ZzZzZzZz

Det har varit en bra helg mestadels. Jag lovar att uppdatera i morgon. Då ska jag fortsätta med mina långa utlägg. Det som står på tapeten just nu är bortskämda snorungar,problem med svenska språket och osportsliga hoppryttare. Låter smaskigt va ;)


Aggressioner

Idag besökte jag och Marcus Jysk bäddlager. Snabbt och lätt var tanken att vi skulle gå in och kolla efter ett nytt duschdraperi till vårt nya badrum. Det var lättare sagt än gjort. Brevid oss stod en familj och bredde ut sig. Mannen stod och halvt skrek på sin fru på något konstigt språk, barnen sprang omking och formligen gallskrek och kastade saker. Jag höll ärligt talat på att få panik! Jag ville bara fråga dom vad deras fel var!
Varför kan inte människor uppfostra sina barn? Varför förstår de inte att deras fula snorungar ska knipa käft bland andra människor?
Det händer något konstigt med vissa skaffar barn. Men jag ska vara brutalt ärlig nu, jag vill inte veta om era ungar har bajsat på sig eller spytt. Om de spottat ut banangröten eller inte tycker om spagetti bolognese. Om det är någon relevant information så visst. Att erat barn fyller år eller liknande, men det finns gränser.
Lägg ner energin på att fostra dom rätt i stället och för guds skull lär dom svenska språket!  Annars kommer alla mina statusuppdateringar framöver handla om mina katter om de skiter eller dyligt!


Min lilla bil och jag

Jag har uppdaterat hemsidan lite, ta en kik vettja :)
http://strommaasen.webs.com/

Dagen har bestått av regn,kyla och slask. Det är konstigt det här med olika väderlekar. Man är verkligen aldrig nöjd. Man vill inte ha mer snö men ännu mindre vill man ha tö. Man vill ha sommar men inte 30 grader varmt och blinningar och skit. Man vill inte ha blåst, ja ingenting är tillräckligt bra. Jag tycker synd om vädret, vad det än gör så är inte alla nöjda ändå!

Jag har även besiktigat min trotjänare PMS idag. Jag och Marcus hade verkligen inga höga förhoppningar på henne. Vi hade väntat oss att hon kanske skulle få sluta sina dagar. Hon har ju tyvärr kommit lite i skymundan denna vinter, något som jag haft mycket dåligt samvete över.
Jag tog på mig lite mascara tillfället till ära (jag brukar på något konstigt sätt kunna charma besiktningsmännen lite). Jag var nervös när jag brummade in i den stora hallen. Vi vet ju om att hon ibland inte har någon tomgång,att hon läcker olja och att hennes drag är trasigt.
Jag vet inte vad som hände men på något sätt lyckades vi komma därifrån med bara två stycken småfel som jag inte ens behöver komma tillbaka för. Besiktningsmannen märkte inga andra fel på min fina tjej. Kanske var för att jag konstant pratade med honom och låtsades vara en typiskt ointresserad och ovetande tjej som inte förstår någonting angående bilar. 
När jag styrde kosan därifrån så gav jag henne en puss på ratten och kände lyckan över att kunna få ett helt år till tillsammans!
 


Renovering

För er som inte vet så håller de just nu på att totalrenovera vårt badrum. 
Det är helt fruktansvärt påfrestande att ha massa främmande människor som rantar omkring i ens lägenhet hela dagarna. Ytterdörren står på vid gavel hela tiden,katterna för vara instängda i sovrummet, de smutsar ner,dånar och visslar falskt.
Det kommer säkert bli jättebra när det är klart men vägen dit är pest och pina. Både för oss och människor runt omkring eftersom vi inte har någon dusch.
så här såg det ut i badrummet i förrgår


underbart uppmuntrande

Kan också tillägga att hantverkarna sprider ut en massa privata föremål i vår lägenhet som om det vore deras hem. Trätofflor,disktrasor,konstiga koffertar, ja you name it!

