A wake up call

Det är underligt hur man kan få ett intryck av en person som sedan visar sig vara helt fel. En människa som man trodde var snäll, omtänksam och som dessutom har varit övertrevlig och fjäskat röven av sig visar sig egentligen vara jävligt dryg och ha alldeles för höga tankar om sig själv. Falskhet tror jag det kallas på ren svenska.
Saken är den att jag inte ens blir speciellt ledsen, nu vet jag vilken patetisk människa denne är och jag försöker ta det hela med ett leende.

Nog pratat om denne "energitjuv".
I morgon är det nyår och det ska firas med goda vänner, god mat och naturligtvis en tripp till stallet eller två blir det till och med. Vad gör man inte för sin allra bästa vän?

Nu ska jag äta en ostmacka och gå och lägga mig.

Förresten så hade jag rätt igår, båda katterna gick när jag kom. Mysiga djur det där..



Don´t you dare be'in such a moron

Jag ska försöka mig på att få till ett inlägg från datorn idag, men jag får liksom ingen motivation när jag sitter här.

Min häst var iallafall bäst som vanligt idag. Full storm och Tuva var lite bananas men lilla fina Enya hon gick där på långa tyglar med spetsade öron. Åhhh,,,vad jag tycker om den underbara hästen <3.
Tack snälla Karolina (jag vet att du kikar in här ibland) för att jag får ta hand om din fantastiska häst!


Finaste som finns :)

Annars har det inte varit någon toppendag direkt. Jag har varit ledsen och besviken för att inte tala om helt utmattad. Jag måste lära mig att inte haka upp mig på "småsaker", men det är lättare sagt än gjort. Som jag skrev igår så har jag massvis av skäl att vara världens gladaste och ett enda till att inte vara det och då är det bara det dåliga jag fokuserar på. Det är en jävligt dålig egenskap om jag får säga det själv! Men det löser väl sig på ett eller annat sätt, det är bara så jobbigt när man inte förstår hur andra människor tänker.

Nu ska jag krypa ner i sängen hos mina två söta katter (fast de kommer garanterat traska iväg när jag kommer).

Just do it

Oj vad många som börjat läsa min blogg helt plötsligt. Det kanske är för att jag och och sandra blivit kändisar nu när vårt pepparkakshus står på ICA;-). En utav mina orosmoment är nu avklarade och det med positivt resultat:-D. Den andra saken hänger inte på mig utan är helt beroende av en annan persons val. Jag kan inte göra annat än att hoppas på att det löser sig. Annars kommer den här personen få på moppo! Nu ska jag ta mig en powernap för jag är hur sliten som helst. Min kropp klarar inte av bara fem timmars sömn, den vill ha åtminstone nio!

No brains

Idag har jag konstaterat att min hjärna har gått i pension. Jag gör så mycket dumma grejer som jag aldrig skulle gjort om jag hade haft en korrekt fungerande hjärnverksamhet! Tänk då hur mycket dumma saker jag lyckas göra när jag dessutom druckit alkohol. Fy hemska tanke. Hade det inte varit en fantastisk idé att sätta alkolås på mobilen? Jag hade då verkligen behövt ett. Nu har jag inte varit full så ingen tror det utan jag gör dumma saker i helt nyktert tillstånd med. Jag beter mig så konstigt ibland att folk måste tro att jag lider utav någon slags störning eller liknande. Men nu kan jag då berätta att det enkelt är så att min hjärna tagit ut pension för tidigt!

Det var det

Julen är över och jag känner mig nöjd. God mat, trevliga människor, fina klappar och söta djur. Skojiga saker har hänt och inga direkt tråkiga har inträffat. Lugnt, skönt och utan oro. Precis så som julen ska vara. Visserligen har jag åkt 50 mil i en bil idag men jag har inte ont av det alls. Jag gillar att åka bil om jag får sitta där fram och slipper köra ;).

Nej nu blev jag akut jättetrött och måste sova. Men först måste man göra allt det tråkiga, klä av sig, borsta tänderna, tömma katternas låda etc. Fy vad jobbigt!
I morgon är allt som vanligt igen och färden går mot Tvååker. Jag har inte varit där en enda gång idag, känns märkligt!


20111221

Vilken dag!

Massa skratt, många svordomar, mycket huvudvärk, hala vägar, pigga hästar, mängder av julstress. Tja, en helt vanlig dag i mitt liv känns det som.
Nu har jag iallafall fått köpt nästan alla mina julklappar, skönt!

Varför luktar det så illa överallt i vår lägenhet? Mitt luktsinne är iofs extremt men det luktar verkligen illa! Speciellt i vardagsrummet, urk!! Jag skulle behöva sånt där luktsalt som obducenter har och kleta under näsan. Eller kanske en sån där Vicks-salva som man hade när man var liten. Men då dör väl Marcus om jag går omkring och luktar mint. Nej, jag får väl fortsätta med mina doftljus och sprayer i tid och otid i stället.

Nu ska jag lägga mig och hoppas på en sömnrik natt utan att bli väckt av min ligist till katt (önska kan man ju alltid göra).

