That is why I'm sleepless

Aj, det gör ont, ska det göra så här ont?

Vilken natt jag hade natten till idag. Max två timmars sömn. Var det inte jag själv och min oro som gjorde att jag inte kunde sova så var det katterna eller bebisen. Jag trodde seriöst jag skulle bli galen där ett tag.
Samtidigt som jag hade världens värk i magen så gjorde någon kullerbyttor innuti magen och katten låg PÅ mig och snarkade. Lätt att sova då...
Dessutom visste jag att jag skulle upp om bara någon timma vilket gör det ännu svårare att somna.

Men nu är iallafall dagen till ända och Enya har fått på sig nya skor med broddar. Detta innebär att det är slut på latmansdagarna och i morgon får jag allt ta mig upp på hästryggen igen :).

Nu får det bli sängen, men känner jag mig själv rätt så kommer jag förmodligen fastna framför Facebook ett par timmar först!

Stupidity

Att jag aldrig lär mig. Jag är verkligen helt hopplös. Jag gör samma förbannade misstag om och om igen. Hur korkad är man inte då? Just nu önskar jag mig lite mod. Jag måste ta mig i kragen och ta tag i saker kur jobbiga de än är. Stå för vad jag tycker och framför allt våga konfrontera människor i stället för att spekulera hela tiden!

Right or wrong

I natt har jag sovit mer än vad jag borde vilket gör mig till en vandrande zombie. Tio timmar är lite att ta i även för mig.

Det känns lite bättre idag än vad det gjorde i går även fast besvikelsen fortfarande finns där.

På tal om besvikelse. Om man får reda på att en "vän" är gravid har man rätt att berätta det för alla? 
Okej om man säger det till sin sambo eller liknande men till gemensamma vänner och till och med till personer som man vet att vännen inte tycker om, är det okej? 
I mina ögon är det något privat, inget som någon annan har rätten att sprida ut, iallafall inte till personer som man själv skulle velat berätta det för. Men det kanske är jag som är känslig och tänker helt fel?

Nu ska jag åka till min häst, hon gör mig aldrig besviken och inte snackar hon en massa skit heller ;)


Sitting bull

Trots att den här dagen har bjudit på fler gråtattacker än vad jag kan räkna. Och trots all ångest, besvikelse och oro så blev det en riktigt trevlig kväll i Göteborg! God mat,trevligt sällskap och roliga aktiviteter. Det behövde jag. Dessutom besegrade jag mig själv genom att delta i alla aktiviteterna trots att jag egentligen tycker sådant är jättejobbigt. Tyvärr fick jag avstå den mekaniska tjuren för jag tror inte bebisen hade uppskattat det riktigt. Men nästa gång då jäklar!

20120128

Jag ska inte, ska inte, ska inte, ska inte! Kör en liten egen ramsa för att jag inte ska ge efter för mig själv, gåtfullt jag vet!

Jag har så mycket saker jag skulle vilja skriva egentligen men jag kan inte, det går inte. Jag borde inte känna som jag gör men jag gör det ändå.

Ibland vaknar jag upp och har sådana dagar som idag. Det känns som att alla är emot mig och jag står i krig helt ensam mot resterande 6 840 507 000 människor i världen. Inget lätt uppdrag direkt och ingen kamp man kan vinna.

Bäst att bygga sig en bunker ute i skogen eller liknande!

Allt är toppen hela tiden varje dag!

Varför svarar man alltid " jo tack, de är bra" när någon frågar hur det är? Hur dåligt jag än mår så svarar jag alltid att de är bra. Jag antar att det är för att man inte orkar med att svara på följdfrågorna som kommer om man säger hur det egentligen är. Dock hade det varit ganska kul att se reaktionen om man gav ett svar som "det är åt helvete" eller liknande. De flesta människor hade nog blivit väldigt ställda för man förväntar ju sig det där obligatoriska "det är bra" svaret.

