Movietime

Här kommer filmen från tävlingen


A hard work,work

Ska försöka mig på ett seriöst blioogginlägg nu. Det blir lite si och så med bloggandet för tillfället. De små stunderna jag har tid att sitta framför datorn ägnar jag helt enkelt åt andra saker såsom spioneri t.ex :)
Helgen har bestått av jobb,hästar och regn. Inte så intresant att skriva om kanske.
I helgen har även min älskade sambo varit oerhört duktig och kommit på 64:e plats av ca:1600 deltagare i pokersm. Han har talang min man även om jag ibland tycker att det är extremt tråkigt när han sitter och knappar på datorn, men det är sådant man får tåla när mannen ska bli pokerproffs ;)

I går var det även dags för Sorayas tävlingdebut (dock inte med mig på ryggen). Lokaltävling i Susedalen. Undra just vem som var mest nervös, jag,Louise eller hästen. Jag tror att det var jag.
Soraya var spänd på framridningen,slog bakut och grejade och jag ville sjunka genom jorden. Väl inte på banan skötte hon sig dock super. Lugnt och sansat och fina språng. Blev en rivning i vardera klassen på 90 och 1m men jag är jättenöjd med henne. För en månad sedan var hästen inte ens ridbar så det kan bara bli bättre. Hoppas nu bara att någon vill köpa henne snart också!

Nu är det måndag igen och dags för en ny arbetsvecka. Den kommer dock bli lite lugnare än föregående. Ska hämta hö i morgon, det är alltid intressant!

Vännen min <3

Hej och hå. Jag har ont under min tunga, hur får man det?

Jag är trött och har en massa träningsvärk. Jag saknar min häst så mycket att det verkligen gör fysiskt ont. Idag blev jag även tvungen att plocka igenom alla mina saker i min garderob. Det var jobbigt och känslosamt. Jag har knappt slängt någonting sedan jag började ta hand om Mis för tre år sedan. Jag har gamla borstar,grimmor m.m och som det är nu så kan jag verkligen inte slänga det.
Jag vet inte vad jag vill med allt, jag vill sälja Soraya och jag vill kunna rida men vill jag ha en egen häst? Jag får ju ändå aldrig min fina lilla förvuxna ponny tillbaka, vad är då meningen? Det är konstigt men just nu så saknar jag henne mer än någonsin. Jag kan inte beskriva det, det gör bara ont.
Jag vill utveckla min ridning, att rida dressyr på en mjuk och lyhörd häst är en av de bästa känslorna i världen. Jag älskar att vara nära hästen och att rida för mig är att verkligen samarbeta med hästen, men just nu känns ingenting roligt. Jag vill bara ha dig tillbaka min vackra,mjuka,lojala bästis.


Weak muscles

Jag orkar inte uppdatera för jag jobbar,jobbar och jobbar. Okej, jag överdrev lite men jag har mycket mer att stå i än vanligt. Men det går bra. Dock har jag extremt ont i varenda muskel jag har. Både p.g.a att jag red dressyrlektion på en utav ridskolehästarna för en jätteduktig tränare och för att jag hjälpte världens bästa  stallägare att bära ner TUNGA garderober i källaren. Det var nog ibland det jobbigaste jag gjort, men jag var macho och bet ihop. Jag kan liksom inte visa att det var jobbigt, men sedan kunde jag knappt vrida om nyckeln till bilen så trött var jag i musklerna. Haha, men det är bra, jag behöver träna lite!

Annars är allt som vanligt, Soraya ska ut och tävla på söndag och jag som matte är nervös. Hoppas hon sköter sig den lilla damen. Annars blir det vatten och bröd en hel vecka för hennes del.
 
Nu ska jag kolla på Dr Mc.Dreamy och äta pipparkakor.



Dr Mc.Dreamy

Sean banan

Jag är trött, kan inte någon bara köpa min häst nu så jag blir av med henne? Det låter hemskt jag vet men jag vill ha en häst jag kan ge mig ut i skogen på, träna dressyr med, tycka om och ha roligt med helt enkelt. Soraya behöver komma till någon som är tuff och som vill hoppa mycket. Låter inte som jag direkt...