:-(

Jag förstår inte varför en del har djur om de ändå inte tar hand om dom? Att inte ge sitt djur tillräckligt med mat kallar jag för djurplågeri. Usch, fy och tvi vad jag avskyr sånt. Nej, ha inga djur om ni inte kan ta hand om dom på de sätt som djuren behöver!

Get a grip

Måste bara säga att jag finner människor med stora humörsvängningar väldigt frustrerande, riktiga energitjuvar. Visst jag kan också vända humör på en femöring men inte utan anledning! Jag försöker också att anstränga mig för att inte låta mitt dåliga humör gå ut över andra oskyldiga människor som inte har med det hela att göra. Det anser jag vara min skyldighet som medmänniska!

18/12

Nu var det visst söndag igen. Fy sjutton vad trist det är, speciellt kvällarna. Kan man inte bara ta bort söndagar ur almanackan? Dagen har dock haft sina ljuspunkter. Jag och enya var ute på en jättemysig ridtur med våra fina vänner matilda och tuva. Det var en helt perfekt runda på två mycket positiva och glada hästar. I morgon är det dags för höhämtning! Så fantastiskt roligt;-)

17/12

Idag har vi varit först på shoppingtur på börjes. Fick köpt nya handtag till hagarna så man slipper bli elektrified så fort man ska öppna eller stänga. Fick också köpt ett par ursnygga ridbyxor eller inte:-P. Men så får det bli för ett tag framöver. Även en liten julklapp hittade jag till en som inte tror den ska få någon men jag jag kunde inte låta bli.

Efter börjes åkte vi till freeport. Det är något med det stället som gör att jag blir helt matt och inte orkar kolla på något. Så något inhandlat blev det icke!
När jag äntligen kom därifrån så åkte vi vidare till den årliga julfesten hos mina kusiner. Det var som vanligt jättetrevligt och supergod mat!

Nu är det dags för john blund en stund, sova är underbart!

The beuty and the beast

Jag vill bara vara som alla andra. Ibland undrar jag om det jag ser i spegeln är något helt annat än vad alla andra ser. Kanske ser jag egentligen ut som ett odjur som folk ryggar tillbaka av åsynen utav. Det känns så. Jag kommer aldrig att kunna försonas med mitt förflutna så länge min nutid ser precis likadan ut. Jag känner mig fortfarande som den fula,feta rödhåriga tjejen som ingen vill prata med eller tycker om. Jag undrar hur jag ens kunde tro att det kunde förändras. Naiv, blåögd ja kalla mig vad ni vill men hoppet sägs ju vara det sista som lämnar människan. Men ändå, hur dum får man bli och nu syftar jag på mig själv och ingen annan!

Time to go

Trött,mätt och nöjd med dagen. Helt plötsligt känns allt lite lättare igen, tack för det televerket.
Min dag i korthet

* Ta blodprov. Vilket gjordes av en person som inte verkade haj på det alls. Tre gånger stack hon mig och i båda armarna. Tur man inte är spruträdd

* Äta frukostårta på Stinas

* Handla :)

* Åka till stallet och fika med Marlene och Sandra

* Rida ut

* Äta middag på Stinas. Ärtsoppa och pannkakor blev det i dag

* Åka hem och duscha

* Gå hem till Sandra och göra pepparkakshus. Fantastiskt bra blev det ;)

* Hem och sitta vid datorn och klämma i mig en hel påse popcorn

* Nu, sova!






Här är det tjusiga huset! Bilden är stulen av Sandra Strandberg!


Idag var en annan dag

Jag ska fatta mig kort. Idag har varit en "allt går emot Caroline-dag". jag orkar inte gå in något närmare på varför men ja, turen har inte varit på min sida om man säger så.
Dock skötte sig både min fina häst och hennes kompis examplariskt på uteritten så lite bra har det väl varit ändå :).

Jag borde ta tag i att skriva julkort och för att inte tala om köpa julklappar men jag finner ingen motivation överhuvudtaget! Vart är vintern? Det är med den som julkänslorna kommer. Jag får iallafall inga sådana av regn, blåst och åska!?

Nu ska jag äta en apelsin eller kanske en glass...


I´m trying

"Don't Give Up"

in this proud land we grew up strong
we were wanted all along
I was taught to fight, taught to win
I never thought I could fail

no fight left or so it seems
I am a man whose dreams have all deserted
I've changed my face, I've changed my name
but no one wants you when you lose

don't give up
'cos you have friends
don't give up
you're not beaten yet
don't give up
I know you can make it good

though I saw it all around
never thought I could be affected
thought that we'd be the last to go
it is so strange the way things turn

drove the night toward my home
the place that I was born, on the lakeside
as daylight broke, I saw the earth
the trees had burned down to the ground

don't give up
you still have us
don't give up
we don't need much of anything
don't give up
'cause somewhere there's a place
where we belong

rest your head
you worry too much
it's going to be alright
when times get rough
you can fall back on us
don't give up
please don't give up

'got to walk out of here
I can't take anymore
going to stand on that bridge
keep my eyes down below
whatever may come
and whatever may go
that river's flowing
that river's flowing

moved on to another town
tried hard to settle down
for every job, so many men
so many men no-one needs

don't give up
'cause you have friends
don't give up
you're not the only one
don't give up
no reason to be ashamed
don't give up
you still have us
don't give up now
we're proud of who you are
don't give up
you know it's never been easy
don't give up
'cause I believe there's the a place
there's a place where we belong


"Peter Gabriel"




...........

