Dressage

Nu är det dags att sätta igång att träna med Enya. Målet vi har är i en lokal dressyrtävling på hemmaklubben den 17 aprilVi har bara varit ute och skrittat i över en vecka och hon har varit hur fin som helst. För bara ett par månader sedan var hon omöjlig att överhuvudtaget få att jobba i skritt ute så framåt går det! Har också inhandlat ett nytt foder till henne. Man märker att hon är helt på tårna när hon äter havre, hon trippar ju fram med inslag av studs. Så nu ska jag testa ett annat foder i pelletsform som inte innehåller så mycket havre så får vi se vad hon tycker om det! 
Det hade ju varit en fördel om vädret kunde bestämma sig bara, antingen massor av snö som man kan rida i eller så får det smälta bort helt och inte frysa på så att man kan rida ute på riktigt. Enya behöver ut och galoppera av sig ordentligt!!


Foto:Enya Sturesson


Decisions

Livet är verkligen oförutsägbart men människor är faktiskt ganska förutsägbara varelser. Jag kan ogtast redan innan någon säger en sak förutspå att personen ska säga just det. Människor är också väldigt primitiva djur, de ser alltid först och främst till sitt eget bästa. Tänk efter så ser ni själva att det är sant. Sedan finns det ju naturligtvis mer eller mindre egocentriska människor.

Jag känner mig en aning förvirrad av saker och ting, mer än vanligt faktiskt. Jag vill säga vad jag tycker och tänker men på något konstigt sätt så klarar jag inte av det. Jag är rädd för konsekvenserna. Jag har aldrig klarat av att ta beslut, speciellt inte svåra och livsavgörande. Hur fixar man det?


Everyday

Okej, glöm det jag sa igår, jag lider nog av måndagsångest med. Eller rättare sagt så lider jag snarare av "låtahästenvilaångest". Enya har blivit riden åtta dagar i rad, visserligen bara i skritt men ändå. Jag måste lära mig att hon inte dör av att stå någon dag ibland snarare tvärtom. Dock så sa veterinären till mig att Enya är en häst som ska ridas mycket, i princip varje dag så hon inte blir stel. Men idag ska hon få stå för jag tänkte ägna dagen åt min sambo. Hoppas att vi kan hitta på något kul!

Jag hör av mig sedan. Ha en bra dag allihop!

Cry Baby

Jag försöker mig på att skriva ett inlägg från mobilen men det kan ibland vara lättare sagt än gjort. Varför är det alltid de snygga som måste dö i filmer undrar jag. Jag får verkligen bestående men utav att se tex Leonardo Dicaprio dö. Därför tittar jag nu inte på slutet på filmen jag sett på de sista tre timmarna. Marcus spelar poker och jag hoppas på miljonerna. Tänk vad annorlunda livet skulle kunna vara om man bara hade en massa pengar. Vad hade ni gjort om ni blev miljonärer? Jag vet vad som hade varit det första jag gjort men det håller jag av säkerhetsskäl för mig själv. Jag har egentligen massa saker jag velat göra i livet, jag har haft massa drömmar och planer men de har inte blivit av. Mina problem har hindrat mig tyvärr. Men det är väl inte för sent? Jag är ju inte död än!

Sunday bloody sunday

Det är söndag idag och söndag är för mig en ångestdag. Jag vet inte varför och jag kan inte sätta fingret exakt på vad det är heller men jag vaknar alltid upp med ångest på söndagar. Jag tror det är för att allt är så konstigt på söndagar. Det är som att hela Varberg går på någon slags sparlåga. Dessutom är alla och då menar jag verkligen alla pensionärer och barnfamiljer ute och går eller kör bil på söndagar, bara den vetskapen i sig kan ju ge vem som helst ångest.

Dagen har dock varit bättre än vad jag trodde. Härligt väder,mysig uteritt med Sandra och Carmen och vågen på Coop visade glädjande siffror. Äntligen börjar det hända något igen! Det behövs när motivationen tryter och musklerna ömmar.
Just nu så skulle jag kunna göra nästan vad som helst för en semla med mycket grädde på. Käre barn vad jag vill ha en semla, hjälp mig någon innan jag ger efter för dessa sockerdemoner!


Run Forrest, run!