En annan anledning är nog att det anses lite tabu att må dåligt. Man ska vara en stålmänniska som klarar av allt. Man ska aldrig visa sig svag, aldrig visa sina problem utåt osv. På ett sätt kan jag hålla med om det. Har man en dålig dag pga något som inträffat så ska det inte behöva gå ut över andra människor på så vis att man är sur och grinig mot någon som inte förtjänar det. Däremot måste man få lov att visa sig sårbar och ledsen inför andra. Det är inget fult med det, alla människor har mindre bra dagar.



"Everybody falls, everybody cries
Everybody feels like a nobody sometimes.
You get up again, give it one more try
Everybody's got what it takes on the inside".

Kloka ord från några välkända smörsångare.

In the jungle

Idag har bilen varit på service. Det känns alltid bra när han får lite omvårdnad för han är verkligen som en god vän.
Vissa dagar när livet känns halvtrist så hoppar jag in i bilen, drar på lite smörmusik på hög volym och trampar gasen i botten. Då sprids det genast ett stort léende på mina läppar.
Den dagen den bilen rullar bort från vår parkering som någon annans kommer jag känna stor sorg!

Vi har även kollat lite på barnvagn i dag. Käre barn vilken djungel! Det finns med tre hjul och fyra hjul, svängbara hjul och fasta hjul. Man kan köpa med en hård lift eller en mjuk lift. Ställbara handtag,luftfyllda däck ja ni ser ju. Kalaset går på allt mellan 5-15000 kronor. Jag blir helt matt bara av att höra allt!
Tur vi har gott om tid på oss att kolla upp allt som behöver fixas!


20120125 (26)

Just nu kan jag inte göra något annat än att le, hur blev det så här? Så himla oväntat, roligt och framför allt bra! :)

Jag har gjort en upptäckt! Jag har alltid sagt att jag behöver minst nio timmars sömn per natt för att inte bli ett monster. Men nu har jag inte sovit mer än sex timmar många nätter i rad och det har fungerat bra faktiskt! Jag är inte tröttare än vanligt på dagen och har man kul så behöver man inte sova ;).

Enya verkar nöjd över att få vila. Jag känner mig dock som världens sämsta häst"ägare" som inte rider henne.
Även om jag vet att det bara är nyttigt för henne och jag ser ju att hon mår bra så gnager det dåliga samvetet där inne. Därför är jag noga med att ta in henne och borsta, ge lite godis och massa kärlek varje dag för då känns det lite bättre!

Nu ska jag gå och dra täcket över huvudet och förtränga alla pinsamma saker! Hoppas att min tjocka, sura men ack så vackra katt gör mig sällskap!



Sleepless

In another life... Det är mitt i natten, ja snart morgon och jag kan inte sova. Jag önskar att det fanns en knapp att trycka på som gjorde att alla dåliga tankar rensas bort ur huvudet i alla fall för en liten stund. Och att samma knapp kunde få mig att vakna upp bara en morgon och få känna mig nöjd med mig själv och tänka "du är faktiskt rätt bra Caroline". Nu känner jag att tröttheten börjar ta överhanden. Dags att göra ett nytt sovförsök!

20120124

Idag är en sådan dag då jag inte vet hur jag ska förhålla mig till saker och människor. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Och hur mycket jag än försöker så kan jag inte få bort de negativa tankarna. Jag har sådana dagar ibland då jag tror att hela världen är emot just mig. Idag är en sådan dag. Idag är en dag då marcus blev morbror till en liten tjej. Stort grattis till syster Kajsa:-). Idag är en dag då jag sitter på casinot i göteborg då det spelas poker. Jag blir utstirrad av konstiga medelålders män och påsprungen av tanter. Idag är en sådan dag.

20120123

Jag gillar snön, jag gillar dock inte att det inte går att brodda min häst eftersom skorna är för slitna. Men jag passar helt enkelt på att ge henne en välförtjänt veckas vintervila i väntan på hovslagaren som kommer på måndag.

