2009

Nu är 2009 snart över och man kanske skulle sammanfatta lite.

Naturligtvis har året året präglats allra mest av min bästa väns bortgång. Att jag förlorade min fin lilla tjej tio år för tidigt känns orättvist och totalt meningslöst. Men jag gav henne det bästa jag kunde och vi älskade varandra, det finns ingen som kan säga något annat.
Jag och Misan hade också ett på många sätt underbart år. Vi startade vår första tävling där vi knep andra platsen. Jag kommer ihåg den otroliga lycka och enorma stolthet jag kände då. Både över mig själv och över min fina förvuxna ponny. Vi var inte det snyggaste ekipaget, inte det mest rutinerade och definitivt inte det meat betrodda men vi visade hur mycket kärlek och ödmjukhet verkligen betyder. Vi kände varandra utan och innan och vi litade på varandra.

        


Efter Misans död så tog det ett tag och sedan började jag leta ny häst. Jag tog hem en på prov som visade sig vara mer vild än tam och vi passade inte alls ihop.


Han åkte hem igen och det tog inte lång tid innan jag hittade Soraya. En supersnygg häst som var en fröjd att rida och jag slog till direkt!
Ja..... ingen behöver väl någon uppdatering på vad som hände på den fronten. Jag kan med säherhet säga att hon är den enda häst jag någonsin träffat som jag verkligen tyckt illa om.
Hon flyttade till en jättebra tjej i början av december och sedan dess har jag stått hästlös.


Jag hoppas att 2010 kommer bjuda på mycket glädje och utmaningar. Kanske blir det större utmaningar som väntar mig än vad någon kunde tro. Jag ska hitta en ny bästa vän och jag måste följa mitt hjärta. Jag tror jag vet när jag kommer att ha hittat henne. Ja, jag skriver henne för jag vill verkligen allra helst ha ett sto. Jag kommer inte ge upp, jag är stark och jag kan om jag vill.

God nytt år på er alla trogna bloggläsare. Stå upp för den du är, låt ingen trampa dig på tårna och säg ifrån när du blir orättvist bemött. Man tjänar ingenting på att låta sig bli domderad. Sköt om er så ses vi igen i nästa decennium!

Long time ago

Tiden går....



Caroline 17 år


OMG

HAHA, detta kan nog vara bland det roligaste jag sett. Finns att köpa i Sverige nu med om någon blir sugen :)


Hard times

Det är svårt,svårt,svårt! Allt är svårt. Det går inte att fatta ett beslut. Jag kan inte det, har aldrig kunnat det!
Nu har jag hittat en till häst. Det kan vara ett riktigt kap! Hennes pappa är bara SÅ snygg och hennes mamma har också fått toppoäng.
Det är inte enkelt att köpa häst, verkligen inte. Jag vill bara ha mitt fina övervuxna connemarasto!

Idag har varit en ovanligt irriterande dag. Jag avskyr att bli orättvist behandlad, skillnaden är bara att nu för tiden tar jag det inte. Jag vägrar att "ta order" från folk som inte är i auktoritet och som inte har befogenhet för det de säger. "Stor i orden men liten på jorden" är ett uttryck som stämmer oerhört bra i sammanhanget!
 

"Don't push my buttons honey"

Help please

Mycket händer och det är svårt att ta till sig allt. Julen är över vilket är skönt! Men jag blir så katastrofalt trött när all stress har lagt sig.

Det är svårt att ta beslut, riktigt svårt. Hjälp mig snälla. Vad tror ni om Joya? 12 år,ur kondition,snäll och pigg, påminner mkt om Misan.
Prislappen är 37000 :-


Not the same

Julen var bra men inte som förr. Inget stall och julmys med världens bästa häst :(. Hon brukade alltid få en julmix av morötter,äpplen och knäckebröd på julafton. Det älskade hon.
Jag har inte ridit ordentligt på en månad. Det känns konstigt men ändå okej. Ibland undrar jag om jag ens vill hålla på med hästar. Kanske hade vaqrit bättre att håla på med frimärken eller kapsyler. Något som inte betyder någonting och som inte behöver tas om hand på samma sätt. Men vad vet jag!?
Idag är det annandagen, jag var inte ute och svirade igår vilket innebär att jag inte heller mår sämre än vanligt idag. Toppen. Nu väntar staden och lite rea!

