det. Jag kommer aldrig att förlåta er för det!


Take me back

Det känns så konstigt. Var det där verkligen jag? Varför kan man inte stanna tiden? Eller iallafall spola tillbaka den , och varför njuter man inte av de få lyckliga stunder som finns? De kommer aldrig komma tillbaka. Jag blir rädd när jag tänker på det. Jag vill inte att det ska vara sant, jag vill inte leva i framtiden, jag vill leva i dåtiden...


This is my destiny

Det finns vissa saker man bara inte klarar av att tänka på, just nu snurrar dessa tankarna runt alldeles för mycket innuti min hjärna. Detta resulterar i enorm ångest. Dessutom måste jag lära mig nu att sluta stressa. Jag kommer få magsår innan jag är 30, jag är redan på god väg.... Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det heller. Jag är väl den jag är, jag är glad att jag överhuvudtaget klarar av att leva ett relativt normalt liv. This is my destiny, det är bara att tacka och ta emot!

I'm the man

I did it!! Jag är stolt men lite rädd. Ni behöver inte fråga vad för jag säger inget ändå. Det är få förunnat att få veta den hemligheten :)

I dag har jag varit trött eftersom sömnen vägrade att infinna sig i natt. Sista gången jag kollade på klockan var hon 02.50. Jag funderade då på att skicka ett sms till min goda vän tidningsbudet men kom fram till att hon nog inte ville bli störd i sin nattliga tur på varbergs gator.

Dagen har annars varit helt okej. Jag har dock helt tappat suget på att åka ut och tävla, känner inte alls för det. Jag vill bara vara ute i skogen och lulla omkring. Men nu har jag ju lovat så jag får ställa upp de här tre gångerna. Vem vet, jag kanske tycker det är jättekul.

I morgon ska jag rida ut med Ms Strandberg vi får se vart vinden för oss denna ridtur. Jag är lite poetisk idag märker jag. Inte så aggressiv heller. Eller jag har massa saker som stör på men inget jag går in på nu. Tycker det är ganska roligt att vissa specifika individer läser min blogg. Speciellt eftersom jag vet att "ni" inte gillar mig. Det måste ju tyda på att mitt liv är väldans intressant och det bjuder jag på. Det är alltid roligt när man kan glädja någon, vän som ovän!

RSS 2.0