Här är klippet jag pratade om Sandra, detta är humor!

A new star is born

Satan vad trött jag är. Jag klarar verkligen inte av att gå upp tidigt på morgonen!

Nu har jag och Marcus sett klart alla filmerna om Johan Falck. Det känns lite ledsamt. Det är bra filmer, mycket bättre än Beck. Framför allt är dom bra för att sveriges nya stjärna är med i dom, Joel Kinnaman. Vilken talang,vilket skådespeleri, helt fantastiskt! Han lyckas verkligen beröra mig i sin roll och ändå spelar han en halvkriminell gangster.
Se filmerna så förstår ni!




Joel Kinnaman i rollen som Frank Wagner

Frihet

Ibland säger folk till mig att jag är så arg och irriterad i min blogg. Det stämmer! Anledningen är att jag har min blogg till just precis detta, att uttycka mig.
Att bara skriva inlägg om vad jag gjort på dagen och ätit till frukost känner jag inte skulle ge mig så speciellt mycket.
Tyvärr är det också så att saker och ting oftare retar upp mig under dagen än att göra mig riktigt glad. Men när det händer att jag blir riktigt glad över något då skriver jag det med!

Dagens  största irritationsmoment uppkom av att jag som vanligt surfade runt på en av mina favoritsidor
Bukefalos
och råkade komma in på den här tråden http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=999926.
När jag läser sådant blir jag bara så fruktansvärt ledsen. Varför får pengar bestämma så mycket? Tror dom verkligen på fullaste allvar att det är på det viset en häst vill leva?
Jag satt en gång och diskuterade just detta med en tjej som jobbar åt en av sveriges bästa ryttare. Hon berättade då för mig att vissa utav dennes hästar får gå ute någon timma om dagen i små grushagar naturligtvis med full skyddsutrustning på. De allra mest "värdefulla" hästarna får dock inte gå ut alls eftersom de då kan skada sig.
Det värsta av allt är att dessa hästar tydligen är så "störda" att de absolut roligaste de vet är när de får gå i skrittmaskinen en timme varje dag. Detta går faktiskt att likna vid ett barn som får sitta inlåst på en toalett dygnet runt i 10 år. Om han eller hon sedan fick komma ut i vardagsrummet en timme om dagen klart det hade varit höjdpunkten.
Nej, jag tror det är dags att snabba på den där lagstadgan som funnits på tal så länge nu. Där det helt enkelt ska bli olagligt att inte låta hästarna få vara ute en viss tid varje dag. För min åsikt är iallafall att hästarna skiter fullständigt i massager,solarium,simbassänger m.m, de vill bara vara hästar.
Det är människans skyldighet att försöka göra så att hästarna får leva så naturligt som möjligt. Naturligtvis med god omsorg,bra mat,rätt utrustning m.m

Ingen människa har rätt att se en häst som sin "pengamaskin". Det är en levande varelse du har ansvar för. Ett djur som också har instinkter,känslor och viljor, precis som vi. Kom ihåg att den villkorslösa kärleken du kan få av din häst är en utav de bästa känslorna på jorden!


Passa er

Jag orkar inte, jag ORKAR verkligen inte.  Ibland önskar jag att det vore lagligt att slåss, satan vad jag hade varit i fightartagen då. jag blir som Hulken när jag är riktigt förbannad nämligen. Jag får muskler som honom och blir grön i ansiktet av avsky. Passa er för att reta upp mig i en mörk gränd ;)
Jag ska skaffa mig en egen värld att leva i där bara människor som tycker som jag får bo, det hade varit en bra,lugn och harmonisk värld det. Synd bara att jag inte är lika rik som Bill Gates är.
Nej, det kanske är dags att jag blir lite seriös här..
Det pågår mycket just nu. Många tankar som snurrar i mitt huvud. Konflikter som behöver lösas, men som jag nämnt ovan så orkar jag inte. Jag vill bara ta det lugnt,umgås med lättsamma människor som vill andra väl och så vill jag äta choklad. Kan det vara så svårt att förstå?



