Bättre förr?

Vissa saker var bättre förr. Fotboll t.ex det var faktiskt bättre förr. Vem kan glömma vm -94? Alla grabbarna i laget var som hjältar för hela svenska folket. Till och med jag kan fortfarande känna känslan som var,spänningen i luften. Vem kan glömma Ravelli,Brolin,Dahlin mfl... inte jag iallafall. Dessutom hade vi ju vid detta tillfälle den i särklass bästa fotbollslåten ever! Jag talar naturligtvis som G.E.S låt, När vi gräver guld i USA!



Underbart :)

Hot

Nu regnar det och det känns alldeles underbart! Jag höll på riktigt på att få värmeslag i förmiddags när jag stod i paddocken i tre timmar. Helt plötsligt kändes det som om jag skulle spy och jag var tvungen att sätta mig ner.  Den här värmen är inte bra varken för oss människor eller våra djur. Min stackars häst rusade in isin box idag vid middagstid för att komma undan den stekande solen.

Jag längtar till hösten då alla odjur är borta och när löven prasslar under hästarnas hovar. När man kan ha en långärmad tröja på sig! Det är livet det!

Nu måste jag sova, upp i ottan i morgon igen, znark!

:'(

I bland sker saker vi inte kan styra över. Saker som gör ont och som inte borde hända. Det är då man förstår hur skört livet är!

R.I.P lilla Flisan <3

Zzzzzznark

Jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Den här helgen har jag nog haft rekord i att sova.
Antagligen beror väl detta oerhört stora sömnbehov just nu på att jag de senaste dagarna haft två rejäla panikångestattacker. Efteråt blir man så otroligt trött så att man skulle kunna sova en dag utan problem.

I helgen har mitt schema sett ut ungefär såhär. Sova mellan 00.00-11.00 gå upp,åka och rida och sedan sova mellan 17.00-19.00. Grejen är också den att jag på intet sätt har svårt för att somna igen på natten om jag sovit på eftermiddagen. Snarare tvärtom, ögonen åker igen av sig själva när jag läser! Mycket knepigt detta, och tråkigt för den delen med.

Trött men inte bakis!

Jag är trött men inte av samma anledning som typ 90% av sveriges övriga vuxna befolkning. Jag hade nämligen en helt nykter midsommar igår och körde bil. Väldigt skönt såhär i efterhand faktiskt! Så med närmare eftertanke kanske ja inte har rätt att klaga över att jag är trött. Ni andra som ligger där och mår illa och känner dödsångest i dag kan ju ta illa vid er ;)

Jag hade överhuvudtaget ett mycket bra dag i går. Vaknade upp jämte Marcus som inte skulle jobba, red en alldeles lagom uteritt med kakan och Sandra, åt god mat med min familj. Alldeles lagom helt enkelt!
Idag ska Marcus jobba kväll vilket suger fett om jag ska uttrycka mig som en fjortis! Jag får väl hitta på något aktiverande så som att städa eller liknande!


Bild från midsommar förra året

hur gör djur?

Tack för alla era synpunkter och egna erfarenheter.


Här kommer "facit" eller hur jag gör och tycker är lagom

1. Damma- en gång i veckan

2. Dammsuga- varannan dag

3. Byta sängkläder- det blir bara varannan vecka men jag vill göra det varje egentligen

4. Tvätta golven-en gång i veckan

5. Skura toalett + handfat-en gång i veckan

Så försöker jag göra här. Jag drar ju dessutom in en massa grus och skit via mina stallskor hela tiden. Låter jag det gå mer än två dagar innan jag dammsuger ser det ut som ett bombnedslag!

Cleaning out my closet

Detta inlägg kommer handla om hushållssysslor.
Att män och kvinnor har olika syn på detta oftast är väl inga nyheter men nu vill jag höra era åsikter om detta.

Vi bor i en tvåa med två stycken långhåriga innekatter!

Hur ofta tycker ni att man bör

1. Damma
2. Dammsuga
3. Byta sängkläder
4. Tvätta golven
5. Skura toalett + handfat

Jag vill veta om det är jag som överdriver eller Marcus som "underdriver"
Kan dessutom tillägga att jag är dammallergiker



Obs: INTE mitt damm på bilden

IDIOTER!

Jag är så fruktansvärt irriterad .

