Feast

Gårdagens fest var bra. Hade jätteroligt och blev mycket glad över att vi stannade kvar hos värdinnan istället för att behöva knata ner på stan. Det är så tråkigt att gå ut på puben. Bara en massa fjortisar och fulla boråsare. Men en kebabrulle fick jag iallafall, mumma. Något som dock inte var så mumma var när jag vaknade i morse. Jag avskyr "dagen efter ångesten", hjärtklappning,illamående, svettningar och en känsla av total panik. Fina grejer det där, men efter att ha bokstavligen doppat huvudet i iskallt vatten och tagit två Bamyl med koffein i så kände jag mig lite mer normal igen. Klockan 14.15 gick vi upp ur sängen, jaja, ibland måste man få sova bort sin dag.


Åkte till stallet med Sandra och red en utav favoritrundorna i solskenet. Det var mys och hästarna var snälla men vi var fruktansvärt sega så vi kom ju aldrig hem.


Nu ska jag sova igen tror jag, ahhh, jag är så törstig hela tiden skitjobbigt!


Sandra var nyfrisserad och visade stolt upp sitt nyförvärv


SPEED

Det är alldeles för varmt,jag är alldeles för trött och jag har aldeles för bråttom för det här. Nu ska jag på fest hos Sandra. See ya later alligator!

NO!

Nu kommer den! Den fruktansvärda,hemska,vedervärdiga värmen. Det kan bli upp emot 30 grader varmt i helgen! FY FN säger jag bara. Varför kan det aldrig vara en normal temperatur? 20-25 i SOLEN är lagom anser jag.Du svettas inte och du fryser inte. När det är så varmt i skuggan så känner jag mig som en djurplågare när jag sätter mig på min hästs rygg!
Få får väl se hur det blir.TUR att Marcus har köpt en bil med AC nu iallafall. Då finns det alltid en utväg där man kan existera!

Over and out!

Scary place in foreign country.

Jag har haft en bra dag idag.
Jag och Sandra var ute på en helt underbar ridtur idag! Lyckades äntligen övertala Sandra att följa med mig och Misan till den långa och härliga militärbacken och jag tror inte hon ångrade sig faktiskt. Hästarna var pigga,glada och snälla, temperaturen var perfekt, naturen var vacker och vi stötte inte på några farligheter. En av de bästa ridturerna någonsin skulle jag nog vilja säga! Det är något alldeles speciellt med känslan när hästen verkligen tar i och ger allt den har. Det finns inga motorcyklar som kan slå den känslan ;)

Min Älskling har kommit hem från sin natt i landskapet som borde tillhört Dammark och där de inte kan tala rent. Han sov alldeles själv i en jättestor villa (det var någon slags bed & breakfast). Jag hade aldrig vågat det, hade trott att varenda ljud jag hörde kom från någon som skulle komma och mörda mig. Men detta skrämmer inte min coola sambo, han sov som en stock. Däremot hade han en skräckupplevelse i morse så han upptäckte en stor spindel i vasken. Hahaha, ja man finner ju olika saker obehagliga.

Han är verkligen fantastisk min man, snygg med! Den här bilden skickade han till mig igår, tagen på en strand längs skånes kust!


Jag "unnar" mig själv

Det är konstigt att man måste ha en ursäkt för att "unna" sig något. I kväll t.ex då Marcus är borta då är det klart att jag ska unna mig en påse med godis. Varför inte bara köpa en godispåse för att man är sugen? Jag är en vuxen människa, jag äter väl vad jag vill utan att behöva försvara mig!?
Ibland känns det som att man lägger ner alldeles för mycket energi på att andra människor ska ha så bra uppfattning om en som möjligt. Man sminkar ju inte sig för sin egna skull, eller hur? Visst kan det vara roligt att göra sig lite extra fin ibland men man måste också kunna visa upp sitt rätta jag. Att känna sig tvungen att sminka sig för att gå och handla t.ex är inte okej. Det känns tragiskt att så många människor känner så. Alla människor är unika och vackra på sitt sätt. Vad är det som säger att det som media anser vackert verkligen är det?
Nej, var stolt över dig själv och den du är. Sträck på dig och känn dig vacker även om du går inne på Hajen med smutsiga stallkläder ;).

God natt till er som kommer kunna sova!