Dagens lunch bestod utav en halv avokado,ett ägg, en apelsin och en mugg thailändskt Mullberryte.
Inte direkt det mest kulinariska man kan äta kanske men inte mycket kolhydrater. Mullberryte ska dessutom vara bra för ämnesomsättningen så det passar ju bra men det smakar ungefär som mossa.

Var ute och sprang en sväng själv innan också. Jag har ju alltid idiotförklarat människor som springer tills de spyr i princip. Idag höll jag själv på att göra det. Men jag är så inihelvete envis så ger mig det gör jag aldrig. Dock lyckades jag hålla kvar maten i magen och kom fram till min slutdestination relativt välmående!

Questions

Nu ska jag vara så seriös att jag faktiskt ska svara på två läsarfrågor ;)

ÅÅÅÅÅ nu blir jag avis: Hur var det att stå sååå nära han, han är såå snygg.Var träffade du honom.
Kan förstå att detta Bara måste varit en härlig känsla att tänka tillbaka på Kram

Svar: Jag har träffat Danny flertalet gånger bla när han turnerade precis efter han var med i Idol. Första gången var i Kinna (!?) där han uppträdde och efteråt åt vi hamburgare och snackade skit jag,min kompis,Danny och hans kompis. Han är verkligen snygg det håller jag med om ;) men också väldigt snäll,rolig och trevlig! Nu var det lääängesedan jag såg honom sist tror det var ett år sedan om jag inte minns fel men trots deta kommer han fortfarande ihåg mig, 14-is tanten ;)


Haha så det e danny som gäller nu igen! ;-) var han inte dum?

Svar: Jo, han har varit lite dum iallafall i sällskap med de andra två töntarna ;). Men nu väcks ju som sagt fjortiskänslorna igen och hoppet om att han kanske blir som han var innan igen!! Så nu Sandy får du passa dig för nu kanske du får åka med ut på spelningar ;)



Kinna 2006 ???

Att människor kan vara så hemska

Jag har vridit om tiden helt knasigt idag. Gick upp 6.35 åkte tilll stallet, släppte ut hästar,mockade och red. Var hemma strax innan tio och åt frukost. Somnade vid 11.30 och vaknade tre timmar senare. Nu känner jag mig helt matt verkligen. Förstår inte ens hur jag ska orka ta mig upp ur soffan de närmsta timmarna.

Igår kväll fick jag reda på massa nya saker om min förra häst Soraya. Jag blir så ledsen att jag får ont i hjärtat av att höra hur mycket jobbiga saker den hästen har varit med om. Att dessutom ljuga så mycket som ägaren innan mig gjorde är helt fruktansvärt. Hon sa till mig att hästen var snäll så vida man inte krävde en massa av henne då kunde hon kicka lite. Verkligheten var ju som ni vet någon helt annan. I går fick jag reda på av tjejen i holland som red in Soraya att detta betéende började redan vid femårs-ålder. Tjejen som sålde henne till mig ljög alltså mig rätt upp i ansiktet bara för att få sålt hästen. Bara att göra så mot en annan människa är ju en sak men att göra så mot hästen är helt obegripligt och oförlåtligt.
Hur som helst så har ju Soraya fått somna in och har inte ont längre vilket känns extra skönt nu när man verkligen vet vilket helvete hon gått igenom!


Resident evil

Har precis sett en film som hette "Unthinkable". Jag vet inte vad jag tyckte. Den innehåller vissa scener som jag nästan inte klarar av att se.

Tortyr är verkligen något utav det värsta som finns på denna jord. Jag kommer inte skriva några exempel eftersom jag vet att det finns barn och ungdomar som läser min blogg, men jag förstår inte hur man som människa kan utföra något sådant.
Människor kan verkligen vara så fruktansvärt onda så det inte ens finns ord nog för att beskriva det.

Usch, nu ska jag lägga mig och hoppas att jag kan sova utan att för mycket hemska tankar snurrar i mitt huvud. Jag får väl tänka på Danny i stället ;)

En fjortis är pånytt-född

Helt plötsligt blev Caroline 14 år igen. Vad är det med den där grabben som lyckas göra det varja gång?

