...

Vissa saker,vissa situationer kan riva upp känslor och tankar man inte trodde man skulle känna. Livet är svårt att förstå sig på ibland. Kan de tinte bara vara enkelt och glatt?

Du är inte den jag trodde..


All by myself

Jag känner mig inte riktigt kry idag och det har jag inte gjort på ett tag. Jag vet inte riktigt vad det är. Jag är trött,hängig,ont i huvudet,ont i magen,håret är helt livlöst och flygit och min hud är torr som sandpapper. Jag kanske är döende?

Dagen har ändå varit bra. Jag har kört alldeles själv till den stora staden där alla pratar så illa (Halmstad). Jag kan villigt erkänna att det var första gången jag besökte själva centrala Halmstad, iallafall som jag kommer ihåg. Detta kanske är pinsamt att erkänna, men jag skäms inte!
Jag åkte till denna stad för att hälsa på klarar min goda och mycket upptagna vän Andreas. Även känd från tv ;)
Kul var ordet, Andreas är alltid rolig!

På vägen hem kom jag på en sak, jag klarar faktiskt av att göra saker på egen hand, jag kan göra det, jag är inte längre lika rädd!

A little gray miracleman

Hej och sorry för den dåliga uppdateringen.

Kiropraktorn var och kollade Soraya igår och precis som jag misstänkte så fanns där saker att fixa. Hon hade en kraftig reaktion i nacken på ena sidan, hon fullkomligt flög i taket när han kom åt en punkt där. På grund av detta har hon även fått en låsning eller liknande i bogen som han också rättade till. När jag sa att hon bockat och hållt på så sa han "tacka fan för det så ont som hon har haft".  Usch, stackars häst, men nu ska det bli bra :)
Det är så himla coolt att en liten gråhårig man med en gummiklubba kan göra en sådan enorm skillnad!
Det är så svårt att förklara men när hästen går från att stegra och verkligen visa stort obehag när kiropraktorn rör vid nacken till att nästan somna i min famn när han var klar, det är fantastiskt! Jag blir mörkrädd av att tänka på alla hästar som få gå och ha ont. Jag tror verkligen inte att hästar sparkar,kickar,slår bakut m.m för att vara elaka, det finns nog alltid en anledning. (naturligtvis finns det undantag, men 9 av 10 hästar som beter sig på det visat har nog antingen ont eller någon låsning någonstans). Att då betala 450 kronor och få en helt ny häst är en billig utgift!

Jag har stora förhoppningar på Soraya och jag tror att hon kan bli fin,riktigt fin! Men man vet aldrig, det är så farligt att ha för höga förhoppningar och är det något jag hatar så är det besvikelser...

Quick update

De tär nog något allvarligt fel på mig. Jag vill kunna tycka om alla olika sorters människor men jag gör inte det. Jag är en person som skapar mig ett första intryck och jag finner det relativt svårt att ändra det sedan. Jag accepterar däremot alla men det är stor skillnad på att acceptera och tycka om. Däremot måste man vara "vuxen" nog att kunna prata med alla oavsett politisk åsikt eller konstigt betéende.

Idag så kommer kiropraktorn och kollar Soraya, ska bli intressant och se om han hittar något. Sedan ska vi börja jobba lite mer tillsammans.
Förresten så tycker hon om sin kompis, de stod och pussades i går :) Härligt!

Härligt!

Soraya (rajraj) har varit mycket duktig tjej idag! Vi red Kristoffers rundan och Marcus gick med.  Han ledde henne över farliga broar och läskiga snår. Inga problem! Vi travade till och med lite :) Känns bra och roligt, hon är en fin häst med mycket kapacitet och jag hoppas innerligt att vi kommer att verkligen "finna" varandra. Det märks redan stor skillnad på henne mot de första dagarna. I början ville hon inte ens se åt mig, nu spetsar hon öronen och tittar upp när jag ropar, kommer till mig i hagen och buffar på mig när hon står i gången.
I morgon kommer kiropraktorn och klämmer lite på henne med, det här kommer bli bra, jag känner det!





Hipp hurra!

Vad är det för en dag är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Sandras födelsedag.
Grattis vännen!!



Nostalgica

Hej och hå. Jag känner mig sleten och fruktansvärt godissugen. Jag har varit uppe länge nu, ända sedan 7.15, snark.
Dagen har varit bra, alla eleverna har överlevt och verkat glada.
Soraya får vila helt idag för jag kände mig omotiverad, i morgon ska jag försöka få med mig Marcus till stallet och promenera med mig när jag rider.