Ps:Undra om jag ska unna mig själv att sova på soffan i natt :Ds

Upp och hoppa Tor

Haha, alltså ärligt talat, har dom nyhetstorka eller?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5222666.ab

Dagen började med att vakna och säga hej då till Marcus. Ensam i natt igen,inte roligt. Sedan sov jag en stund till och  vaknade av att telefonen ringde. Det var kaptenen i fotbollslaget som sa att han hade en plats ledig om jag ville vara med i kvällens match. Jag tackade nej eftersom det fanns fler som ville spela och jag ville vara snäll. Kommer nog åka dit och heja på dom i allafall!
Direkt efter jag lagt på luren så kände jag hur huvudvärken smög sig på. Aha, åska i luften, då kommer huvudvärken som ett brev på posten.
Det är konstigt det där, jag får alltid ont i huvudet när Tor är arg och vill slåss med sin hammare. Jag kan dessutom aldrig sova när det är fullmåne, sådan har jag tydligen varit hela mitt liv. Jag är lite speciell helt enkelt.
Nu ser jag hur de mörka molnen närmar sig, hua. Måste åka ut och rädda min häst!
Ha en bra dag.

Look out

Jag blir så besviken. Varför fortsätter det på samma sätt när jag berättat hur det är?  Att såra en människa omedvetet är en sak men att göra det om och om igen och dessutom med mening är något helt annat. Att vända någon ryggen när den personen behöver dig som mest är genuint elakt.


Du får själv ta konsekvenserna av ditt handlande.

A special day

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är misans födelsedag,
hurra,hurra HURRA!



Grattis Skrutt på 17-årsdagen. Jag älskar dig!

Weekend in Västergötland

Hemma igen. Det har varit en lugn och skön helg. Det är så underbart att få komma bort ibland och bara vara. Man blir så himla trött bara när man slappnar av riktigt för första gången på flera månader.

Helgen i korthet.

Fredag

*Åka till Misan och vara lite orolig och rida lite
*Åka bilen till Skövde
*Stanna på Lager157 och handla lite
* Komma fram och äta god mat med kajsas underbara sallad
* Dricka lite vin och prata
*Sova

Lördag

*Vakna
*Gå bort till stallet,borsta fixa och promenera med Fanny
*Äta frukost
*Åka till staden och shoppa kuddar,sopkvast m.m
* Hälsa på mormor Lanny och morfar Olle
* Åka hem och slappa
* Äta indisk mat som Marcus lagade
* Dricka vin och spela kort
* Sova

Söndag

*Vakna sent
*Frukost
*Bege oss hemåt
*Stanna hos min farmor och farfar
*Hemma och lämnade av saker
*Åkte till stallet
*Jag och Marcus gick en promenad på en timme med Misan
*Åt sallad på korv mé mos
*Släppte in hästarna
*Åkte hem
*Slappat
*sovtime

Såg förresten en jättesöt "häst" i går under promenaden. Den var ungeför lika stor som en labrador och trodde den var skitcool. Måste ha varit en fallabella. Ska se om jag kan få upp ett kort på den här sedan.

God natt

Face in a hole

Hej och hå.
Jag sitter här och äter vingummin, gödda!
Idag var jag ute på en ridtur på världens bästa häst, Gud vad jag älskar henne. Hon är så förbaskat snäll! Känns riktigt jobbigt att åka ifrån henne i helgen. Jag är ju van vid att se henne varje dag och pussa på henne. Men hon är ju i goda händer!
Förutom det så ska det bli riktigt skönt att komma bort i ett par dagar. Jag behöver det. Ett break från allt, från den jobbiga vardagen och all stress.

Måste bara berätta om min kära sambo.
Jag har en paket med vingummin. Han äter bara de röda och gröna. Jag har förklarat att de svarta och vita är godast men han VÄGRAR att smaka! Varför? Jo han tror att den svarta ska smaka lakrits och antagligen att den vita ska smaka mint. Han hatar mint mer än allt annat. Om jag tuggar tuggummi i bilen så vevar han ner rutan och kör med huvudet utanför. Ja, det är sant. Hur kan han då borsta tänderna undrar ni säker. Jo det kan han men bara om tandkrämen inte är vit utan randig blå eller grön. Haha.