You're the one

Känner man sig lite krasslig är det bra att ha en sambo som inte är rädd för att anta nya utmaningar!


Han är toppen min man, duktig också!

Sorkelito

Idag har jag ridit min häst. Ja ni läste rätt. När beridaren ligger hemma i någon slags vinterkräksjuka och hästen måste ridas då finns det inte mycket till val. Jag bet ihop och tänkte att jag är ju redan döende i den här influensaskiten så då kan man man ju lika gärna utmana ödet! Jag överlevde, hon var snäll men Gud så nervös jag var. Vi skrittade och travade i ridhuset, galoppen lämnar vi åt Louise. Soraya skötte sig riktigt bra men som jag sagt innan så litar jag inte på henne så det blev ingen rolig ridtur!

Ikväll blir det stallmöte. Skepp-ohoj!

Feelings

Jag har julkänslor och de blev inte mindre när jag gick in på denna sidan
http://www.raddajulen.nu/

Ge mig en kopp glögg,en pepparkaka,lite snö och en tomte nu :)

Oink

hej, ska försöka orka med att skriva ett inlägg. Jag har legat sjuk i ett par dagar,riktigt sjuk. I går gjorde ansträngningen att gå mellan sägen och soffan mig alldeles genomsvett. Idag känner jag mig något piggare.
Under de här dagarna jag legat sjuk så är det minst tio personer som har frågat om jag har "svininfluensan". Hur ska jag veta detta? Nej, jag har inte börjat få uppåtnäsa och ingen knorr vad jag sett än så länge. Jag tror helt enkelt att jag råkat ut för ett helt vanligt hederligt virus. Sådana finns faktiskt fortfarande, tro det eller ej. Nöff,nöff

Annars händer det inte så mcket. Soraya lever och är välmående och Louise rider henne. Det går framåt och hon är riktigt fin den lilla hästen. Igår försökte hon inte ens äta upp mig när ag skulle rätta till täcket när hon åt :)

Nu ska jag duscha och vila igen,snörvel och slem..

Don't push me

Jag är snorig har ont i magen och har ont i halsen. Jag har säkert åkt på grisen. Tacka Gud för nässprayen och bamylen.

Idag är det fyra månader sedan Misan hoppade över staketet till Trapalanda. Känns konstigt när man tänker på det. Hon kommer verkligen aldrig att komma tillbaka.

Ne usch nu blev jag sentimental och nedstämd vilket jag i och för sig redan var för att vissa idioter fått mig jävligt irriterad. (nej, ingen som läser här behöver ta åt sig). Jag är trött på hur en del beter sig och det finns gränser. No morse Mrs nicegirl nu inte. Kan du så kan jag :) Folk tror ofta det om mig att jag inte kan bli arg på riktigt, tro mig det kan jag, det händer inte ofta men när det gör det bör man inte stå i närheten.

Det blev ingen fest för mig ikväll men det var nog lika bra det....


God natt

Du gamla du fria

Jag orkar inte blogga men jag gör det ändå, jag håller på att bli sjuk och det är synd om mig bara så ni vet!

Idag har jag och Marcus varit på roadtrip till Danmark. Det slog mig hur annorlunda allt blir bara man kör över en bro

*Vägarna är skitdåliga verkligen, lagade överallt. Satan vad bra vägar vi har i Sverige

*Man fattar nada av vad någon säger

*Inne på toaletten på statoil fanns en uppsamlingsbehållare för använda kanyler och sprutor, detta gjorde mig livrädd

*Utanför statoil i deras tvätthall satt ett par människor och drack och rökte. Jättekonstigt, det skulle aldrig hända i Sverige

*Det finns sprit öööööverallt


Jag börjar tycka om Sverige, det är tryggt och inskränkt här.

nyfikna i en strut

Det är en del som har frågat som är nyfikna!

Här är annonsen:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=296784

Nu ska Soraya få nya skor!

Frank

Händelserik dag!