Jag känner att jag lagt ut de reklamklippen jag kände för nu så jag går vidare. Jag har känt mig nostalgisk den sista tiden så från och med nu så kommer jag lägga ut olika vinjetter från tvprogram. Blir ni inte nostalgiska då är det något fel på er :)


Scary stuff

Jag blir så fruktansvärt trött på människor ibland, just nu skulle jag kunna explodera!

Idag får ni inget reklamklipp utan en annan utav mina favoriter!


Fantastiskt är ordet!


Här förresten Matilda och Sandra är det jag pratade om innan idag:


Sugen på en Happy meal någon?

I'm alive

För er som undrar, jag lever! Hon bockade inte av mig utan var faktiskt riktigt snäll! Nu känns det lite bättre iaf. Hoppas hon fortsätter på det viset!!

Nu ska jag äta pastagryta eller "kärleksgryta" som Sandra kallar det :)

visit us!

Jag har uppdaterat hemsidan lite. http://strommaasen.webs.com/
Gå gärna in och skriv en rad om ni vill, då blir vi glada!



Åke

Idag har jag varit oehört seg, vet inte varför. Jag försökte mig på att tömköra min häst men jag kan nog påstå att det inte var något varken för henne eller mig. Hon fattade ingenting och blev rädd, jag blev trött. Soraya, den stjärnan lyckades även sätta igång vattenkranen på full speed i gången i dag. Hon fick smått panik och den stackars lilla unghästen på två år som stod bakom blev ännu mer panikslagen. Inte speciellt smart gjort!
I morgon så har jag efter noga övervägande bestämt mig för att sitta upp på henne. Vi ska ut och skrittaq tillsammans med Sandra och Carmen. GULP! jag är nervös men jag SKA göra det!

Här kommer dagens reklam. Det är nostalgi, det är humor!


A total moron?

När vi såg det här på tv i går jag och Marcus trodde vi inte att det var sant. Gubben kan ju inte ha alla hästar i stallet, alla bestick i lådan, ja ni fattar. Han "dyker" alltså från ca:10 meters höjd ner i en barnpool med tre decimeter vatten i.
Se for yourself!


Bonding

I morse hade jag en riktig "mardrömsmorgon". Jag har alltid hatat funktionen "snooze" på väckarklockor. Jag kan inte förstå varför man vill ligga och vänta på att klockan ska ringa var femte minut. Min sambo är däremot ett stort fan av denna funktion. Runt klockan sju skulle han gått upp men, icke. Han låg och snoozade ända fram till klockan kvart över åtta. Irritationen var total!!

Jag och Soraya fortsätter att bekanta oss med varandra. Idag har vi varit på Store sten och longerat. Hon skötte sig utmärkt. Hon är även fått en hagkompis idag, Karmenzita alias Carmen,Kakan,Cookie,Sjöhästen, ja "kärt barn har många namn". Det gick bra att släppa ihop dem och Carmen tog komandot. Det är svårt att tro att det är samma häst som bodde på ridskolan som jag fick gå in och mata ur handen för att de andra jagade bort henne från maten. Nu är hon en riktig BIATCH! ;)

Nu kommer dagens relamklipp :)




Skepp ohoj

Idag har jag och Soraya varit ute på en  lång promenad tillsammans. Hon skötte sig super. Vi tränade på att hon skulle stanna när jag stannar och gå när jag går. Vi gick även igenom den superfarliga "mordgården" utan större fadäser. Jag kommer jobba med henne från marken nu fram tills dess att kiropraktorn kommer och kollar på henne så får vi se sen. Hittar han inget på henne så är det bara att svinga sig upp i sadel och sätta hårt mot hårt!

Jag tänkte börja lägga in lite mer videoklipp i min blogg.
Reklam mitt i filmen är något man bli oerhört irriterad över. Dock finns det riktigt roliga och bra reklamfilmer. Jag kommer att lägga ut några av mina favoriter nu i bloggen fram över, både gamla och nya!

Vem kan glömma den här? Nostalgi på HÖG nivå!


suck,suck,SUCK!

Jaha, så har man köpt en "knäpp" häst. Ingen är väl förvånad med min tur....
Jag ska jobba med henne från marken denna veckan, träna lite ledarskap. Jag vill ju rida! Skit också, det blir aldrig som man tänkt sig!

återkommer....


Välkommen hem Soraya!