Grabben jag talar om är ju såklart Danny. De sista åren då han satsat på E.M.D har jag inte direkt lyssnat eller tittat på framträdanden. Jag gillar inte de andra två "bihangen" så enkelt är det. Men nu verkar det som att han äntligen ska göra lite eget material! Iallafall fick jag för mig att skriva ett inlägg på hans Facebook och döm av min förvåning när han svarade på det!? DÅ i den sekunden blev 27-åriga Caroline 14 år igen.



Theese foolish games

Hela omgivningen är helt turbulent just nu. Alla pratar om alla. Säger man något så vet man inte vem som får reda på det och för det vidare till någon annan OCH då  dessutom lägger på lite extra "touch" till det man berättat. Det blir en höna av en fjäder som man kan uttrycka det.

Jag tycker inte om att vara ovän med människor. Jag vill att alla ska vara nöjda och glada men jag vill också att saker och ting ska vara rättvist och att regler är till för att följas utav alla parter. Det är inte lätt alltid att hålla sams men som vuxen måste man som sagt acceptera och respektera varandra, hur olika man är och hur olika man än tycker om saker.
Från och med nu har jag lovat mig själv att försöka att inte skapa förutfattade meningar om människor jag inte känner. Alla människor är värda en chans, vad än andra människor tycker om personen i fråga!

Ta hand om varandra!

Screw you

Jag vet att en del blir så upprörda när jag "klagar" i min blogg men ni kan sluta läsa det här inlägget just nu då!

Jag är så satans trött på det här livet nu. Trött på människor som är falska, fega och som tror de är mer värda än andra! Hade det inte varit för dessa människor hade jag inte behövt känna såhär. Att några enstaka personer kan få en männsika att känna sig så enormt jävla värdelös är helt ofattbart. Jag har en sjukdom som gör att jag mår såhär, det är inte något jag hittar på eller något jag valt själv.

Nu ska jag bara orka ta tag i all skit och ta alla beslut som måste fattas. En förändring måste iallafall ske, innan jag bryter ihop totalt.

God natt

Turn back time

Om man bara kunde vrida tillbaka tiden lite ibland och få uppleva saker bara en endaste gång till


Hay

Jag är glad men ändå ledsen,besviken men ändå på många sätt lycklig, det är inte lätt med alla känslor på en och samma gång.
Det viktigaste är iallafall just nu att Enya mår bra och att vi får fortsätta att vara tillsammans. Nu när jag vet att hon är okej så kan jag äntligen börja träna lite igen och rida henne precis så som jag vill. Får även hyra in min personliga beridare Louise för lite hoppning med ponnyhästen tror jag.


I morgon är det dags för höhämtning- IGEN! Enya äter som en häst för tillfället och vi behöver hämta hö hela tiden. Det är tur man är så bra polare med "högubben". I morgon har vi också hjälp jag och Sandra utav Marcus. Det är tur att man har en så hjälpsam och snäll sambo :)


Mean girls

Det är inte lätt att förstå sig på alla människor och det är nog inte meningen att man ska det heller. Däremot anser jag att man måste respektera och acceptera alla människor (med undantag av mördare,pedofiler, ja ni fattar). Alla har olika bra egenskaper och dåliga. Jag har aldrig förstått vad man får ut av att trycka ner någon annan. Antagligen beror det väl på en egen osäkerhet men det är ingen ursäkt.

Jag är enormt tacksam för de fina djur och människor jag har i mitt liv och jag vet att de alltid finns där och vad de står om det skulle vara något. Det är det som betyder mest för mig.

Jag har mycket att fundera på just nu, beslut som måste fattas och konfrontationer som måste göras! Det är bara att ta ett djupt andetag och ta tag i sakerna. Man lever bara en gång, bäst att ta vara på det.

Tack :-)

Jag tror inte några ord i världen kan beskriva hur glad och lättad jag är nu. Jag ska skriva ett längre inlägg och berätta så fort jag får tid men jag kan säga så mycket som att Jag kommer kunna behålla min bästa vän och rida henne precis som jag gjort nu. Åh,vad underbart!