Dagen har varit bra även om den inte började bra. Jag hade en "vaknamedångestmorgon" dock släppte det fort och resten av dagen blev toppen.

Det är så roligt att göra människor glada! Speciellt fina, snälla människor som verkligen förtjänar det och framför allt uppskattar det. Det gjorde hela min dag!

I morgon väntar nya spännande äventyr, just nu är det roligt att vara jag (för det mesta).



Hittade en gammal bild på mig och Marcus från 2008 som jag tyckte var oerhört snygg ;)


Leva livet

Idag har jag fått mig en tankeställare!
Jag måste lära mig att uppskatta de fantastiska saker som jag har i mitt liv. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, dags att börja leva i nuet. 

De som står mig nära och som jag verkligen tycker om är friska och välmående, bara det gör ju att jag borde vakna upp varje morgon med ett léende :).
Jag har människor runt omkring mig som faktiskt på riktigt bryr sig om mig, det är också något att värdesätta och vara glad över!

Nej, nu är det dag att jag lär mig att inte haka upp mig på småsaker, slutar att oroa mig i onödan och framför allt ser framåt. Det är en lång resa dit men man måste börja någon gång!



Just as usual

Precis som vanligt när den första riktiga snön kommer så måste alla påpeka det. Det skrivs statusuppdateringar från säkert 75% av alla medlemmar och alla måste poängtera det vita som faller från skyn. Det är ju jättesnällt att mina medmänniskor vill dela med sig av som händer i världen men finns det inte viktigare saker att tala om då?

Precis som vanligt när den första riktiga snön kommer så blir alla trafikanter chockade och det talas om trafikkaos.
Ja, det är halt ute på vägen. Men har man en rätt utrustad bil och kör efter hur situationen ser ut så är det inga problem. Man får helt enkelt använda sitt sunda förnuft och har man inget sådant kanske man inte borde ha något körkort heller.
Sedan finns det ju alltid de som brister i sina omdömen, idioter finns det överallt.
Jag måste även tillägga att jag inte riktigt förstår vitsen med att köra på bredden så fort det blir halt, men det är väl jag som är gammal kanske.

Precis som vanligt när den första riktiga snön kommer så blir hästarna helt knäppa. Idag hade "någon" glömt stänga grindarna till en av hagarna när vi skulle släppa ut hästarna. Detta resulterade i att jag och Marcus fick spendera 30 minuter i det krafftiga snöfallet iklädda "finkläder" med att försöka fånga in tre stycken helgalna hästar som sprang runt som idioter och tyckte livet var toppen. Men de var ju glada och fick motion iallafall!





Bilder från en annan vinter då jag och Sandra gav oss ut på en ridtur i snöstomen.

20120120

ÅH vad jag önskar att du bara kunde förstå, vad mycket lättare allt skulle kännas då. (Eller så hade det inte blivit lättare alls, bara i mina drömmar).

Idag har det varit halt, riktigt halt. Men vi gav oss ändå i väg till ridhuset, min medryttare och jag ;).
Jag hade fått äran att få rida Tuva, den vackra vita springaren. Vilken trevlig häst! Fin i munnen och välriden. Alltid kul att sitta på någon annan häst ibland, man lär sig mycket på det.

I kväll får vi finbesök på Studenvägen, dags att svira på sig långklänningen och kostymen.
Hoppas ni får en bra helg!


This is me

Jag önskar så att jag kunde ta mod till mig och verkligen säga allt jag skulle behöva säga.
Men det går inte, jag kan inte och framför allt så vågar jag inte. Allt man gör och säger kan få konsekvenser och jag är sådan som människa att jag ska vara "förnuftig" hela tiden. Inte göra impulsiva saker, inte sätta mig i jobbiga situationer osv.