Ja, nu är alla papper klara, hon är min och just nu står hon i sin box och mumsar hö. Transporten hem gick fint. Hon fick övertalas lite för att gå in i transporten men sedan stod hon som ett ljus hela de tre timmarna som det tog att köra hem. Hon verka gilla Strömmaåsen, och jag vet att hon längtar efter att få en ny bästa kompis.
Hoppas nu att detta blir bra, hon är så himla fin!


De två nya tillskotten på Strömmaåsen, Golden bell och Soraya


Hela gänget, observera de nyfikna brudarna som står uppradade och glor!

"Sorken"

Här är en liten film också om någon vill se :)


Yes!

JAA! Äntligen händer något positivt. Hon gick igenom. Välkommen till Strömmaåsen Soraya:)


Please,please,please

I morgon runt klockan elva så vet jag. Jag är så himla nervös! Snälla, låt det gå vägen nu. Jag brukar aldrig säga sådant här, men jag förtjänar det faktiskt!



Du kallas kärlek, du fattas mig Skruttis!

Respect

Okej, en gång för alla, gaspedalen sitter till höger och inte i mitten. Tänk om alla kunde inse detta, så mycket enklare och mindre argsint mitt liv skulle vara då. Det kan verkligen förstöra hela min dag om jag hamnat bakom en snigel.

En annan sak är att jag inte kan förstå varför folk inte uppfostrar sina barn längre eller har de helt enkelt ingen koll på vad barnen gör?! När jag växte upp så fick jag lära mig att man visar respekt för vuxna och speciellt mot auktoriteter. Så verkar inte fallet vara nu för tiden då i princip inga barn eller ungdomar visar någon respekt alls. Jag har insett, jag är för snäll! Det ska bli ändring på detta MOHAHAHA!


Sandloppor

Tiden går oerhört långsamt då man väntar på något. Man blir också oerhört trött när man inte gör något.
Jag har haft en riktig slappardag idag. Min rumpa har inte lämnat soffan många minuter. Var dock ute på en promenad på stranden tillsammans med min syster och hennes oerhört normala djur!? Hundar kan vara väldigt roliga djur men ack så äckliga. Att rulla sig i våt sand och rutten tång är tydligen väldigt mysigt. ALDRIG i mitt liv att en sådan hund skulle komma innanför min dörr! men,men, lyckliga var dom!


En utav bestarna "Sari"



i'm evil

Jag har kommit på en sak, jag är en ond människa. Jag kan inte hjälpa det men jag kan ibland gotta mig i när det går dåligt för folk. Absolut inte alla men sådana som tror att de är så himla bra. Usch, jag är hemsk!

Dagen har varit helt okej. Jag har städat hela lägenheten och känt mig duktig. Jag har dock väldigt ont i min kropp p.ga av träningsvärk efter ridpasset på kollegans häst! Härlig häst för övrigt, en sådan vill jag ha!

Jag begav mig mot Tvååker och Store sten vid 15-tiden. Jag var yr i bollen och hade missat vad eleverna skulle göra på sina lektioner, men det löste sig med hjälp av Marianne (som vanligt). Jag har ju så många lektioner denna veckan eftersom min kollega är bortrest så jag snurrar till det rejält i bland. Det går över förväntan, har inte märkt av några missnöjda elever än iaf :)

Dagens mest överskattade: Mix megapol, satte någon en absolute music skiva på repeat eller? Mina stackars öron tål inte denna sönderspelning av musiken. Måste dessutom tillägga att deras morgonprogram suger fett!

Dagens mest underskattade: P3. Jag har aldrig varit ett fan av den radiokanalen innan men efter att ha spenderat otaliga timmar i bilen när Marcus har jobbat så har jag ändrat uppfattning. Musiken är bra, de flesta programledarna är roliga att lyssna på och programmen är oftast intressanta. Dock är jag inte överförtjust i deras vänsterpropaganda, men what the fuck, man kan inte få allt här i världen!

Hit me hard

Idag är en sådan dag då jag är irriterad. Idag är en sådan dag då jag kan förstå varför människor slår varandra.
jag orkar inte gå in närmre på varför, det enda som händer då är att en del tror att jag syftar på dem och det orkar jag inte med. Dock kan jag meddela att det inom en snar framtid kommer bli andra bullar!

