Polis,polis, potatisgris!

Jag kanske blir anmäld för det här inlägget nu för det verkar ju ligga på den nivån i det här landet.

Yrkeskåren jag pratar om är naturligtvis polisen. Jag har aldrig haft något förtroende för dem om det är jag inte ensam om. Enligt mig använder de sig allt som oftast av ett extremt övervåld.

I går på väg till jobbet svängde det ut en polisbil precis framför mig i en rondell, jag fick nita på bromsen. Sedan körde den framför mig. Han blinkade inte ur de tre rondeller som vi körde igenom vilket man enligt lag ska göra. Han låg och tryckte i röven på en annan bil, ingen tresekundersregel där inte. När stackaren framför sedan svängde av vägen ökade polisbilen farten. Jag körde efter för att kolla hur fort det egentligen gick. Ca 105 på 90 vägen låg den i. Den var inte i utryckning för den varken tutade eller blinkade. Detta gör mig om möjligt mer irriterad än någonting annat. Poliserna borde väl föregå med gott exempel? Följa lagarna till punkt och pricka när de är i tjänst. Precis som jag som ridlärare inte ska rida omkring utan hjälm.

Senast förra veckan hörde jag talas om en stackare som hade åkt dit för att han sagt "nöff,nöff" till en polis. Hallå säger jag då. Är det värre att man säger något "elakt" till en polis än till en civil människa? Lite får dom väl tåla. Ska jag anmäla människor som säger att det luktar skit när jag går förbi då eller? Nej, jag förstår verkligen inte det där. Jag tycker inte på något sätt att det skulle vara värre om man  använder våld eller okvädningsord gentemot en polis än mot en läkare eller förskolelärare t.ex.

En annan historia jag lästa om i tidningen för ett par år sedan den slår nog allt.
En man kör på motorvägen bakom ett långt led av bilar. Det går i ca: 100 km/h. Mannen påbörjar omkörning och ser att det ligger en polisbil först i ledet. Jaja tänker mannen de kör ju ändå under hastighetsbegränsningen så han fortsätter och kör om hela ledet och polisbilen. Knappt har han hunnit om förrän polisen börjar blinka med sina blåljus och stannar mannen. "Jaha,här gick det visst lite fort". Mannen tittar frågande på polisen. "Ja, det är 110 här och vi klockade dig på 111 km/h".  Han hade alltså kört EN km för fort och fick böter. Polisen klarade verlkligen inte av att bli omkörd. Detta är nog bland det mest sjuka jag har hört någonsin!

Det finns säkert jätte trevliga poliser där ute, det tror jag alldeles säkert.  Men tyvärr är det nog så att merparten använder sin makt på helt fel sätt vilket är oerhört tråkigt.  Polisen finns till för att människor ska kunna känna sig säkra inte tvärtom!


Kommentarer
Postat av: martina

Sjukt, hände mig o J när vi va påväg ut till Lindberg i onsdags med, det va bara vi o blåbilen på vägen, den ligger i röven på oss, kör om och är uppe i ungefär 20 km/h över fartbegränsningen. Man kanske borde ta reg-nummer om det händer igen och ringa in och varna för fortkörande bil, hade ju vart lite skoj ;)



EMD, Måns och Scotts är dom tre låtarna som går på repeat ska du veta ;) Tror dock Måns tar hem det. Pappa gillar EMD, han tycker "låten e svängig!"

2009-03-01 @ 23:30:10
URL: http://bengtssonm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0