Det hände förresten en mycket underlig sak med vår granne i natt men den karamellen suger jag lite till på! Jag måste ju ha något att skriva om i andra inlägg ;)

Enya

Fina tjejen, jag tycker om dig <3


Invinsible

Ibland undrar jag om jag finns. Hörs jag eller syns? Det kanske bara är jag som vandrar omkring helt ensam här i världen och inbillar mig att andra människor ibland pratar med mig. Eller är jag kanske helt genomskinlig så att ingen helt enkelt kan se mig? Ibland börjar jag seriöst fundera i dessa banor!
En annan sak som också ger denna teori mer "vatten på sin kran" är att jag aldrig får reda på någonting. Nej, vill jag veta något får jag ta reda på det själv! Därför är jag numer lika uträknande och förutséende som Ture Sventon. Jag är helt enkelt min alldeles egna privatdetektiv, desutom ääälskar jag "temlor".


Snö är vackert men kallt

Vilken dag, vilket liv. Det är helt ofattbart.
Det snöar i sydsverige om man säger så. Jag menar inte att på något sätt klaga men vad hände?
När man får gå i midjehög snö för att kunna släppa ut sin häst då är det något som är fel. Eller när bilen inte kan åka någonstans för att man kör fast. Jag tycker om vintern och jag tycker landskapet är oerhört vackert när det är helt vitt och solen speglar sig. Dock vil jag kunna ta mig från A till B utan att behöva svettas ihjäl på kuppen.

Jag kan bara kommentera gårdagen med ett enda ord, kaos!

Dagen idag har dock varit bra. Jag och Sandra tog med våra vackra tjejer och skrittade ut. Vi frös tårna av oss och vissa andra delar med. Tjejerna var glada och solen den lös!









Svenne var också ute idag med sin fina traktor ;)





PMS blev framskottad och verkade ganska nöjd med livet



I morgon väntas det enligt prognoserna ännu mer snö. Yippie, vad spännande!!

Crazzzzy

Jag och Sandra är nog helt enkelt inte som andra (bra rim jag vet).
Men om hästen ska motioneras så ska den vad det än är för väder! Det snöade om man säger så och inte lite heller. Det gick knappt att se vägen framför sig. Ska lägga ut ett par bilder så kanske ni ser vad jag menar.
En stor eloge till våra tappra hästar som plogade sig fram i höga vallar och stark motvind. Men de verkade nöjda och glada. Tror de tyckte det var lite spännande faktiskt, som ett litet äventyr!








Snark

Jag är så trött hela tiden och just nu är det en jobbig period. Därför blir det inte så mycket bloggande.

Igår såg min och Enyas skogstur ut såhär

Spänd häst+blåst+motorsågar+älg+motorsågar igen

= en ännu mer spänd häst som galopperar på tvären hela vägen hem genom skogen och på is.
Inte att rekomendera alltså.

Jag hoppas att dagens tur kommer bli bättre men nu ser jag hur snön vräker ner igen.
Suck

Jag älskar djur!

Dagens ros idag går till min lilla Enya. Jag bytte bett och nogrimma idag och begav mig iväg till ridhuset. Jag fick en riktig aha-upplevelse! Hon höjde upp ryggen, trampade under sig och jag hade verkligen ingenting i händerna. Vilken underbar känsla, det kommer jag att leva på länge! Det ger mig en bra känsla inför framtiden också, skönt att veta att det man kämpar för att få fram verkligen finns där.

Det snöar idag också, ovanligt! Det känns som att det här tjatet om klimathotet har kommit av sig lite nu va? Det är ju rena rama istiden ute. Jag vill då inte höra något om att klimatet håller på att bli för varmt mer iallafall, bullshit!

Slutligen så bara MÅSTE ni se den här! Jag är kär!


Weekend update

  • Så var det vardag igen. Varför går helgen så fruktansvärt fort?