God fortsättning


Min lilla julängel

Bakin' wife

I morgon är de tydligen julafton och jag är precis lika stressad som vanligt. Jag klarar inte av stress därför blir det just ingenting utav allt. Jag skiter i julpyntet och granen för jag orkar inte ta tag i det. Nu står iallafall risgrynsgröten och puttrar på spisen, det ska vara risgrynsgröt på julaftonsmorgon annars är det ingen jul! Får väl köpa ett äckligt Vörtbröd med, det smakar skit men hör julen till.

Snart ska jag slå in ett par julklappar med, hoppas jag hittar tejp! Annars blir jag sne!

Ha en bra dag!

Secret lovers

Jag är dålig på att blogga jag vet. Jag är just nu inne i en svacka känner jag. Jag försöker hålla modet och humöret uppe men det är svårt. Så om någon tycker att jag är tråkig så ber jag om ursäkt, det är inte min mening.

Idag har jag iallafall haft en trevlig dag med Sandra på stan. Åt tacotallrik,låste in bakelser i säkerhetsboxen eller vad det kallas, Sandra träffade en massa konstiga människor som verkade mycket äldre än henne och som hon inte verkade vilja känna. De kanske var hennes hemliga älskare??

Nu är jag mätt för jag har ätit våfflor!

god natt

Varbergs torg

Varit en sväng på stan idag. Tror det är tredje gången etta året jag besöker centrum. Jag avskyr det. Jag vet precis hur det är och mycket riktigt så kom jag inte många meter innan jag träffade på det första välkända ansiktet. Vissa människor tycker man det är roligt att träffa men inte alla. Jag vill bo i en storstad där man inte känner någon,där man kan vara sig själv.

"Ett torg i mörker med snöflingor som lånsamt singnar ner. Ett speciellt sken över himmelen, knaster under min sko. En känsla av välbefinnande och ro. "

Bye Bitch ;)

Ska försöka uppdatera lite snabbt här nu.
Soraya har åkt. Hon har flyttat till en jättehärlig tjej i Skåne. Jag hoppas att de kommer få det jättebra tillsammans. Det känns skönt att hon har flyttat eftersom vi ändå inte kom överens men det känns ändå tomt och framförallt så saknar jag gemenskapen i stallet. 
Så nu börjar letandet efter en ny bästa kompis igen. Hoppas jag kan hitta rätt denna gången. Jag behöver det!

Jag borde vara glad. Hästen är såld,jag är ledig i över en vecka nu och julen är snart är här. Men jag är inte det. Hur normalt är det egentligen att mina närmaste läser via en blogg att jag sålt min häst?!

Något jag däremot är glad och tacksam över är alla ni som faktiskt finns där och bryr er. Ni som pratar om Misan och minns henne med glädje, ni som intresserar er för hur det gått med Soraya. Tack!


Slutligen vill jag dela ut en dagens ros till alla mina fantastiska elever. TACK för alla fina julklappar och fina ord. Det är Ni som gör mitt jobb så underbart roligt :).


Saknad

Tjipp

Bloggar i morgon då jag vet hur allt har gått.  Hoppas verkligen allt går vägen!

Sandra, kan du lära mig att skala en apelsin som en penis?

..................

Dessa obetänksamma idioter, jag bli galen.
Jag orkar inte ens skriva något mer.... blir så trött


Den grymma sidan av hästvärlden

Ojdå, det ser ut som om mina läsare inte tycker att insikter har så stort existensberättigande :P Jaja, de tär upp till var och en.
Jag kommer fortsätta på samma spår idag.
I alla grenar inom ridsporten pågår det oliga former av djurplågeri. Detta är ju naturligtvis inte alla som sysslar med. Men säkra källor visar på att flertalet ryttare/kuskar inom den svenskla eliten använder sig av dessa metoder.