Min man

"Hemma på våran gata i stan"

Där har vi en väldigt bra sopstation där man kan slänga allt, och då menar jag allt i från hushållssopor till tvapparater. Detta uppskattas och används flitigt och inte bara av oss som bor här tyvärr. På helgerna är detta fantastiska ställe låst och då kommer det folk från hela Varberg med stora släpkärror och bara slänger av allt utanför. Jätteirriterande enligt mig, himmelriket för vissa andra. Det dyker upp hur mycket människor som helst utanför. De står och pratar konstiga språk och rotar runt i andras avlagda saker. De kan gå dit flera gånger samma dag, ofta har de barnvagnar med sig och staplar sakerna i. Jag finner detta beteénde ganska lustigt men även lite olustigt.
Är de så fattiga att de måste ha tag i saker, gillar de äckliga saker eller tillhör det helt enkelt deras kultur? Jag själv blir ju typ äcklad av att gå in på second hand.
Jag hörde faktiskt en historia en gång. En bekant till mig vars pojkvän jobbade på en soptipp var med om detta. Hans chef sa till honom att de skulle vänta till tippen hade stängt och det blev mörkt.
När de slutligen stängde för dagen och mörkret lade sig så kom dom. Det fullkomligt kryllade fram människor från alla håll, de gick in genom ett hål som de klippt upp i stängslet och de började rota omkring i alla sopor. USCH! Man tror ju inte att det är sant men det var det faktiskt. Lite läskigt, ja!


Do you wanna ride?

Jaha, så var man ensam igen. Marcus kommer inte hem förrän i morgon. Men jag vet ju vart han är och att han har det bra.
Gårdagen spenderades i stallet och på jobbet. Jag stängslade om hagen åt Misan och Carmen så kanske de blir lite mindre feta (man kan ju alltid hoppas). Detta tog nästan två timmar i gassande sol, varmt!
Efter det tog jag in och avmaskade Misan. Inte populärt alls men nu är det gjort iaf.

Idag ska jag rida ut och kanske ta ett par språng i hagen där Eva satt upp fina små hinder. Detta brukar vara populärt hos min häst.  Sedan blir det att jobba två timmar och sen ska jag hem och frossa och kolla på tv. Sdant får man göra när man är allena ;)

Bästa svänget!

Även detta en lång dag och även denna gång en mycket spänd häst.
Hon gjorde inte sitt bästa i C:1 utan krånglade mest. Fy satan vad jag red och kämpade.
men på ryttartestet var hon underbar,vilken häst!

Allt som allt tvåa med laget idag och totalt :)
En femteplaceringen individuellt.
Misan gick att lasta och stod snällt still i fyra timmar i transporten. 
Nu ska vi bli skogsekipage igen!
Återkommer i morgon!



Living life in the Fastlane

Lång dag!

Det är hlt sanslöst hur mycket tid man lägger ner för att rida i tio minuter.

Det ska ridas,putsas,borstas.knoppas,packas,hämtas transport m.m. Det ska bli fantastiskt skönt när morgondagen är till enda. Inte för att det inte är roligt för det är det, om hästen sköter sig) utan för att man blir så förbannat trött! Vi ska ta det lugnt i ett par veckor sedan fram över. Lulla omkring i skogen och bara ha det mysigt. Fast först måste hagen stängslas om för min häst är bred som en ladugårdsvägg!

Har även hunnit med att jobba och äta middag på Stinas. Överlag en bra men som nämnt ovan lång dag.
Hoppas det går bra i morgon. Håll en liten tumme för oss!


Good morning

Natten är över och jag har överlevt. Blev dock inte så mycket sömn. Kunde bara inte somna. Knepigt! Det kanske var fullmåne också.

Idag ska jag rida ut på min skrutt. Har dock inte bestämt mif för om jag ska konditionsträna henne eller ta en lugn tur. Jobbiga beslut jag vet. Det är många jobbiga beslut som måste tas i livet ;)
I helgen är det dags för sista tävlingen i div3. Jag såg startlistorna som lades upp i går och började nästan gråta. FEM timmar mellan båda mina ritter. Fy fn. Så roligt är det inte att hänga på dressyrtävlingar. Tur det är sista gången nu, jag är som jag sagt innan ingen tävlingsmänniska! Ska bli så skönt att gå tillbaka till att vara skogsmullar igen!

Nu ska jag och PMS styra kosan till Tvaager.


loneliness

Hur kan man sakna någon så himla mycket, helt sjukt. Jag är verkligen ingen människa som ska bo själv. Jag hade aldrig fixat det! Jag vill bara att Marcus ska komma hem och krypa ner jämte mig i sängen. Jag får försöka tvinga mina katter att ligga jämte mig i stället!

Dagen har varit helt okej. Har fikat med Eva och Filippa,ridit lektion och tagit det lugnt.  Funderar på att lägga mig nu. Kan inte bestämma mig för om jag ska sova på soffan eller i sängen bara. Svårt val.
Intressant inlägg jag vet. Har inte så mycket mer att komma med idag.
Förstår inte hur vissa människor tänker men det är inte mitt problem.

God natt

Vad i herrans namn är felet?

