Words of wisdom

Det finns ett ordspråk som säger att "somliga straffar Gud på en gång",det stämmer oftast. Beter man sig riktigt illa så får man oftast igen det på ett eller annat sätt!

Det har varit en oerhört konstig dag idag. Den började med massa konstiga mardrömmar. Sedan blev den bra när jag och Sandra var ute med våra två fina galoppörer i försommarvärmen. Vi red i militärbacken och hästarna fick verkligen galoppera av sig. Man kanske kan tycka att de borda vara trötta sen men icke sa nicke. Pigga och glada och lite busiga hästar hade med oss hem! Det är underbart att ha en fin häst och vänner att rida med.


Min fina lilla enya, hoppas hon kan bli min på riktigt snart :)

Foto: Sandy Strandberg

Efter den trevliga dagen i stallet så blev det lite mindra trevligt på jobbet. Det är dock sådant som händer när man håller på med djur som är flyktdjur. Tur bara att ingen skadade sig allvarligt! Mina elever är dock lika goa som vanligt! Dagens guldstjärna till dom.

När jag anlände hem väntade en måltid bestående av ryggbiff,färskpotatis och kantarellsås. Det är bra att ha en man som jobbar på restaurang :)

Nu väntar sängen,fy fn vad gott det ska bli att sova!

F you

många tänker säkert at värst vad jag är aggressiv i min blogg. Japp så är det och det finns en mycket god anledning till det just nu. Detta är min blogg där jag skriver mina tankar och känslor.

Jag tänker inte ursäkta mig själv att jag för tillfället känner mig fruktansvärt besviken. Detta är väl egentligen inget nytt. Det nya är väl isåfall att jag fått nog nu. Livet går vidare vare sig vissa personer finns i min närhet eller inte.


Some happy news

Idag har jag jobbat,ridit och varit bilmekaniker.

Jag har varit lite extra kvinnlig idag och bytt luftfilter på min bil. Är faktiskt lite stolt även om det inte är något svårt.

Enya gick fantastiskt bra idag när jag red dressyr. Jag hade inga som helst förhoppningar eftersom jag inte ridit ren dressyr på över två veckor. Däremot försöker jag ju alltid rida igenom henne i skogen med. Men hon var helt otrolig i pddocken :)

Jag önskar att jag hade haft någon som filmat oss från det jag fick henne tills nu. Det är en sådan fantastisk skillnad på den lilla hästen. Det är en lång bit kvar men hon jobbar och vill så mycket. Det kan nog bli riktigt bra! Man kommer långt med tålamod,vänskap och gemenskap!



Jag & Enya för en vecka sedan. Ja,jag vet att hon och Misan är lika :)


kortfattat

Jag finner inte så mycket att skriva. Jag har inte så mycket att säga.

Marcus är fin och Enya är fin. Ví har fått ett nytt golv i köket, det är också fnt. Det var typ det.

Ge mig styrka att stå stark utan er!

God natt

Angel

Idag skulle min ängel ha fyllt 18 år. 

Saknar dig skruttis, om bara du vore här...








Livselixir

Jag tog bort det senaste inlägget. Kändes onödigt att ha det kvar. jag kan bara hoppas att ni en dag kommer förstå hur fruktansvärt illa ni gjort och gör mig. Man kan inte göra skillnad på det viset.

Jag är förkyld och ni som känner mig väl vet att det innebär ett väldigt stort överanvändande av nässpray. Jag har alltid varit totalt fixerat vid min näsa. Jag kan inte sova om det inte är helt fritt i båda borrarna. Jag kommer ihåg när jag var liten och alltid stal nässprayen familjen hade och gömde den. Att bli lite täppt i näsan och inte ha tillgång till sprayen var förenat med panikångest!

Igår blev jag totalt bombtäppt i näsan. Jag sprayade och sprayade men efter ungefär 10 sprayningar så var jag lite täppt. Då fick jag nog och övertalade Marcus att åka med mig till Shell för att köpa en annan sorts nässpray. Som tur var hjälpte den och känslan när tätheten släpper kan lättast liknas vid en sak men det kan jag inte skriva här för här läser barn ;)

Det jag ville komma fram till med den här bloggen var helt enkelt att nässprayen är den bästa uppfinningen efter hjulet!


Not easy

Jag får be om ursäkt för att jag inte bloggar något längre. Jag har helt enkelt noll motivation. Den här helgen har jag dessutom råkat ut för antingen någon slags kraftig allergireaktion eller en förkylning somaldrig bryter ut riktigt. Jag har ont i halsen,astma och täppt i näsan. Nässprayen går varm kan man väl säga!