Jag ska dela med mig utav ett tips till alla som läser också, åk inte och handla om du redan är på dåligt humör! Människor är tamigfan inte kloka! En käring ställde sig mitt i gången i affären och glodde på mig trots att hon mycket väl såg att jag ville komma förbi. Jag knuffade mig förbi samtidigt som jag suckade ljudligt. Det är möjligt att hon var en 47a men jag tror faktiskt inte det.
En annan kille verkade tro att han och hans snorunge var de enda som existerade i hela affären. Han parkerade sin kundvagn framför mig i kön och gick i väg för att jaga rätt på sin bortkämda avkomma. När det blev hans tur så var han inte där och väluppfostrad som jag är så gick jag inte före. När han till slut såg hur situationen såg ut så snabbade han inte ens på, nej då.... Till råga på allt så skulle ju ungen plocka upp varorna ur vagnen och lägga upp dem på bandet. Han tappade en avokado TRE gånger på golvet. Jag lovar att jag vid detta laget var så fruktansvärt irriterad att jag ville trycka in snorungen i "pantmaskinen".
Jag ber er alla att om jag någonsin i mitt liv låter mitt barn ta så stor plats att jag inte ser att det existerar andra människor, så stryp mig,långsamt......

Tack för mig


I'm no bear

Nu har jag varit oerhört dålig på att blogga, jag vet och jag är ledsen. Jag har dock lärt mig att har man inget vettigt att säga så är det bättre att knipa käft.

Igår var jag på fest och insåg ännu en gång att jag är alldeles för gammal för att leva ett sådant liv. Någon gång då och då visst, men flera gånger i månaden, det pallar inte min kropp. Jag har visserligen inte mått speciellt dåligt idag men det känns ändå! Jag hade trevligt på festen och väl nere i byn så lärde jag mig att spela Blackjack och vann faktiskt ett par slantar. Kebabrullen satt lika fint i kistan som alltid och taxin hittade rätt väg precis så som det ska vara!


Idag har jag verkligen en gång för alla insett att jag aldrig kommer bli någon Bear Grylls (killen som leker Robinson Cruse på Discovery).
Marcus älskar ju skogen och speciellt i svamptider så idag så begav vi oss ut till Torpa för att plocka svamp tillsammans med svärmor. Efter tiomunters kämpande uppför en stenig stig så började jag hoppas på att färden skulle bära av hemåt igen. Tji fick jag då promenaden tog två timmar! Jag trodde i ärlighetens namn att jag skulle avlida. Vi skulle hoppa över en bäck (jag trampade naturligtvis fel), jag skulle gräva i löven för att kolla efter kantareller men hittade då i stället en groda vilket är bland det vidrigaste jag vet. Jag svettades som en gris och konstiga djur letade sig in i min hårbotten.  Det var inte trevligt.  Nu känner jag så här att jag verkligen gett den där förbannade skogen en chans men jag avskyr den. Den går an på hästryggen men att traska runt i den på egna ben är absolut inget för mig. Jag föredrar asfalt och civilisation, inte fukt och äckliga kryp!



Bear Grylls

Tripp till ödemarken

Jag är så förbaskat trött, förstår inte varför. Nu är verkligen det sämsta tillfället att bli dålig på, nu ska jag ju jobba häcken av mig :)

Min lilla minitripp gav resultat. Om 1½ vecka så kommer min nya häst om hon bara går igenom besiktningen. HÅLL TUMMARNA!

Jag har inte så mycket att skriva om. Vill inte berätta för mycket om hästen förrän allt är klart, med min tur så kan ju allt skita sig!

Dagens mest överskattade: Zlatan.
En dryg jävel som tror han är något. Han står och väntar på att bollen ska hamna på honom, han rör sig inte en enda meter annars. PATETISK! Dessutom är det denna sorgliga männsika som får mest uppmärksamhet. Skamligt kallar jag det.

Dagens mest underskattade: Kim Källström.
Den enda som är bra i hela laget. Dock får han alltid stå i skuggan av Zlatan.

Trust

Jag förstår inte vitsen med att ha en mobil om man aldrig svarar på den eller på sms? Speciellt inte om man har en annons ute på något man vill sälja!? Detta gör mig nu lite nervös inför morgondagens äventyr. Jag hoppas verkligen att jag kan lita på människor för jag vill kunna göra det, men man vet ju aldrig!?

Jag har tänkt börja med en ny sak i bloggen idag. Som ni kanske har märkt så är jag än människa som är full av MYCKET åsikter. Jag kan ju verkligen bli upprörd för minsta lilla och jag kan relativt lätt skaffa mig förutfattade meningar om människor jag knappast känner. Jag vågar nog påstå att en utav de få sakerna som jag faktiskt är bra på är att diskutera även om jag ibland hellre biter ihop och håller käft än att uttrycka mina åsikter. Därför tänkte jag nu börja med att utse dagens mest överskattade respektive underskattade inom olika kategorier (de dagar jag känner mig motiverad.) 