Varför är jag så dum att jag går in på Vägverkets sida och kollar efter olyckor på Marcus resväg? Pucko!

Jag håller i gång idag. Tvättar och plockar m.m. Ska snart gå och skura toaletten tänkte jag. Eller kanske göra våfflor!? Får fundera lite till. Vet inte ens om jag har något våffeljärn.
Jag är irriterad på folk i trafiken igen. Jag förstår bara inte. 

Exemperl 1:  En tanta som kör i ultrarapid (slowmotion för er som inte förstår) hon stannar i alla rondeller även om det inte finns några bilar i sikte MEN någon blinkers använder hon inte. Vart finns logiken i det hela om jag får fråga? Vart finns hennes trafikvett? I röven antagligen.

Exempel 2: En husbil som ligger i 45 på 70 väg bara för att dom antagligen inte vet vart de ska. Kön ringlar bakom dem. HALLÅ! Det finns andra än ni på vägen som kanske vill komma fram innan år 2050.

Exempel 3. Du ska göra ut på motorvägen. Du befinner dig på påfarten och accelererar upp i hastighet. Du  har en bil bakom dig och när du ska blinka ut så ser du två stora långtradare som absolut inte tänker byta och gå ut i omkörningsfilen för att underlätta. Du kan inte bromsa heller för då får du en annan bil i häcken. vad gör man? Jo det ska jag berätta eftersom exakt detta har inträffat för mig. Jag fick slänga mig ut mellan de två stora långtradarna, det var precis så att jag fick plats. Det var riktigt obehagligt. Vissa som kör lastbil verkar gå efter ordspråket "störst går först"

Exempel 4: Återigen motorväg och lastbilar. Det ligger två lastbilar efter varandra och den ena tycker då att den framför kör en km för långsamt och påbörjar då en omkörning. Detta tar ibland flera mil och jag blir så ARG!

Jag kan komma på säkert 20 exempel på idioter i trafiken obs! Jag är på intet sätt perfekt själv. Men jag håller mig till hastigheten (iaf inte under), jag använder blinkers och jag försöker alltid att släppa ut människor på motorvägen!



URK

Suck, varför åt jag en kebabrulle? Nu mår jag illa! BLÄ, vill aldrig mer äta kebab.

Förresten vill jag bara säga att jag nu är om möjligt ännu mer besviken på er. Jag kan verkligen inte betyda ett skit. Tack för det.

Snabb genomgång av dagen.

* Vaknat av att Eva ringde (ja,jag ljög,jag sov :)

* Kollat på Days

* Ridit ut barbacka på skrutten. Galopperade upp för hennes favoritbacke i Höråsen barbacka. Caroline =Stolt

* Varit och fikat med Eva och Filippa

* Jobbat och ridit ut på världens starkaste och mesigaste ridskolehäst

* Spelat fotbollsmatch och förlorat

* Ätit kebabrulle

* Kollat på House och ätit en chokladboll

* Duschat


Nu väntar sängen, ska bli underbart att få sova
*God natt*

Morgonproblem

God morgon.
Ibland är det så härligt att bo i en hyresrätt. Idag när jag skulle försöka få sova ett par timmar till på morgonkvisten så sätter de i gång att både klippa gräset och åka upp och ner i någon slags skylift utanför för att de ska måla fasaden. Jag stänger fönstret och drar ner persiennen helt. Detta är något min katt inte uppskattar eftersom hon då inte kan se ut (det är därför den aldrig är helt nerdragen) hon börjar därför att dra i persiennen med klorna och sticker in huvudet mellan spjälorna. Detta låter kan jag meddela, suck!
Men,men nu är jag iallafall uppe och kaffet står färdigbryggt ute i köket.Den nya soffan är skön och verkar uppskattas av alla i hushållet, även de med klor!!!



Detta är den snälla katten och inte persiennmarodören!

Misan i maskrosorna

Nya på min vackra tjej!
Lyckades få henne att bocka, har aldrig sett det innan men precis då så ville inte kameran samarbeta. Men det blev ett par riktigt fina kort!










Världens vackraste häst! Vad hade jag gjort utan dig?


SPEED

Ah, nu har jag bråttom igen, Att jag aldrig lär mig att gå upp i tid. Det är ju så skönt att sova!!!!
ska åka så fort jag blir klar här. Först till apoteket och hämta mediciner och avmaskningsmedel till Tarmen och Fisan. Haha, det var ju nästan lite vitsigt i den bemärkelsen!  Ska försöka mig på att rida lite dressyr och sedan ska jag i väg och hålla privatlektion.

see ya later alligator

Ett snabbt tips

Bloggar i morgon för jag är trött så nu ska jag gå och lägga mig och spela på Marcus nya mobil!

