Oetiskt

Detta är något som jag blir riktigt trött på (kolla inte om ni är känsliga)

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/rally/article5657559.ab

De hade aldrig lagt ut den bilden om det var en människa han körde på.

Samma sak är det i HN (vår lokala dagstidning) allt som oftast. Det kan ligga ett söndertrasat får på en bild eller en blodig älg. JAG VILL INTE SE SÅDANT!! Det är nog väldigt typiskt "bönner". Det är ju inte för inte som HN kallas för "gresabladet".
Det jag vill komma fram till är att varför lägga ut bilder på döda och sargade djur, tror det finns betydligt fler än jag som inte vill se det.

Kommentarer
Postat av: Annispannis

Håller verkligen med, jag blir förbannad.. undrar om de ens hade lagt ut det om det visade sig vara en hund som blev överkörd..



okänsliga idioter säger jag.

2009-08-18 @ 18:33:52
Postat av: MoS

För det är ju ingen skillnad mellan en människa och en häst?



2009-08-18 @ 21:47:28
Postat av: Anonym

För mig är det ingen skillnad. För mig kan ett djur betyda mer än en människa. Jag mår lika dåligt av att se en påkörd häst som en påkörd människa. Alla är vi olika.

2009-08-18 @ 21:58:19
Postat av: Caroline

För mig är det ingen skillnad. För mig kan ett djur betyda mer än en människa. Jag mår lika dåligt av att se en påkörd häst som en påkörd människa. Alla är vi olika.



2009-08-18 @ 21:58:47
Postat av: Anonym

Hmm, hade inte AB länkar till när nån i holland plöjde in i folkmassa? Eller när en viss GP2-förare fick ett däck i huvudet under ett race och avled?

Så rätt eller fel, det hade nog publicerats om det varit en åskådare.

2009-08-18 @ 22:13:27
Postat av: Fred

Ja guuuuud va okänskigt! klart det är synd om häst skrället men va fan det var ju en olycka. En spektakulär olycka i en av världens mest populära motorsporter, klart det blir nyheter av det.



Enligt din logik så tippsar jag dig om att alldrig mer följa nyheterna. Det förekommer svält död och krig i denna värld varje dag. Usa, Israel och Storbrittanien bombar skiten ur 3:e världen medan alla tittar på. Och du tycker det är oetiskt att visa en häst som blir påkörd? Om du inte är vegitarian så kan jag garantera att du käkat hästkött någongång. Men det är väl ok, du slipper ju se på nyheterna hur man slacktar dom.

2009-08-19 @ 01:01:51
Postat av: sandrastrandberg

hm vad är detta för konstiga läsare du har?

jag vågade inte titta...

2009-08-19 @ 06:01:55
Postat av: Erik

Det värsta tycker jag ändå är att det här faktiskt är någonting som medierna försöker tjäna pengar på. I det här fallet försöker man få fler läsare intresserade (och därmed göra en större vinst) genom att lägga ut bilder när en häst blir manglad av en rallybil. Aftonbladet och andra kvällstidningar är totalt respektlösa när det gäller sådana här saker, det är rent ut sagt förjävligt...



Ang. hela debatten om hästolycks-artikeln på Aftonbladet kan jag inte säga mer än att det tyvärr är sånt som händer. Rally körs på vägar ute i skog/vildmark och där lever också vilda djur. Ibland kommer de i vägen för de tävlande och då är det tyvärr inte mycket man kan göra mer än att tycka synd om djuret samt förare/kartläsare. Att kritisera rallysporten i stort, som flera gjort på AB tycker jag är helt fel. I så fall skulle jag kunna säga att vi ska lägga ner allt jagande eftersom det också dödar djur. Eller ska vi lägga ner golfsporten? Man förstör ju djurens natur genom att bygga golfbanor. Nej, man kan inte kritisera sporten i stort, man får helt enkelt acceptera det som hänt. Sedan är det ju så att sådana här saker händer inte ofta inom rally. Det är väldigt sällan en bil krockar med ett vilt djur.



(Blev ett långt inlägg, vilket inte var menat, men kände att jag ville säga detta och då jag inte kan kommentera på AB (ej medlem) fick det bli här) :)



MVH Erik, Uppsala

2009-08-20 @ 21:54:40
Postat av: Pyret

Men herregud, vi ser väl bilder från krig och annat helvete varje dag. Det kallas NYHETER och NYHETSBEVAKNING. Om det är en häst, hund eller människa som körs på, så är det likväl NYHETER. Ska man oja sig över alla nyheter, så kanske man ska sluta titta på dem... Du väljer ju själv Caroline, titta inte då !

2009-08-21 @ 13:30:44
Postat av: Matilda

ursch, jag tänker inte ens titta :s men vilka konstiga människor det finns...de har nog aldrig upplevt kärlek till ett djur.

SKAFFA EN HUND/HÄST/KATT people!

2009-08-22 @ 13:47:16
Postat av: Marlene

Visst e det hemskt när djuren blir påkörda..

Men jag måste ändå hålla med om det som skrivs, att det e lika hemskt, om inte värre att okyldiga människor "slaktas" i 3:dje världen..

djurägare som jag är, värnar jag om djuren. Men jakten är bra på sitt sätt. Hmm, hoppas jag nu inte blir missuppfattad..:/

Kram på dig Caroline

2009-08-23 @ 18:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0