<3

Please, keep your fingers crossed


Poweraid

Dagen då domen faller är snart här och känner mig ganska uppgiven. Jag är livrädd över att jag aldrig mer ska få sitta på hennes rygg, jag har redan varit med om det en gång och jag orkar inte en gång till. Visst är det något man måste räkna med när man skaffar djur att det förmodligen kommer dö långt innan en själv och att man måste fatta jobbiga beslut. Dock så kunde man ju kanske önska att man någon gång kunde ha en häst som iallafall lever tills den blir gammal. Enya är en helt underbar individ och förtjänar verkligen att få leva ett långt,lyckligt och friskt liv.
Nu ska jag inte "måla upp fan på väggen" men rädd och beredd det är jag.

Hur går det med min diet och träning kanske ni undrar, har jag fallit offer för alla frestelser så som semlor,bekelser och tårtor. Nej, faktiskt inte! Jag har klarat mig fint. Jag tränar nästan alltid sex dagar i veckan och fuskar mycket sällan. Men till helgen är det partty och då kommer jag frossa :). Nu ska jag köra lite styrketräning innan sängen ropar!


Hela ben, kan man köpa det i Ullared?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Allt är lite upp och ner just nu. Jag är orolig över Enya och över hennes kompis med. Varför kan de inte bara vara friska och krya? Tänk om de bara hade kunnat prata, vad bra det hade varit. Sandra tror dock inte att Enya kommer ha några som helst problem på hältutredningen, hon har helt enkelt bara ett ben som är längre än det andra! Jag tycker det känns oerhört tryggt att veta detta!



Du och jag pluffsan <3


En snabbis

Ska försöka slänga ihop ett snabbt inlägg under tiden Marcus lagar mat. Jag blev så glad i natt när jag kollade ut och såg en massa snö som föll mot marken. Jag blev desto mindre glad när jag kollade ut på förmiddagen och allt regnade bort. Jag vill inte att det ska bli sommar och varmt och en massa insekter och lidande hästar. Lidande människor (läs jag) med för den delen. Nej usch och fy! Man kanske skulle flytta till England, det sägs ju vara landet med ständig vår och höst, DET mina damer och herrar skulle passa både mig och Enya perfekt! Nu kom maten :)

Ready or not, here I come!

Jag är så kass på att uppdatera här men det är så mycket som snurrar runt i min lilla (mycket lilla) hjärna just nu så jag har helt enkelt inte funnit ro att skriva. I morgon är det dags för det första jobbpasset på över två månader. Det känns om jag ska vara ärlig skitkonstigt. Jag vet inte om jag är redo men det får jag å andra sidan inte veta heller om jag inte provar. Enya mår bra men dagen jag fruktar närmar sig med stormkliv. Nej, jag tänker inte skriva ut vilken dag hältutredningen är just av den anledningen att om det skulle gå helt åt skogen så kommer jag inte orka med alla frågor om hur det gått. Risken finns att min bästa vän kommer försvinna från mig och då vet jag inte vad jag gör med någonting. Men nu ska jag ta en dag och en sak i taget och försöka njuta av varenda sekund tillsammans med min lilla bruna vän :) Nu ska jag ner och hämta tvätten. Marcus är på pokerkväll med brabbarna och katterna ligger och bokstavligen snarkar så jag får fixa det alldeles själv!!

utvilad

Hemma igen efter en helt underbar spa-vistelse på lundsbrunn. Jag känner mig faktiskt riktigt lugn och harmonisk. Jag har inte behövt tänka på någonting förutom mig själv och marcus då förstås:-). Vi har ätit gott,badat och solat. Solandet tar faktiskt så avkopplande att jag somnade och vaknade av att jag snarkade. Lite halvpinsamt eftersom man satt i ett rum tillsammans med andra människor! Jag stressar väldigt lätt till det i min vardag och hur underbart det än är att ha en häst så måste jag erkänna att det är skönt att kunna koppla bort det ibland också. Men nu är vi tillbaka i verkligheten och och det med besked! I morgon ringer klockan 07.00 och då styr jag och fabbe mot tvååker för att släppa ut hästar. Men det gör vi så gärna!

Stop complaining

Jag känner en sådan enorm lycka just nu över att världens bästa häst finns just hos mig! Hon är min bästa vän (trots att hon bet mig i näsan idag).