Gick upp tidigt som vanligt, Louise tycker tydligen att det är roligt att dra upp mig ur min sköna varma säng. Jag begav mig halvt sovandes till bilen och styrde kosan mot Tvååker, destination stallet.
Soraya skulle ju klippas idag och jag var lite orolig för detta.
När jag kliver in i stallet så står damerna Börgesson i fullt sjå med att klippa och hästen? Ja hon står och sover! Haha, jag fick en chock!
Det stod även hoppning på schemat och Soraya var hur duktig som helst. Hoppade iaf 1.10 idag och det var inga som helst problem :). Jag hoppade även ett hinder på kanske 40 cm med louises häst. Jag är mäkta stolt över detta!

När jag var i färd med att åka hem så skickade Sandra ett sms och sa att om jag ville fick jag rida Frank. Efter noga övervägande så kände jag att detta hade varit roligt. Jag bestämde mig för att rida ut (Carmen kan vara lite bestämd i vissa situationer då). Hon försökte vända och gå hem ett par gånger men det var ingen fara. Har man suttit på Soraya så är man inte så rädd för annat sedan ;). Vi red min och misans favoritrunda och det var supermysigt. Vi galopperade upp för backen och jag kände för första gången sedan Misan dog ren lycka på hästyggen. Fina Carmen <3

Lite bilder från ridturen


Carmen i den höstiga skogen


Vi gick en tipspromenad och Carmen var otroligt fokuserad


Carmen var trött och nöjd efter all fysisk och intellektuell ansträngning  och firade friheten på detta sätt. Naturligtvis i den lerigaste delan utav hagen!


Film

Nu har jag gjort en film och laddat upp på Soraya där hon hoppar så att ev köpare kan kolla lite på henne.



Rajdidaj

long time no see.
Jag har jobbat i stallet i två dagar nu och det känns i kroppen. Mocka skit är bra för själen! Något som dock inte är bra för själen är att gå upp tidigt. Fy för i satan vad trött jag var i morse. Jag kämpade verkligen för att hålla mig vaken den drygt tio minuter långta bilfärden till jobbet. Jag var nära att bli tvungen att stanna bilen och slumra ett par minuter men jag lyckades hålla mig vaken hela vägen. Då är det illa! Jag har nu en gång för alla konstaterat att jag inte är någon morgonmänniska.

Soraya är nu ute på annons och så fin hon har blivit. Hon har skött sig galant nu det sista. I morgon blir det klippning och hoppning för hennes del. För min del blir det att nervöst kolla på och att rida louises häst. Det känns tryggt,det gillar jag!

A quicky

Det känns som att jag inte kan skriva vad jag vill här längre.

Helgen har varit bra och mysig. I går var vi i Göteborg jag och Marcus, vi var ute och åt och var sedan på bio.
Det mest fantastiska med detta var att folk applåderade (!?) när filmen var slut. Precis som du varnade mig för Sandra. Varför gör man detta? Det är ju inte direkt så att MJ hör applåderna där uppe i himmelen eller? Hmm...mycket suspekt betéende om ni frågar mig.

Hur går det då med Soraya? Ja vad ska jag säga. Louise red lektion på henne idag och hon var duktig, riktigt fin. Det artar sig och hon kommer med all säkerhet bli en superhäst men inte till mig. Jag har bestämt mig, det känns inte rätt och då är det varken rätt för henne eller mig. Hon är till salu och är det någon som vill ha henne så hör av er!

Me,myself and I

När människor som borde stå vid ens sida inte gör det så inser man att man aldrig kan lita på någon annan än sig själv. Det gör ont, men sådant är tydligen livet.