Tydligen är den här staden till för turister och enbart turister. Vi riktiga varbergare har inte i stadskärnan att göra och tro mig jag är där så sällan jag bara kan. Men varför i herrans namn måste dom försvåra allt så in i ........ för alla bilister?
Jag vet vad vi gör, vi tar en redan ofattbar trafiksituation och gör den 10 ggr mer krånglig genom att vi tar bort huvudleden!! Smartass! De få gånger jag kört på västra vallgatan har det varit totalt kaos. Bilar som bara kör ut från höger, bilar som inte kör ut från höger. Det enda som händer är att det blir mycket mer frustration och tvekan i trafiken.

Något som också är oerhört populärt är att sänka hastigheterna där det inte behövs och gärna sätta ut lite blomlådor mitt i vägen eller bygga ett gupp. Cykla kan man däremot göra överallt,i vilken hastighet som helst utan att ens se sig för innan man kör över en väg.
Det är inte lätt att vara bilist i den här staden och det är väl det som är puckonas mening med det hela också.
Jag skulle inte tro att någon utav dom kör bil själva,de har väl inte ens körkort så pantade som dom är!


snabba fakta

Jag ska fatta mig kort för jag är så förbaskat trött.

Enya är söt och pigg,Carmen är kär,barnen är duktiga,mina katter är knäppa,stinas har god mat, Marcus behöver duscha och jag är ledig i två dagar nu.

God natt!!

miss

Jag saknar dig.....

A little man

Jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag tror det sitter en liten gubbe med en hammare i min mage som hamrar på mina inre organ. Den här gubben bestämmer nog också om jag ska vara glad,orolig,arg,ledsen ja allt. Jag verkar nämligen inte kunna kontrollera det själv!

Nu är ridskolan slut och lägrena har dragit igång. Allt går i ett, man hinner väl inte andas så är sommaren över och hösten här. Det tycker iofs bara jag är positivt eftersom jag inte vill ha någon hemsk värme!
Det är kul med läger men samtidigt oerhört energikrävande. Alla ska vara nöjda och glada med hästar,lektioner,kompisar och mat. Det är inte helt enkelt.

Nu måste jag skynda mig, ska rida ett dressyrpass på min skendräktiga häst!

Bin!

Jag ska förklara det där med bisvärm,en lite närmre. Det är fotbolls-vm jag talar om. De där förbaskade tutorna låter som en hel svärm från tvn. Jag blir fullkomligt tokig av det. Ljudet av tack!

Love!

Satan vad trött jag blir på att ha den där hysteriska bisvärmen i mitt vardagsrum hela tiden.
För er som inte fattar vad jag menar så var glada för det, ni har uppenbarligen sluppit den!

Idag är jag alldeles varm i bröstet. Enya är en liten prinsessa som är sänd till mig från Misan i himmelen tror jag. Hon kan verkligen konsten att få mig att le hur dåligt jag än mår! Ta idag t.ex, vad gör den knasiga hästen? Jo, hon slickar mig över hela hakan,näsan och på mina glasögon! Kan man annat än skratta då?
Enya är verkligen en häst man inte kan tycka illa om.

Det ser ut som att saker och ting kanske kommar att ordna upp sig till slut, vi får se!




Pluffsan

Your choice

Livet är oberäknerligt och på många sätt väldigt svårt. Men det kan också vara spännande. Just nu känns det på något vis spännande. Trots att jag kämpar med mina dumma och oförklarliga problem varje dag så känner jag mig stark. Jag har många fina personer vid min sida som jag kan glädjas med. Människor som stöttar mig och som gör mig glad.

Visst finns det saker dom kunde vara bara mycket bättre, men alla gör vi våra val i livet. Man måste bara kunna stå för dom så löser sig allt i slutändan!

Dagens guldstjärna går till Sandy som idag gjorde sitt efterlängtade första mål i Korpen :) Grattis, det var du värd!

Den blomstertid nu kommer

Nu är det sista veckan på det vanliga ridlektionerna och alla barn har sommarlov.

På min tid var skolavslutningarna en stämningsfull tillställning i kyrkan med massvis utav vackra blommor. Man avslutade med den blomstertid nu kommer och sedan var man fri. Den känslan av förväntan och glädje kommer jag aldrig glömma. Inte heller veckan innan skolan slutade då alla hade blommor på sina bänkar och man övade in alla sånger och förhör som man skulle visa upp för sina föräldrar.
Det låter som om det var minst 40 år sedan jag gick i skolan men så är inte fallet.
Tänk att saker och ting kan ändras så markant på såpass kort tid! Nu får man väl knappt vistas i kyrkan längre för det anses moraliskt fel eller något i den stilen.


Thanx

Jag vet inte varför jag inte bryr mig så mycket som jag borde, jag jag bara inte det.
Ja lever efter mottot att det finns en mening med allt som händer. Det tror jag även fast det kan vara väldigt svårt att se den meningen ibland.