I travsporten använder de gisfösare och ger hästarna el i baken, de syr igen slidmynningen på ston för att de inte ska dra in luft där för då vill de inte springa lika fort, det förekommer även extrema fall där de binder fast hästens tunga för att den inte ska fladdra.

I hoppningen har vi den omtalade "barreringen". Ett exempel på detta är att man preparerar bommarna med olika saker, taggtråd,stålkanter m.m för att hästen ska få ont när den river och därför hoppa högre. De använder sig även av metoden där man precis i landningen smäller till hästen med ett spö på bakbenen för att den ska tycka det är obehagligt och lyfta mer. Inom hoppningen använder man  sig även av "kemisk blistring", där man smörjer in frätande medel på hästens ben så att de ska bli mer känsliga och helt enkelt göra riktigt ont om de nuddar bommarna.

I dressyrsporten som ju ligger mig närmast hjärtat använder sig oerhört många kända elitryttare av såkallad HF (hyperflexion). Denna från början holländska metod går till så att man rider hästen så mycket bakom lod att den biter sig i bogen.

Denna träningsmetod används flitigt bla av Edward Gal som blivit så hyllad inom dressyrvärlden.
Är det sådant vi vill se inom ridsporten? Jag tyckte också att ritten som Edward gjorde med sin fantisktiska hingst var
helt magnifik tills jag såg detta klipp.




Även Anky van Grünsven använder sig flitigt av denna metod. Problemet ligger ju i att hästarna får så bra poäng av domarna också.
För er som verkligen vill se vad HF kan göra med en häst så kolla på detta klipp. En välkänd svensk dressyrryttare, kolla blicken och tungan på hästen!


Dags att göra något kanske, eller vill vi att det ska gå till så här?

Djur i siktet

Jag låg och kunde inte sova i natt för jag var så arg. Jag är sådan ibland. Jag funderar och kommer på något som irriterar mig och då går det inte att somna.
Det som gjorde mig så upprörd inatt var tanken på all onödig jakt.
Att man slaktar ett djur för att äta det är en sak, det ligger i mäniskans natur. Men att döda ett jur bara för att man ser en tjusning i det, ett djur som man inte ens använder till något utan bara kastar, det är helt sjukt. Varför? Hur kan man tycka det är roligt att ta någon annans liv totalt utan anledning, vad ger någon rätten till det?
En utav de mest sjuka sakerna jag hört är ju det jag skrev om i min blogg för ett år sedan
http://ecarolines.blogg.se/2008/november/utkast-jag-blir.html. Jag kan fortfarande inte smälta det.
Jag är en människa som i största mån undviker att trampa på en snigel,mask eler myra, jag släpper ut spindlar,getingar och flugor. Det enda djur jag faktiskt med mening slår ihjäl är blinningar som försöker äta upp hästen, men det är ju för hästens skull.
Jag tycker att vi människor verkligen är äckliga,fruktansvärta varelser ibland. Låt djuren leva, behandla alla likt och framför allt med respekt!


Ta hand om din vän

Jag blir mörkrädd när jag läser en del bloggar, bilddagböcker etc. Hur kan man sitta och traggla med sin häst på en ridbana alla dagar i veckan och ibland flera gånger om dagen? Stackars hästar!
En häst vill ha variation i sin vardag. Om den bara måste gå på en ridbana 6-7 dagar i veckan måste den ju tappa livsgnistan totalt. Det måste även vara oerhört tråkigt för ryttaren och bara rida runt,runt,runt.
Jag ÄLSKAR att rida dressyr någon gång i veckan men det är samtidigt mycket få saker som slår en härlig uteritt tillsammans med sin häst.
Tänk på hästen framför allt och inte dig själv. Det är som jag sagt innan ingen tävlingsmaskin utan ett djur med känslor och instinkter. I stället för att jobba en dag på ridbanan gå ut i skogen eller liknande och låt hästen verkligen få springa av sig. Du får en lycklig häst och du själv blir lycklig på köpet, jag lovar!
Ta hand om din bästa vän och kämpa för dess välbefinnande, det tjänar du på!