Ett tips från mig är att gå in och kolla på den här tjejens foton. HELT FANTASTISKA!!

http://www.pixbox.se/usr_show_id119596_page0_order1.html

Make my day

Regn och rusk. Äkta västkustväder idag. Fast jag gillar det på något sätt. Jag är ju lite knepig.

Idag har Misan fått nya skor, jag valde Fred Perry åt henne och hon verkade mycket nöjd. Sedan red vi bort till ridhuset i ösregnet och red lite medan det bygdes bana till kvällens träningshoppning. Jag blev nästan lite sugen på att vara med och Misan var taggad till tusen men jag tror vi skippar det. Det får inte bli för mycket av det goda heller ;)

Härom dagen var jag och hälsade på min bästis Filippa och hennes mamma. Vi grävde i sandlådan,bygde slott och silade. Haha,jag kommer nog aldrig att bli riktigt vuxen för jag tyckte det var roligare än vad hon gjorde. Jag sa till Eva att hon måste köpa en sådan där leksak med ett hjul där sanden snurrar igenom. Så kommer jag vara där och leka hela dagarna.
När jag får barn vill jag ha ett som Filippa, hon är så glad,rolig och söt :) Men jag känner på mig att jag kommer få ett fult och elakt barn. Det är min tur det...


Filippa på promenad med sina såpbubblor

Bekännelsen

Jag är väldigt trött som vanligt men ska ändå försöka mig på ett litet inlägg.
Söndagens tävling var ju som nämnt tidigare en riktig katastrof. Förklaklassen gick skapligt, 63% vilket känns helt okej.  När det sedan var dags för lagklassen så hade Misan fått höra att hennes bästa kompis och tillika flickvän Karmenzita var där. Då var det kört. Hon var spänd som en fjäder när vi red in på banan men det gick ändå bra fram tills jag red fel väg så sa hon till på skarpen. Hon kan nämligen dressyrprogrammen utantill när man har ridit dom ett par gånger. Vi genomförde programmet men mer var det inte. Min häst studsade omkring,fattade fel galopp you name it. Vi fick 46%, ett fantastiskt resultat. Då var hon billig,riktigt billig. Så billig att jag nästan tänkte ringa Mariann och fråga om de ville köpa en ny häst till ridskolan. Hon är inte riktigt förlåten än men hon har samlat lite pluspoäng idag när vi red ut. Då var hon min duktiga lilla Misan. För er som inte riktigt fattar så kan jag ju förtydliga att det jag skrev innan var ironiskt, jag kommer aldrig sälja min häst. Även bästisar kan vara oense ibland.
Nu tar vi nya tag till nästa omgång den 17 maj, men Gud nåde henne om hon ballar ur så igen.

Annars rullar livet på. Jobb,häst,slappa. Funderar på att hoppa i morgon men vet inte..... funderar över lite sömn tror jag

nattinufsan

Ps: Tack Marcus för de fina rosorna jag fick idag, du är söt :) :Ds

Trying hard

Jag är ledsen, har egentligen massa bra saker att ta upp och skriva om men jag orkar helt enkelt inte.
Det har börjat nu och jag försöker att kämpa så gott jag kan. Det viktigaste är att jag klarar av att sköta min häst och mitt jobb.

Jag återkommer.
Kram

Detta har hänt

Ni får en liten snabbupdate.

Detta har hänt.

* Varit i Malmö och köpt en ny bil. Den är svart,liten och har ett nedkylningsbart handskfack. Hur har man någonsin kunnat klara sig utan detta innnan är min fråga?

*Spenderade tretton timmar på jobb och i stall igår.

* Tävlade idag och det gick riktigt åt pipan. No coments på det tack. Förklassen gick i allafall okej.

Jag kommer att skriva ett längre blogginlägg så fort jag orkar. Men nu är det myskväll med plutten som gäller!
Pastagryta eller "kärleksgryta" som Sandra kallar det.



tired

Jag är fruktansvärt trött och hela min kropp värker.  Över 12 timmar i stallet och på jobbet blir lite väl tufft.
I morgon är det dags för andra omgången i div3. Jag är inte taggad alls. Min häst vill inte som jag vill just nu och hon är en riktig latmask. Det är bara att göra sitt bästa helt enkelt.
I morgon ska jag gå upp 5.30. Gulp, hur ska detta gå. Håll tummarna för mig är ni snälla.


god natt

RSS 2.0