Jag önskar också att jag vågade fråga saker som jag verkligen funderar över. Jag går ofta omkring och undrar om jag gjort något fel. Har någon en dålig dag och inte är på sitt bästa humör så beror det på mig. Jag analyserar allt som människor säger till mig och tolkar det alltid till det värsta tänkbara. Varför inte bara fråga rakt ut, jo för att sanningen skrämmer mig alldeles för mycket.

Allt grundar sig antagligen i min osäkerhet på mig själv. Jag tycker helt enkelt inte om mig själv. Det behöver man inte göra heller men det underlättar ju i relationer till andra människor!

Life can be great

Dagarna går fort och jag mår bättre än på länge. Jag hade inte ens vågat hoppas på att jag någonsin skulle må så här bra igen. Bäst att ta vara på tiden och ha roligt tillsammans med roliga människor och mina underbara djur.
Jag är alldeles för dålig på det, att ta vara på tiden när allt faktiskt är bra. Det är ju helt idiotiskt! Så nu ska det bli ändring på det. Jag ska verkligen försöka att inte oroa mig över saker som inte hänt och njuta av varenda dag,timme, sekund som är fri från oro och ångest! Det är ju mycket roligare att skratta och ha kul!

Nu ska jag dock ägna mig åt något utav det bästa som finns, sova!




Ett minnesvärt ögonblick. Ett utav de bästa ställena på jorden och två av de bästa varelserna som lever på den :)

In my mind

Trött och sliten men glad ändå!

Vädret är fint och jag ska strax ge mig av till stallet till min lilla häst för en tur i det fina vädret. Kvalitetstid kallas det, jag älskar att vara i stallet, det är det bästa som finns!

Oj, nu fick jag bråttom, ha en bra dag alla!


I make my own choices

Idag var tanken att jag & Enya skulle ta en tur till den sk:militärbacken.  Det är en jättelång grusbacke i skogen där hästarna verkligen kan sträcka ut och springa av sig all överskottsenergi vilket hon verkligen behöver för tillfället.
Vi fick  dock ändra våra planer då jag hörde att det var några som höll på med motorsågar just där vi skulle rida. Är det något jag vet som Enya avskyr och är riktigt rädd för så är det just motorsågar och som läget är så vill jag inte riskera något i onödan. Därför tog vi i stället en annan lite kortare och lugnare tur.

Hon är verkligen rolig den hästen hon vet precis vilka sträckor som hon brukar få springa fort på och där är det liksom ingen idé att ens försöka samla upp henne. Istället kör hon sin egna taktik med huvudet rakt upp och öronen så mycket spetsade framåt åt de nästan går ihop. Haha, man kan inget annat än att älska henne!

Jag tänkte på det lite mer med att vissa tycker att man inte bör rida när man är gravid. Jag kan bara tala för mig själv och jag hade förmodligen blivit helt deprimerad om jag var tvungen att hålla upp med det så länge när jag mår bra. Enya är en del av mitt liv och jag mår bra av att vara med henne och vara ute och rida. Jag vill inte sluta leva bara för att jag ska bli mamma, då hade jag inte kunnat uppskatta att vara gravid. Däremot tar jag inte längre några onödiga risker när jag rider. Jag hoppar inte, jag undviker att rida på vissa ställen med andra hästar där jag vet att hon kan bli väldigt taggad osv.




Livskvalitet!


Tack <3

Tack alla gulliga människor som grattat oss :)

Jag vill dock poängtera att jag inte kommer göra denna blogg till en "gravid-blogg", jag vill inte ha det så och jag vet en som skulle strypa mig om jag börjar lägga upp diverse magbilder och skriva om gravid-krämpor ;). Däremot kommer det säkert nämnas saker omkring ibland. Det är ju svårt att låta bli eftersom det blir en stor del av mitt liv.

En sak till som jag vill klargöra är att ja, jag rider fortfarande min häst och planerar att göra det så länge det känns okej för mig. Det är inte skadligt för barnet på något sätt. Visst, jag kan ramla av men jag kan också ramla ner för trappan, krocka med bilen eller få en hylla över mig inne i affären ;). Jag vill alltså inte höra diverse moralpredikningar om att jag gör fel som fortsätter rida. Har någon problem med det så ring Poolia!