Jag står inför stora och viktiga beslut i mitt liv. Det är inte lätt att vara vuxen! Det är inte lätt att vara liten heller!

Spring, where are you?

Vart är våren? De sista ären har det inte varit någon vår alls. Det går från att vara 6 grader och regn ena veckan till 25 i skuggan nästa. Det är helt sjukt.
Vart tog 15 grader varmt i solen vägen? Att gå från att änvända fodrat täckte på hästen till att de svettas utan täcke på ett par dagar är inte normalt.


Jag saknar våren, det är en av mina favoritårstider. Jag vill se knoppar som långsamt spricker ut. Jag vill vara lagom varm i en långärmad tröja och jag vill att min häst ska ha fält klart innan det blir 30 grader varmt.

Jag tycker inte om sommaren, det är enligt mig den värsta årstiden. Jag står för det! Att svettas,att inte kunna sova,alla förbannade flugfän är outhärdligt. För att inte tala om hur jobbigt det är att ha häst, täcke på,täcke av,vilket täcke ska på? Inne eller ute? Flughuva eller inte? Ska det åska? Att köra fram och tillbaka till stallet ett par gånger om dagen är inget ovanligt för mig under de varmaste dagarna. Jag får faktiskt riktigt mycket ångest av tanken att detta bara är början. jag får be vädergudarna om en för mig "bra" sommar.
Moln och regn,ja tack!

Me,myself and I

Jag kommer alltid på en massa bra ämnen att blogga om när jag rider eller kör bil. Sedan när jag kommer hem så är det som bortblåst eller så tänker jag att "det kan jag inte skriva om för då kommer någon bli sur eller ta illa upp".
Jag är en människa med mycket tnkar och åsikter om saker och ting. Samtidigt är jag en väldigt snäll människa som vill alla väl. Eller de flesta iallafall.
Jag kanske låter som en tråkig och väldigt arg människa i mitt förra blogginlägg men egentligen, varför ska jag lägga energi på människor som inte är värda det? Jag och Mariann pratade om "energitjuvar" härom dagen. Det är människor man har runt omkring sig som helt enkelt tar av min energi och tro mig, den behöver jag ha själv.
Jag har alltid varit en person som försöker vara till lags, totalt livrädd för att andra ska tycka illa om mig. Jag tänker skita i det nu. Jag är den jag är, med den personlighet jag har. Take it or leave it!

Mindblowing

Jag förstår att ni inte orkar gå in på min blogg längre, det finns ju inget att läsa. Jag har ingen motivation till någonting. Något hände på semestern och jag vet att jag på något sätt måste förändra mitt liv nu. Jag mådde som en prinsessa i princip hela veckan på Rhodos. Inga svettningar,magknip,hjärtklappning eller illamående. Inte förrän sista dagen då vi skulle åka hem.
Jag måste sluta att stressa och att oroa mig för allt hela tiden, men det är mycket lättare sagt än gjort. Dessutom kan jag inte fortsätta att göra saker som är emot mina principer. Varför ingen annan reagerar är för mig totalt obegripligt!

Det jag ska börja med att göra nu är att göra det jag vill. Jag ska försöka att skita i vad andra tycker och tänker, skita i konsekvenserna. Livet är inte så långt och man vet aldrig hur länge man finns kvar på jorden. Dessutom sover man i snitt bort 23 år av sitt liv. Jag ska försöka njuta av att få vara tillsammans med de jag älskar och de vänner som jag faktiskt känner att jag har något gemensamt med. Jag ska inte låta det gå en dag utan att jag ska berätta för Marcus hur mycket jag älskar honom. Han är den människa jag vill leva resten av mitt liv tillsammans med. Utan honom hade jag inte fungerat alls!


Back from paradise

Jag är hemma och är välbehållen. Livet kan vara härligt och jag önskar att man ibland kunde stanna tiden. Jag har verkligen haft en helt underbar vecka med sol,bad och god mat tillsammans med världens bästa människa.
Jag ska skriva ett inlägg någon dag om vad vi gjorde men just nu känner jag mig oerhört omotiverad! Jag ska lägga mig och drömma mig tillbaka i stället!


So long

Väskan är pckad,lägenheten snart färdigstädad och hästen är pussad hejdå.
Det känns konstigt att åka bort en hel vecka. Har bara lämnat mina katter själva så länge en enda gång förut och det var fem-sex år sedan.

För många är det sägert inte speciellt konstigt att åka bort en vecka men för mig är det som att åka bort från mina barn. Men jag ska ha riktigt kul nu och bara slappna av. Jag behöver det,Vi behöver det.
Håll ett öga på min häst ni som kan.

Under tiden ligger jag här och dricker drinkar och solar min bleka hy.


RSS 2.0