Jag förstår mig inte på männsikor, jag förstår verkligen inte. Det gör mig ledsen och frustrerad. Jag orkar inte med det.

Det var allt jag hade att säga, för tillfället iaf..



Moving on

Bryta ihop eller bita ihop det är frågan. Igår testade jag det ena och idag det andra men tyckte inte att något utav det fungerade något vidare bra. Möjligtvis att bryta ihop hade lite bättre effekt då det alltid känns lite bättre när man gråtit en skvätt, eller en hel sjö kanske är bättre uttryckt.

Eftersom jag hade en sådan dag igår så orkade jag inte rida utan jag tog in Enya och bara ryktade och myste med henne i över en timma. Hon verkade nöjd för hon hade hö att äta och jag var nöjd för jag kunde borra in min näsa i hennes tjocka,lurviga päls, det är balsam för själen det!


Igår var det även dags för det årliga julbordet på Stinas. God mat och trevligt sällskap, dock hade jag ingen vidare aptit så jag åt nog inte en endaste efterätt!?. Ja ni läste rätt. Vet inte vad det är med mig men jag är helt enkelt inte sugen på sådant.


Idag har jag ridit en tur på "min" fina häst (jag glömmer ibland att hon faktiskt inte är min egentligen). 
Åh, jag älskar verkligen den lilla hästen så mycket att det nästan gör ont. Hon är bara helt perfekt, iallafall för mig :). Skulle inte byta ut henne mot någon annan häst i hela världen! Hon ger mig en helt otrolig glädje bara genom att vara den otroliga individ hon faktiskt är! Jag har aldrig stött på en mer godhjärtad häst även fast hon har glimten i ögat och kan busa till det emellanåt!



Enya och Carmen en solig sommardag

20111210


Vita känslor

Jag vill ha snö. Det där speciella ljuset på himlen,stillheten och stora vita flingor som faller ner på marken. Jag vill höra ljudet av snö som knarrar under skosulorna och plogbilen i den ensamma natten. Jag vill känna känslan av att galoppera fram i massa mjuk snö tillsammans med min bästa vän i ett upplyst snötäckt vinterlandskap. Nu vill jag ha vinter!

Förlorad igen

Jag ber om ursäkt för alla mobilinlägg men det är helt enkelt så att när jag lagt mig det är då jag kommer på något att skriva. Jag funderar mycket för tillfället. Hur vet man egentligen att de val man gör är de rätta? Jag menar jag har ju stora och då menar jag stora beslutsvårigheter bara när det kommer till att välja mellan två chokladbitar. Hur ska man då kunna ta livsavgörande beslut? Jag blir aldrig klok på detta. Jag skulle vilja ha någon slags livs-manual som man kan slå i och se hur man ska göra i vissa situationer. Kan någon expert skriva en sådan?

Oanade talanger

Jag undrar så vad en del människor tänker. Kan de inte bara säga rakt ut istället så man vet? Jag gillar inte att fundera och spekulera. Jag blir alldeles matt av det. Dagen har varit både upp och ner. Fantastiskt roliga stunder men även en del deppiga. Jag är väldigt upp och ner för tillfället känner jag. Men i morgon är en dag och då hoppas jag på nya roliga upplevelser:-). "when you're close to tears remember, some day it will all be over"

Ett klistermärke

Jag skriver från mobilen nu om ni undrar varför det inte är någon styckesindelning. Det har varit en bra dag trots att jag fysiskt sett inte varit på topp. Bra vänner med humor kan verkligen förgylla en grå dag:-). Enya mår bra och är för tillfället de väldigt gosig häst som gärna vill bli klappad hela tiden. Just nu tränar vi inget alls utan är bara ute skogen och har mysigt. Detta passar oss alldeles ypperligt känner jag och visst klämmer vi informationen tripp till ridhuset då och då. Även om det blir väldigt sällan;-). Nej, nu ska jag och min gråa,tjocka katt sova. Marcus sitter uppe och tjänar big bucks!

Lucky number fourteen

Hej och hå i blåsten. För blåser gör det hela tiden. Fast så är det ju på västkusten.

Jag har haft ett par riktigt härliga dagar i stallet med många skratt och fina människor. Sandra och Matilda, ni är verkligen bäst!
Tur är det också att det finns en så bra affär i Tvååker som gör livet ännu lite roligare! Det är bara så himla befriande att få känna sig som en fjortis igen. Det var en extremt rolig tid som man tyvärr aldrig får igen hur mycket man än skulle vilja.

Nu pekar Marcus på sina mage och ser olycklig ut. Antingen betyder det att han är hungrig eller så har han
gaser!? Jag tror (läs hoppas) det är det förstnämnda!






Liten och oförstörd

RSS 2.0