En annan sak jag funderat en del över är varför en del har häst. Har man inte tid att ta hand om den så bör man inte ha någon. Eller så får man be om hjälp. En häst behöver motioneras såvida den inte är skadad eller har vila. 1-2 ggr i veckan räcker inte, iallafall inte om man tränar för tränare eller rider hårdare något utav passen. Det är som bäddat för skador och dyligt.
Min häst tycker inte om mig och det är ömsesidigt. Ändå får hon motion och god omvårdnad för det är min skyldighet som hennes ägare att se till att hon får det.
Att ha häst är ingen rättighet, det är ett privilegium!




Lycka <3


I'ts not fair

Jag håller med min mycket goda vän Sandra att orättvisa är oerhört irriterande. De tär uppenbarligen så att om man kommer tvåa så spelar det ingen roll. Det enda som betyder något är att vinna,vinna, VINNA! Det sänder ju ut mycket bra signaler till de yngre....
Sedan så är det så här att en och samma person ska ha alla fördelar,alltid få stå i centrum och alltid få VINNA! Sänder även det ut oerhört bra signaler till yngre.
Det är ledsamt och jag tycker synd om alla som blir utanför!

:'(



I MISS YOU <3

Shoot me

hej
Dagarna svischar förbi, otroligt vad det går undan. Äntligen har folk börjat visa lite intresse för Soraya, har tre provridningar inbokade nästa vecka. Det är bara att hålla tummarna att det är någon utan dom som fastnar för henne. Om jag lyckas få sålt henne så verkar det inte som att jag kommer stå hästlös, mer än så kan jag inte säga för tillfället.

Nu ska jag snart iväg och göra något som jag borde gjort för tre år sedan och jag är nervös, usch, jag vill inte!

Rörd

Tack vännen för den finaste present jag någonsin fått <3


Cold

Lång,kall men bra dag (än så länge). Jag har stora förhoppningar och helt plötsligt ser jag en lite ljusning på mitt hästproblem. Men man vågar ju inte hoppas på för mycket!

Idag när jag körde hem så råkade jag av misstag ratta in P4 istället för P3. Jag satt och lyssnade och trodde att det var ett utav P3s många humorprogram men efter ett tag så insåg jag att det var en helt seriös intervju. Mannen som intervjuades var en same som pratade i ultrarapid,skrockade som en tomte och pratade om sin penis. Jag höll seriöst på att köra av vägen när jag hörde det. Vad finns det för knäppa människor där ute egentligen?

Animalrights

Hökörning står på schemat idag. Det är ju alltid lika spännande. Vilket humör är högubben på, kommer vi klara av att backa,håller loftet?? Idag är det bara jag och Sandra också så frågan om backningen blir genast ännu mer intressant. 
Det är konstigt hur mycket tid och pengar man lägger ner på en häst man inte ens vill ha. Men jag hoppas att någon köper henne snart.  Helst innan jul så jag slipper alla helgfodringar ;)

Jag har egentligen inget speciellt att skriva om. Eller egentligen är jag full utav åsikter och insikter men jag orkar inte ta debatten som sedan kommer. Det är en del fall utav djurplågeri som håller på att utredas i Sverige på olika djurraser. Detta är en utav mina hjärtefrågor och jag hoppas verkligen att de skyldiga får sina straff. De borde aldrig mer få vara i närheten av ett djur, inte ens en mygga! Som jag skrev innan, jag har en häst som jag inte känner speciellt mycket för och som jag inte vill ha men ändå tar jag hand om henne på absolut bästa sätt. Djuren förlitar sig på oss, då måste vi ta vårt ansvar!
Ett bra straff för de som är skyldiga hade varit att behandla dom på samma sätt. Låt dom ligga med stora sår,utan mat i en trång spilta eller om de inte springer tillräckligt fort ge dom en elstöt i röven så att dom springer för livet.
Jag kan också tillägga att alla människor är oskyldiga tills dess att motsatsen är bevisad. Vi får väl se vad utgången blir!

RSS 2.0