Artister

Dagens mest överskattade: Robyn,
Denna pojkaktiga "världsstjärna" med babyröst. Jag kan inte med henne. Det känns hemskt att säga men jag mår fysiskt illa när jag ser henne. Varför har hon blivit så stor? Jag förstår inte. Hon sjunger ju inte bra på något sätt, det låter snarare mest nasalt och falskt. Nej, tummen ner för henne!

Dagens mest underskattade: Christian Walz
Detta musikaliska geni borde uppskattas betydligt mer än vad han gör. Han lägger verkligen ner hela sin själ i sin musik. Han skriver allt material själv och spelar in det mesta själv i sin egna studio som han har byggt i sin källare. Kan dessutom meddela att han spelar in i princip alla instrumenten själv också. DET mina damer och herrar är musikalitet!

Då det inte gick att lägga in filmen på bloggen så gå in och kolla på den på You tube. Min absoluta favorit med Christan Walz!
http://www.youtube.com/watch?v=MCAqaHwhP2Q





In the jungle

Jaha, nu har han åkt hem igen och det känns skönt. Det var utan tvekan rätt beslut!  Jakten går vidare och jag har hittat ett par som verkar riktigt lovande. Det är lite spännande att leta häst faktiskt men stressande. Man mailar och ringer en massa och till slut vet man inte ens vem som är vem. Jag hoppas verkligen att jag kommer hitta rätt. Att hitta en häst som jag passar lika bra tillsammans med som Mis är nog omöjligt men kanske kan jag hitta någon att ha roligt och träna tillsammans med. Dessutom så måste jag ju skaffa en ny häst, Carmen och Tuva vill ju ha en ny kompis, det är ju liksom mitt ansvar!


Caroline for president

Jag har en fundering. Varför måste vissa tennisspelare stöna så förbenat när de slår på bollen? Det låter ju som om de gör något annat när de spelar. Man kanske borde börja fundera på att sända tennis senare på natten eftersom det inte är speciellt barnvänligt? Det tåls att fundera på!
Sedan har jag även ett tips till alla trafikpoliser, bötfäll även de idioter som kör alldeles för långsamt!
Tänk vad bra världen hade varit om det var jag som härskade! MOHAHAHA!


Horsehunting

Jaha, då var man på hästletarjakt igen. Suck, att det aldrig kan bli bra!? Marlux var inte rätt häst för mig tyvärr.
Jag vill ha en ny Misan men det finns inte :/
Det känns så hopplöst, man kanske skulle lägga ner och börja syssla med blommor i stället!?



Ett år sedan. Tänk om man hade vetat vad man skulle förlora inom en sådan snar framtid..


Skit också

Det känns verkligen helt för jävligt, men jag måste nog..
Du var helt enkelt inte rätt för mig :(
FAN vad livet är orättvist!

Förbannade skit

Jag har aldrig saknat min häst så mycket som nu. För fan Misan, kom tillbaka! Det går inte det här!
Jag klarar mig inte utan dig!


Bilden valde jag för att den är tagen för exakt på dagen ett år sedan...

OMG!

Jag måste lägga upp den här. HELT MAKALÖST!


This lonelines is killing me

Jag förstår mig verkligen inte på en del människor. Jag vill inte gå in närmre på vad jag syftar på men snart skickar jag in en anmälan till ett program.

Dagen har varit seg. Jag avskyr att vara ensam på natten som jag är nu. Jag är inte rädd på något sätt, eller jo, jag är rädd för ensamheten! Jag har en konstant klump i magen, usch!

Idag har jag även ridit lite på Marlux alias "Laxen". Det gick väl helt okej men om jag ska köpa honom så har jag otroligt mycket jobb framför mig. Men,men, jag har ju klarat det innan med Misan så då gör jag det nog med honom med. Misan var verkligen inte enkel när jag började rida henne. Tålamod,tålamod,tålamod det kommer bli mycket svett och många tårar skulle jag tro!

Mannen i stallet

Inte för att det blir någon direkt nyhet eftersom rykten i den här "staden" sprider sig snabbt som en löpeld.
Här han iallafall min förhoppningsvis nya stjärna, Målunds Marlux. Inget bestämt än, har honom på prov ett par veckor först.




RSS 2.0