Jag vill verkligen inte att snön ska försvinna. Jag tycker det är helt fantastiskt och underbart att vara ute i snön och galoppera. Allting är vackert och ljust även om det såklart också är blött och kallt! Dock tycker jag väldigt synd om alla som skottar och kör tidningar. Det är ett sådant förbaskat gnäll över att de inte skulle sköta sina jobb ordentligt. Jag blir rent ut sagt förbannad när jag hör detta. Hur många skulle orka gå ut en natt i full snöstorm och som mitt tidningsbud gör cykla runt med tidningen?
Jag är sjukt imponerad av dessa människor, hade det varit mitt jobb hade jag garanterat lagt mig under täcket och sjukanmält mig om vädret var sådant!
Dessutom får väl människor se till att skotta vid sina brevlådor om de vill ha sin tidning? Hur ska det annars gå till? Ni kanske tror att det är som i amerikanske filmer där tidningsbudet är en liten kille på en BMX-cykel som kastar tidningen på farstutrappan? Välkommen till verkligheten för så är inte fallet. Nej, sluta gnäll på de som gör så gott de kan såvida ni inte tror att ni kan göra det bättre för i såfall, upp till bevis!
Ett tips är atta läggs energin på att gnälla på de som som kör för långsamt i trafiken i stället för de gör då bannemej inte så gott de kan!

Stupid girl

Idag har jag varit ute på en helt underbar tur i skogen med Enya. 20 cm helt orörd snö och en halvgalen häst, tror inte det blir mycket bättre. Inte mindre än 15 frustningar blev betyget efter en dryg timmes ridtur med mycket trav och galopp.
I morgon tänkte jag ta en tur ännu längre ut i skogen för när jag kommer tillbaka på söndag kanske snön har regnat bort, huh hemska tanke!

Nu ska Marcus göra et test och se hur funktionshindrad han är, jag är det tydligen till 25,4 % men säg inget till Lollo!

Smart ass

Jag är sådär måtligt irriterad för tillfället. Jag är så trött på  barnrumpor till människor och människor som utnyttjar andra. Denna gången är det inte jag som blir illa behandlad utan någon i min närhet och det gör mig ännu mer förbannad. Snart kommer jag inte kunna hålla käften längre och då skiter jag i konsekvenserna!

Nu till något roligare, jag och Marcus ska åka bort i ett par dagar och bara ha det gott. Det ska bli underbart skönt även om det bara är för en natt. Vi passar även på att hälsa på lite släktingar på vägen eftersom vi ändå ska åt det hållet. Två flugor i en smäll liksom!

Nu ska jag äta mat, naturligtvis utan kolhydrater ;)

Vill du vara fin får du lida pin!

Jag är svettig, har precis cyklat en mil på 28 minuter. Jobbigt men nyttigt! ,

Har ridit i ridhuset idag för första gången på länge. Testade ett nytt bett på Enya, kändes sådär, fick inte riktigt den ridkänslan som jag ville ha.
I morgon kommer hovisen och då åker snöbootsen på. Inga mer styltor!! Jippie!
Nu måste jag stressa för det har jag inte gjort innan idag!

Ta det lugnt alla fjortisar ;)

En vintrig bildbomb

En vinter med mycket snö och härliga ridturer!





Världens bästa häst och vän



Barbackaturer med fina vänner


lilla hjärtat <3


Livet med häst på vintern är faktiskt riktigt härligt om man bara kan utnyttja det ordentligt. Jag har aldrig känt sådan lycka på hästryggen innan som jag gjort den sista månaden. Hon är verkligen helt underbar Enya och jag är tacksam över varje dag jag får spendera tillsammans med henne!


2011

gott nytt år alla!

Jag har inga direkta nyårslöften men det kommer bli vissa förändringar förhoppningsvis. En del små och en del stora. Jag hoppas och tror att 2011 på många sätt kommer bli det bästa året hittills. Jag ska fortsätta min träning och nå min målvikt, just nu känns det långt bort efter dagens frosseri med kebebrulle och Toffifee men det ska gå! Jag ska lära mig att ta det lugnt och lyssna mer på min kropp, ingen stress. Dessa är ett par utav förändringarna resten får ni märka själva ;)

Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen och sova i ett par timmar innan jag beger mig av till stall Strömmaåsen för att ta ut hästar!


RSS 2.0