    I går var det ju som känt alla hjärtans dag. Jag håller med om att det mest är ett kommersiellt jippo. Kärlek bör man visa för varandra varje dag. Fast ändå är det ju en bra dag att visa varandra lite extra kärlek.
    Jag och Marcus åkte upp till Göteborg för att gå på museeum,för vad kan väl vara mer romantiskt än uppstoppade djur??
    Naturhistoriska i Göteborg är ett trevligt museeum men jag får lite ångestkänningar. Både utséende och lukt för tankarna till skoltiden. Ni vet den där speciella lukten som finns i gamla fysik eller kemisalar. Dessutom de gulnade skåpen med glasdörrar, ja jag får rysningar.
    Vi fick iallafall både se världens enda uppstoppade blåval, satan vad stora de är och även de siamesiska tvilloingarna i glasburken. Marcus tyckte mest att de var obehagliga men jag var lika faschinerad som när jag var barn.
    På tal om barn så var museet verkligen packat av söta småbarnsfamiljer. Barnen var överallt och ingenstans,gapade och skrek och kladdade på alla glasrutor. Barnen gallskrek och mammorna bara sa "lilla gummen ja du är trött nu", för i satan, ta ut ungen därifrån innan jag lobotomerar den var min tanke!

    På vägen hem besökte vi Ikea, inhandlade lite småsaker . Jag gillar Ikea, det är en trivsam affär och så har de billig fika!

    Kvällen spenderades i Tvååker hos mor och far med god mat och film.

    Nu är det ny dag,ny vecka och nya tag. Färden går strax ut till Tvååker och Enya.

Jump!

Jag har separationsångest. Varför? Jo min mobil ligger inte där jag kan se den. Jag vill ha den hos mig 24-7 annars blir jag alldeles stingslig. När jag jobbar ligger den i fickan,när jag duschar ligger den oftast på toastolen,när jag sover ligger den på sängkarmen.  Normalt? Nja...kanske inte


Idag har jag hoppat,kärebarn som jag har flugit över hindrena. Jag är mäkta imponerad av mig själv och det är då inte ofta. Från att ha legat på runt -1000 på min "inte tycka om lista" så ligger nu tränaren på 0 ungefär. Vi får se hur det går nästa gång om hon kan hamna på plussidan. Rezgo är iallafall toppen, en riktig "rehabiliteringshäst". Han gör sitt bästa och försöker gladeligen ta sig över hindrena med en klumpeduns som mig på ryggen.
Nu låter det ju som att jag hoppat en bana på 1.50 ungefär men så är dock inte fallet. Men 90 cm låg en del utav hindrena på och framför allt en oxer. Min stora skräck! Men jag gjorde det och jag hyperventilerade inte ens. Det går framåt.

Nu väntar sängen,ledig i morgon. Gud så gott!


EP

Jag överlevde dagen utan större incidenter.

Enya har skaffat sig ännu mer pluspoäng idag när vi red ut på vår första skogstur. Trots närgående män med motorsågar och massa andra farligheter i buskagen så skötte hon sig utmärkt. Hon är dessutom så himla gosig. Hon älskar att stå med sitt huvud lutat mot min axel och bara bli omtyckt. Och tycker om henne det gör jag, lilla Enis-Penis :P.

I morgon hoppas jag att min man kan sluta tidigare så att vi kan luncha ihop. Sedan vet jag inte om jag ska hoppträna på kvällen. Jag är skeptisk... Vet inte om jag vill utsätta mig själv för det en gång till.

Vi får se... time will tell

AHH

Skiter det sig så gör det, jag måste tänka på mig själv. Finns det ingen empati i den här världen längre?
Det får gå som det går.

Wish me luck...

Life is a mystery

Jag kan inte släppa fallet med den försvunna varbergskillen. Jag tycker det är fruktansvärt obehagligt. Någonstans där ute måste han ju finnas. Måste också säga att det var oerhört pinsamt gjort av Tv3 att visa fel bild på killen på Efterlyst!

Dagen har varit kanon. Ridning i ridhuset med lilla Enya. Hon blir bara bättre och bättre. Nu rusar hon inte i uppvärmningen längre. Hon går stabilt i alla tre gångarter. Däremot så springer hon bara när det börjar bli jobbigt för henne och hon inte orkar. Men det ska tränas upp med lite klättring och trav på långa grusvägar. I morgon ska vi ut i skogen och mysa lite om hon inte växer fast i marken på vägen vill säga.