"Its all about the he says she says bullshit
I think you better quit
Lettin' shit slip
Or you'll be leavin with a fat lip
Its all about the he says she says bullshit
I think you better quit talkin that shit
(Punk, so come and get it)
Its just one of those days
Feelin' like a freight train
First one to complain
Leaves with a blood stain
Damn right I'm a maniac
You better watch your back
Cuz I'm fuckin' up your program
And if your stuck up
You just lucked up
Next in line to get fucked up
Your best bet is to stay away motherfucker
Its just one of those days!! "




no coments

Har inte skrivit på ett par dagar, jag orkar helt enkelt inte. Jag mår inte speciellt bra just nu. Jag har begått det största misstaget i mitt liv när jag köpte den hästen. Jag kommer förmodligen aldrig att bli av med henne och då står jag där utan pengar och utan möjlighet att köpa någon ny häst. Om detta skulle inträffa då har jag bestämrt mig för att lägga ner allt som har med hästar att göra, jag orkar inte med ett bakslag till.
Därför går jag runt med en konstant klump i magen och spänningshuvudvärk för tillfället vilket gör mig till en mer tråkig människa än vanligt.

Detta är vad som sker mina damer och herrar, detta är vad all min energi går åt till för tillfället.
Hoppas ni har det bättre!

No respect

Det är inte lätt när det är svårt.

Livet går upp och ner och just nu är väl det största problemet att jag vill ha en häst att rida. Jag längtar efter att rida ut i skogen. Hur kul är det att ha en häst men det enda man gör är att skyffla skit åt den? Det man dessutom får till tack av hästjäkeln är att hon försöker attackera en....

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva om. Det händer inget speciellt. Jag sover,är i stallet,jobbar,äter,sitter här och sedan sover jag igen. Jag trivs bra med detta men det ger mig ju inte direkt något spännande att skriva om!

Förresten, min kompis Sandra är i desperat behov av hjälp!

http://sandrastrandberg.blogg.se/2009/november/hjalp.html#comment

"What goes around comes around"

Det är bannemej inte enkelt att leva. Jag saknar min bästa vän så fruktansvärt mycket. Jag vill bara gosa in mig i hennes björnpäls, njuta av när hon blåser sin varma luft på mig, eller bara vara ute och skritta barbacka och känna mig helt trygg. Detta är något jag aldrig kommer få uppleva igen och det gör så ont att bara tänka på det.

Situationen jag är i nu är inte speciellt rolig. Jag står där med en häst som kostar mig tusentals kronor varje månad som jag inte ens kan rida på. Hon fullkomligt hatar mig och jag kan väl inte direkt påstå att jag är överförtjust i henne heller. Ska jag vara ärlig så vill jag mest bara bli av med henne. Få sålt henne till någon som klarar av henne.
Jag saknar att kunna vara ute i skogen på hästryggen varje dag, jag är ju van vid det. Som det är nu så har jag nästan en klump i magen över att behöva åka ut till stallet. Jag är oerhört tacksam för att Louise vill rida henne åt mig!

Helgen har i övrigt varit okej. Egocentriska människor har besvärat mig en del men jag har sagt ifrån, men om det klickade till i hjärnkontoret det tvivlar jag på. Det är nog oftast så med den typen utav människor att de är så fruktansvärt upptagna utav sig själva att de inte lägger märke till att de sårar andra på kuppen. Man kan ju alltid hoppas att de kommer till insikt någon gång, risken är nog bara att det då är för sent.
De får stå där ensamma med "skägget i brevlådan".
"what goes around,comes around you'll see".

Bort med packet

Jag finner inga ord längre, det finns verkligen inget att säga. Tragiskt. Hur kan man bli sådan?

I går satte jag mig i lugnan ro och skulle tillsammans med Marcus försöka titta på Idol. Själva programmet är det inga större fel på men Peter Jihde gör ju det olidligt. Han kan inte tala rent,drar meningslösa skämt, han flaxar med armarna och till råga på allt så mobbar han deltagarna. Den stackars tjejen har inte bott så länge i sverige,hon försöker göra sitt bästa när hon talar.  Hon lyckas inte uttala ett ord korrekt och ja då hånar tönten henne. Vad är meningen med det? Värsta formen av förnedringstv! Det är så fruktansvärt att se på att jag måste gräva in naglarna i skinnet, jag skäms verkligen över honom. Sätt tillbaka honom på sporten igen och plocka in någon kompetent programledare i stället som kan variera sig lite och framför allt någon som inte förnedrar andra människor inför halva sveriges befolkning.


RSS 2.0