Jag ska inte bli långvarig för jag och Marcus ska frossa nu :) Pepsi,chips,choklad och kaffe. Mumma.


Tack alla fina människor för att ni finns där för mig.
Tack Enya för att du får mig att må så bra
Tack Statoil för de goda chipse
               &
Tack Piratebay ;)

strangers in the night

Jag är trött och huvudet värker.  Världen är lite halvt upp och ner för tilfället om man säger så.

Festen igår var rolig som vanligt och jag kom runt banan utan större blessyrer. Det är roligt att hoppa när man ger sig fn på det, då känner man sig stark och oövervinnerlig.
Allt var precis som vanligt. Vissa var fulla,vissa var högljudda,vissa var griniga, ja det var precis så som det ska vara.

Nuska jag åka till Enya och rensa mina tankar lite. Det behövs. Ska ge mig ut på en uteritt i blåsten!

<3

Jag må vara en riktig idiot ibland men jag älskar dig och det kommer jag alltid göra. Du är mitt liv och min trygghet och utan dig skulle jag inte existera.

Älskling


Hahaha

Jag skrattar så jag håller på att avlida :)

Detta mina damer och herrar kallas humor!

Love & hate

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga längre, det är liksom slut på ord. hur vissa människor kan sova gott på nätterna är en gåta. Men jag tror på Karma, what goes around comes around. 
 
Enya är en fantastisk liten varelse. Jag tycker mer om henne för var dag som går. Vi är riktiga bästisar nu. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle kunna känna så här för en häst igen, men jag hade fel. Misan är min ängel i himmelen och Enya min ängel på jorden!
Vårt mål är nu en lokal dressyrtävling i augusti.

Slänger in en bild på enyas pappa

Bellini

Nu ska jag sova, i morgon kommer hovisen och sedan ska systrarna SWB ge sig ut på uteritt tillsammans (hoppas jag)

Ps:Marcus är söt, idag fick jag en bukett blommor av honom som han hade plockat :) Kärlek är underbart :Ds

Tack

Jag vill bara skriva och tacka för era snälla kommentarer. Det värmer ska ni veta :) Det är utan er jag inte hade klarat mig!

ECS

Mitt liv går vidare.

Jag har bevisat att det går även om det gör jävligt ont att tänka på.  Jag har bevisat för mig själv att jag är bra mycket starkare än vad jag själv och många andra trodde.
Jag försöker fokusera på allt det bra som jag faktiskt har runt omkring mig. Marcus,Enya,katterna,mina fantastiska elever och mina vänner. Utan dom hade jag varit ensamheten själv.
Innuti är vi alla små barn som behöver trygghet och stöd, någon som klappar en på kinden eller ger en kram när livet känns svårt. Som tur var har jag Marcus som finns där nu, men det innebär inte att jag inte behöver er.

En sak är säker ,ingenting kommer någonsin bli som förut men det kanske är bara är bra.



Jag tre år gammal


Fotodags

Idag har min andra hälft och tillika sambo varit med i stallet och fotograferat. Enya var så fantastiskt duktig :)













Älskade lilla häst <3

Big no no

Kul att så många börjat läsa min blogg igen men ni suger på att kommentera.

Alla anser ju att man måste älska sommaren. Därför tänkte jag nu lista vad jag anser vara positivp resp negativt med sommarmånaderna.

På plussidan

*
Man får äta hur mycket glass man vill
* Man har semester
* Man kan sitta ute länge på kvällarna

På minussidan

* Det är varmt. man kan inte komma undan hettan någon annanstans än i bilen (om den har AC)
* Hästarna vantrivs av alla vidriga insekter som biter dom fördärvade
* Alla turistjävlar invaderar Varberg så att trafiksituationen blir om möjligt ännu värre
* Man orkar inte göra något för att det är så förbaksat varmt. Man orkar inte ens rida
* Det är ett väldans sjå att ha häst. Ska det regna? Ska det åska? Inne eller ute? Täcke på eller av? Vilket täcke?
* Man blir brännskadad
* Alla bra serier har uppehåll på tv
* Man kan inte sova för det är för varmt

Ja ni ser ju vilken sida som väger tyngst. Jag gillar inte sommaren och kommer aldrig göra. jag lider när det är så varmt att man svettas även om man går i ett linne. Badar eller duschar man i iskallt vatten så är man svettig igen efter två minuter. Sova kan man bara glömma när temperaturen inte går under 20 grader på natten.
Nej, tacka vet jag våren och hösten. Då går det ju att leva ett anständigt liv!

RSS 2.0