Livet i allmänhet flyter på. Jag mår väl för tillfället inte helt 100 men vem gör det? Livet är en kamp mellan det onda och goda. Man kan inte vara lycklig och känna sig tillfreds jämt då uppskattar man ju inte de tillfällena då man verkligen upplever lycka. Min stora trygghet och stöttepelare i livet är dock lika underbar som vanligt. Mycket kärlek till honom!

Enya

Tänkte göra en liten snabb uppdatering om hur det går med Enya.

På två veckor har vi gått från att inte vilja gå i form ens i skritt till att kunna göra det i alla tre gångarter.
Hon orkar galoppera och en hals har börjat träda fram! Jag tar det väldigt lugnt och försiktigt med henne, tålamod är A & O. Jag rider aldrig några långa pass och när hon lyssnar bra då slutar jag.

Mina framtidsplaner är att mestadels ha roligt bara. En ny vän att dela soliga dagar med. Men ett litet mål är väl att vara med på en utav programridningarna på Store sten nu i vår!
Jag ser fram emot en lång tid tillsammans med denna häst. Det känns rätt!


JA till bilavgaser

Jag hörde en debatt om kollektivtrafiken idag på radion. Jag förstår verkligen varför folk avstår från att åka kommunalt. Det är dyrt och tidskrävande. Jag har under de fem åren jag bott i stan åkt buss en gång. Då var det en gratisdag.
Om jag skulle ta bussen till och från mitt arbete varje dag (ca:1 mil bort) så skulle det först och främst kosta mig 80 kronor vilket bara det är en enorm skillnad mot att ta bilen. Dessutom så skulle jag behöva ha en cykel ståendes vid hållplatsen för att sedan trampa mig fram de sista tre kilometrarna till jobbet. Nej,tack! I det sammanhanget kommer jag fortsätta vara självisk och tänka på mig själv. Hade vi haft en lika bra fungerande kollektivtrafik som Stockholm hade jag kanske kunnat tänka mig att dra mitt strå till stacken när det gäller utsläpp men som situationen ser ut nu så kommer jag sätta mig i min miljöbov,trampa gasen i botten och glatt ratta mig fram dit jag vill!


Bad

Jag tycker om min blogg men det är tråkigt att ni aldrig kommenterar. Ni är oerhört dåliga på det faktiskt.

Dagen har varit bra men kall. Enya var superduktig, jag tycker om henne min lilla tjej! Jag tror hon kan bli riktigt fin med massa träning. Man får ta det lugnt bara, inte gå för fort fram. Tålamod har jag ganska gott om faktiskt. Ialafall när det kommer till hästar och träning.

Det händer så mycket konstiga saker runt omkring mig och i lilla Varberg. Människor som försvinner,män som verkar vilja attackera tidningsbud, älgar som vill äta upp "min" häst mm. Det får mig att uppskatta det jag har.
"You don't know what you've got until it's gone"

God natt tråkmånsar


Brodd

Jag vill bara hylla en sak, broddar. Detta är något jag aldrig använt mig av tidigare, varför undrara jag nu!? Det är ju en sådan enorm skillnad att rida med. Hästen halkar ju ingenting! Idag åker även snösulorna på. Så nu ska jag och Sandra ut med våra brudar på härliga skogsturer hoppas jag :). SOM jag har längtat efter det.

Nu Ska jag åka iväg till stallet. Ut och rida i snön. Det är härligt,Enya är härlig!

Fruktansvärt

Att någon man älskar bara spårlöst försvinner måste vara bland det värsta man kan uppleva. Jag refererar till försvinnandet av studenten David Birgersson. Det är verkligen helt ofattbart och overkligt hur någon bara kan försvinna på det viset. Jag kan inte sätta mig in i hans familjs situation men jag försöker. Jag kan inte tänka mig något värre än om Marcus försvann. Jag kan inte ens tänka tanken utan att få en stor klump i magen.
Att någon man älskar dör måste vara otroligt hemskt men att leva i ovisshet måste vara helt fruktansvärt. Att inte veta om personen är död,levande,lider,begått självmord,håller sig borta med mening m.m.
Hoppet är det sista som lämnar människan. Jag håller alla tummar jag har för att historien ska få ett lyckligt slut.