:)

Eftersom allt sprider sig som en löpeld i lilla Varberg så är det väl lika bra att berätta för mina kära bloggläsare att vi ska bli föräldrar :).
I början på juni kikar det förhoppningsvis ut en liten mini-Marcus eller mini-Caroline :).


Stupid girl

Jag önskar att jag vore en mer öppen person som kunde säga precis vad jag tycker, tänker och känner. Visst, det kan ju få sina konsekvenser men tänk så skönt att slippa gå omkring och hålla på saker!

Jag önskar också att jag kunde ha lite mer tro på mig själv. Eller rättare sagt, sluta tro att varenda människa tycker illa om mig, pratar illa bakom min rygg, vill mig illa, etc. Alla människor är inte elaka även om det finns många puckon där ute med.
Allt jag egentligen vill är att bli omtyckt för den jag är, men hur ska jag kunna bli det när jag inte vågar vara den jag är? Den ekvationen går liksom inte ihop.

Obsevera att detta inte alls var menat som något "tyck synd om mig" inlägg alls. Jag blir bara så förbannad på mig själv för att jag är sådan. Jag vill inte vara sådan. Jag vill vara den jag var förr. Glad, rolig, öppen och spontan. Hur gör man?!

:'(

Ibland känner jag bara för att lägga mig ner och skrika. Just nu är ett sådant tillfälle. God natt!

Words of wisdom

Det var hemskt vad många som ville läsa min blogg idag. Det kanske blir så när man lägger ut en bild på en lokal kändis;-).

Just nu för tillfället ligger jag i sängen och funderar. Jag har de senaste dagarna förstått att man inte behöver ta allt så allvarligt och att man inte behöver gå omkring och vara sur på människor i tid och otid. Det är ju naturligtvis helt sant och något som är värt att tänka på. Dock kan jag inte efter den här dagen bara bita ihop och se glad ut. Orättvisor och människor som tror de kan bestämma allt själva går bara inte att acceptera i mina ögon. Med detta sagt ska jag nu försöka glömma min irritation och sova ett par timmar. I morgon är en ny dag med nya äventyr!

Happy days!

Tänk vad allt kan förändras snabbt och tänk vad man återigen kan ha fel uppfattning om människor.
Framförallt tänk vad roligt livet kan vara ibland och så många fina och roliga människor som det finns som man kan lära känna.

Just nu är jag glad och tillfreds på alla sätt och det är en så himla skön känsla :).

Enya verkar också glad och nöjd och hon har återigen visat på vilken snäll häst hon verkligen är.
Vi har haft besök i stallet och eftersom Enya är just så snäll fick han rida en tur på henne :).



Gabriel & Enya, Jag och Carmen. Sandra bakom kameran.


Välkommen nytt år och nya möjligheter

Gott nytt 2012 alla fina människor!

Det nya året har hittills börjat bra och jag mår bättre än på länge. Jag vågar knappt skriva det för då händer det väl något katrofartad snabbare än jag kan ana.

2011 var på många sätt ett helvetes-år där jag flertalet gånger var övertygad om att jag skulle ge upp på riktigt. Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde i perioder under våren.
Det har även varit på många sätt ett fantastiskt år där jag kommit nära människor som nu betyder oerhört mycket för mig och det känns som att jag äntligen har påbörjat jobbet med att finna mig själv. 

Nyårsafton spenderades med två goda vänner (och Marcus såklart). God mat och trevligt sällskap. Jag var chaufför kvällen till ära och släppte även in hästar. Därför slapp jag vakna upp bakfull i går vilket var helt underbart!!

Idag tittar (tittade) solen fram och det verkar inte blåsa storm heller. Får nog passa på att rida en lång runda så Enya får springa av sig lite. Det kan hon behöva!



Mars/april-2011, min allra bästa vän <3

RSS 2.0