Jag vill inte ha en snigel på ögat

Jag ska uppdatera lite snabbt för satan vad trött jag är.

Det går fint med Enya. Gårdagens dressyrpass medörde ENORMA framsteg. Hästen fick i form utan att bråka och kunde till och med trava lite utan att bara rusa. Tummen upp för det! Det kan nog bli en fin häst av henne med. Tålamod Caroline,tålamod.

Ikväll börjar spektaklet på tv igen men jag kommer inte sitta bänkad. Jag är så förbaskat trött på det programmet och alla 2 000 000 omröstningar de har för att tjäna pengar. -Kära Svt, vi betalar redan alldeles för mycket pengar i tv-licens för era skitkanaler. Då kan ni väl bjussa på ett litet samtal? Eller iallafall skänka alla intäkter till något bra.
Nej,tack till tv-licens, jag hade hellre struntat i att ha de kanalerna och hållt mig till de kommersiella. Skall dock tilläggas att jag betalar min licens duktigt till storebror varje kvartal,morr!

Happiness and pain

Dagen har varit bra på många sätt men fruktansvärd på andra.
Jag råkade ut för någon slags huvudvärksattack i eftermiddags. Jag har haft mycket huvudvärk i mina dagar men detta var något alldeles fruktansvärd. Jag har aldrig i mitt liv kännt sådan smärta innan. Jag trodde helt ärligt att jag skulle svimma. Fem huvudvärkstabletter lyckades jag trycka i mig (inte att rekomendera) och efter två timmar så började det släppa och nu mår jag helt okej igen.

Det bra med dagen var att jag idag för första gången i mitt liv red i riktigt djup snö. Det var en helt fantastisk känsla. Svårt att beskriva, men jag kände mig lycklig. Red bara tio minuter eftersom det är så jobbigt för Enya att gå i. Hon var superduktig!

Lite bilder från dagen










Snowpatrol

Vad är det här? Bor vi helt plötsligt i Sibirien nu? Jag trodde ärligt talat inte att jag skulle klara av att ta mig hem ifrån jobbet innan i kväll. Två gånger om lyckades jag "fastna" i snön men kom loss efter lite kämpande igen. Bilfärden hem som brukar ta max en kvart att köra tog i stället lite drygt en halvtimma. Längs med vägen såg jag fem bilar som kört fast och två i diket varav en stod så illa till att han inte kom ut. Jag kunde ju inte stanna och hjälpa honom heller för stannade jag hade jag inte kommit i gång igen.
Jag har aldrig,helt ärligt varit med om dess like. Jag såg framför mig hur jag fastnade och fick pulsa den långa vägen hem i snöstormen. Verkligheten hade nog varit att jag i ren panik ringt min fina pappa som kommit med sin subarubil och dragit upp mig :).

I morgon hoppas jag på sol och sisådär 5-10 plus. Inte alls för mycket begärt anser jag. En ganska så realistisk önskan om ni frågar mig!

Semester,ja tack

Jag borde väl blogga men om vad?

Om ni vill veta hur det går med Enya så går det framåt. Hon är lite speciell men snäll och vi börjar lära känna varandra lite bättre.
Just nu är det inte speciellt roligt att ha häst och det tror jag de flesta håller med om. Det är inte så lockande att åka ut till stallet vid 15 minusgrader eller snöstorm. Man gör det självklart men man längtar till barmark så att man kan rida ordentligt och till tiden då hästen slipper att ha flera täcken och "bh" på sig.

Just nu kan jag väl även säga att allting känns lite sisådär. Ångesten är på topp 24-7, men jag över lever nog, har jag gjort det innan så. Jag känner att jag behöver en paus, komma bort från allt lite. En semester tillsammans med Marcus hade inte suttit fel.





RSS 2.0